Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

1 Οκτωβρίου το 331 π.χ.Η μάχη των Γαυγαμήλων

Στις 1 Οκτωβρίου το 331 π. χ πραγματοποιήθηκε μια από τις αποφασιστικές μάχες που έκριναν την ιστορία του κόσμου. Η μάχη στα Γαυγάμηλα αποτέλεσε το αποκορύφωμα της εκστρατείας του Αλεξάνδρου. Ο Δαρείος Γ´ μετά από την πρώτη συνάντηση του με τον Μ. Αλέξανδρο στην Ισσό (333 π. Χ) που έχασε την μάχη, προκειμένου να αποτρέψει έναν άλλο πόλεμο, πρόσφερε την παράδοση όλων των περιοχών δυτικά του Ευφράτη, υψηλά λύτρα για τα χαρέμια που είχαν αρπαχτεί από τον Αλέξανδρο στην Ισσό και το χέρι της κόρης του. Όμως ο Αλέξανδρος τα απορρίπτει. Ο σκοπός του ήταν η κατάκτηση της αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών.
Μια μέρα αναφέρανε ανιχνευτές ότι ο Δαρείος είχε αρχίσει με την

29/9/2012 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ

Αντιπροσωπείες των Πατριωτικών κινήσεων Καβάλας και Δράμας μαζί με κατοίκους του Παρανεστίου σε διαμαρτυρία για την εισαγωγή λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο Πανταζόπουλου.


     




Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

27/9/1831 Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια.



Καποδίστριας Ιωάννης (1776-1831)

 Έξοχος διπλωμάτης, πολιτικός και πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα από γονείς ευγενείς. Ο πατέρας του Αντώνιος Καποδίστριας, που ήταν δικηγόρος και πολιτικός, αλλά και η μητέρα του Διαμαντίνα το γένος Γονέμη κατάγονταν από ευγενείς οικογένειες και ήταν γραμμένοι στη Χρυσή Βίβλο, το περίφημο Libro d’ Oro. Ο Ιωάννης Καποδίστριας μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στην Κέρκυρα, σπούδασε ιατρική στο περιώνυμο τότε πανεπιστήμιο της Πάντοβας. Εκεί είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και μαθήματα νομικής και φιλοσοφίας. Στην Ιταλία ήταν τότε πολύ διαδεδομένες οι επαναστατικές ιδέες της Γαλλικής επανάστασης. Ο Καποδίστριας, όντας από τη φύση του φιλελεύθερος, δέχτηκε τα μηνύματα αυτά και έθεσε αργότερα τον εαυτό του στην υπηρεσία του λαού, προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως επιστήμονας, αφιλοκερδώς πολλές φορές, και ως πολιτικός.
Ιωάννης Καποδίστριας – Μουσείο Μπενάκη. Λιθογραφία του καλλιτέχνη Λ. Νικιάδη.
Μουσείο Μπενάκη. Λιθογραφία του καλλιτέχνη Λ. Νικιάδη.
Επανήλθε στην πατρίδα του την Κέρκυρα το 1797 σε ηλικία 21 ετών και δεν άργησε να διακριθεί. Ίδρυσε την «Εταιρία των

Χρήσιμες σκέψεις....


Κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο σίγουρος είμαι οτι ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να εγκαταλείψει τις μεγαλουπόλεις  Ο λόγος που το λέω αυτό ειναι πολύ σοβαρός και έχει να κάνει πλέον με την επιβίωση του. Ας υποθέσουμε οτι ζούμε στην Αθήνα μιας και η μισή Ελλάδα ειναι εκεί  Οι μισθοί έχουν περικοπεί κατά 50%. Το να έχει σήμερα κάποιος δουλειά είναι πολυτέλεια. Που καταντήσαμε, από παντού δυστυχία και ο κόσμος ψάχνει μέσα στα σκουπίδια για να βρεί κάτι και να επιβιώσει. Η Ελλάδα χάνεται και ξεπουλάνε τα πάντα. Έχει κατά-γκρεμιστεί ο κοινωνικός ιστός της χώρας, παιδιά του δημοτικού στα σχολειά λιποθυμάνε από την πείνα, το κράτος παρανομεί έναντι των πολιτών του και ζητά από τον απλό πολίτη που ενώ δεν έχει τίποτε άλλο να δώσει, να είναι σωστός στις υποχρεώσεις του. Αυξήσεις παντού, χαράτσια, κεφαλικοί φόροι, λογαριασμοί της ΔΕΗ, όλα έχουνε πάρει τον κατήφορο και δεν βλέπουμε να έχουνε σταματημό. Οι αγορές των εβραϊκών τραπεζών ζητάνε τα λεφτά τους.

Ρουφάνε το αίμα του κοσμάκη και απ΄ότι φαίνεται οι βρικόλακες δεν θα σταματήσουν μέχρι να το ποιούν όλο. Η λύση όμως συν-Έλληνες έρχεται από την επαρχία. Τι να το κάνω αν δεν έχω δουλειά ή έχω ένα πενιχρό μισθό και κάθομαι στην Αθήνα,  για να λέω ότι είμαι στην πρωτεύουσα; Ας μου απαντήσει κάποιος, μέσα στην τσιμεντούπολη που θα βρεί έστω και μια φέτα ψωμί για να επιβιώσει αυτός και τα παιδιά του; Στην επαρχία και δή στα χωριά, όταν θα χρειαστείς να φας κάτι θα βρείς. Καταρχήν θα καλλιεργήσεις την μητέρα γη, θα σου δώσει τους καρπούς της, θα πάρεις μερικά οικόσιτα όπως κότες, κατσίκες  πρόβατα που θα σου αποφέρουν αυγά, γάλα, τυρί κλπ. Έτσι και αλλιώς όπως το έχω πεί πολλές φορές θα έρθει στιγμή που όλοι από τις μεγαλουπόλεις θα αναγκαστούμε να φύγουμε για την επαρχία. Τουλάχιστον ας το κάνουμε σήμερα που υπάρχει ακόμη χρόνος διότι έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα ειναι αργά για να οργανώσουμε τις ζωές μας και θα οδηγηθούμε δια της βίας και εξουθενωμένοι από την προσπάθεια της επιβίωσης.

Κωσταντίνος Τόνιος.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Άλωση της Τριπολιτσάς




Κατά την έναρξη της Επανάστασης η Τριπολιτσά αποτελούσε σημαντικότερο διοικητικό, στρατιωτικό και οικονομικό κέντρο της Πελοποννήσου και γενικότερα της νότιας Ελλάδας. Η πόλη είχε μεγάλη στρατηγική σημασία, αφού η θέση της επέτρεπε τον έλεγχο των οδών για τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου. Ήδη από το 1786 η Τρίπολη αποτελούσε έδρα του βιλαετιού του Μοριά με διοικητή τον "Πασά του Μορέως", τον λεγόμενο Μόρα Βαλέση. Κατά την κύρηξη της επανάστασης Μόρα Βαλέσης ήταν ο Χουρσίτ Πασάς. Το 1820 η πόλη αριθμούσε πληθυσμό μεγαλύτερο των 20.000 κατοίκων, από τους οποίους 13.000 ήταν Έλληνες, 7.000 Τούρκοι, και 400 Εβραίοι. Η πόλη διέθετε ισχυρή οχύρωση για την εποχή. Το τείχος της είχε ύψος 5-6 μέτρων, πάχος 2 μέτρων και ολικό μήκος 3.500 μέτρων. Συνολικά υπήρχαν 7 πύλες με διπλές πολεμίστρες και τάπιες (πύργοι) εξοπλισμένες με μεγάλα κανόνια και τηλεβόλα. Στο βόρειο άκρο των τειχών, πάνω σε ύψωμα (στη θέση της σημερινής Δεξαμενής) υπήρχε ένας μεγάλος προμαχώνας, η μεγάλη Τάπια.
Λίγο πριν την έκρηξη της επανάστασης, οι

Μια άλλη προσέγγιση για τους ¨αδιάφορους¨ συμπολίτες μας…



Οι σύγχρονοι Έλληνες, και συμπολίτες μας, δεν νομίζω πως είναι ηλίθιοι και για αυτό δεν ξεχύνονται στους δρόμους. Έχω την εντύπωση πως μάλλον είναι φοβισμένοι καθώς δεν έμαθαν να είναι αυθόρμητοι. Οι παλαιότεροι ξέμαθαν ή βαρεθήκαν, αλλά προπάντων κουράστηκαν από το να διαμαρτύρονται συνεχώς και ασκόπως μια ζωή με πορείες και διαμαρτυρίες κομμάτων και τώρα πλέον δεν έχουν και ποιόν να εμπιστευτούν. Ίσως δεν έμαθαν ποτέ να βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις, αλλά πάντοτε σε άλλους. Αυτά βέβαια δεν αποτελούν δικαιολογίες για αυτούς και είναι απλώς μια διαπίστωση και μια σκέψη μου που πολύ πιθανόν να είναι και λάθος.
Έχουν ίσως ακόμη μια τελευταία ελπίδα στην έννομη τάξη και στον μηχανισμό του Κράτους και δίνουν πιθανόν και μια ευκαιρία στην ΧΑ. 

Ακόμη και αριστεροί τάσσονται μαζί της και αυτό δεν αποτελεί για μένα φαινόμενο, αλλά αυτονόητο γεγονός. Δεν μπορούν ακόμη και αυτοί, δηλαδή οι αριστεροί, να εμπιστευτούν κάποιον που τους ¨τραβάει¨ πέραν από το αυτονόητο που είναι η εαυτόν επιβίωση. Όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις ¨τους¨, συμβαίνει το αναπόφευκτο και κατ΄εμέ το αυτονόητο, δηλαδή η άνοδος του Εθνικισμού. Δεν είναι απαραίτητο όλοι να έγιναν ξαφνικά Εθνικιστές, αλλά είναι κατανοητός ο φόβος και η ανασφάλεια από την μία και η αγανάκτηση τους από την άλλη, ένα επικίνδυνο μίγμα. Αυτό δίνει την δυναμική στην ΧΑ. Το πρόβλημα είναι πως αυτή η άνοδος δεν είναι καθόλου σεβαστή από τους ¨συστημικούς¨ και μεταφράζεται όπως επιθυμούν οι ίδιοι. Για αυτό άλλωστε και την διαφημίζουν δυσφημίζοντας την.

Εδώ λοιπόν συμβαίνουν τα εξής, ή είναι πολύ βλάκες και δεν ξέρουν ότι φέρνουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουν λόγο και του πανικού τους, ή το κάνουν επίτηδες για να αποφύγουν να ξανακυβερνήσουν, ή ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν, σύμφωνα με τις εντολές που έχουν πάρει.

Ότι και να είναι από όλα αυτά ή και κανένα, νομίζω πως έχουμε πολλά ακόμη να δούμε να γίνονται σύντομα σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και να βιώσουμε ακόμα περισσότερα. Πραγματικά εύχομαι σε όλους μας να έχουμε Υγεία και ΥΠΟΜΟΝΗ και να εξοπλιστούμε με Εθνική υπερηφάνεια, αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση, όπως και θεληση για αγώνα. Καλό κουράγιο Αδέλφια.  

ΙΩΝ

Μεγάλη τιμή για τον Σύλλογο μας.


Δύο ιστορικά κειμήλια


Δύο Ελληνικές σημαίες κειμήλια από τις χαμένες πατρίδες, κρατούσαν προχθές στα χέρια τους άνθρωποι της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας και ενημέρωναν τον κόσμο για την ιστορία τους. Η δεξιά σημαία στη φωτογραφία, ραμμένη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ίσως αναρτημένη σε κάποιο Ελληνικό κτίριο, ήλθε στην Ελλάδα με κάρο προσφύγων, οι οποίοι μάλιστα
στην περιοχή της Θράκης, την είχαν απλωμένη πάνω στο κάρο για να αναγνωρίζεται από τους Έλληνες στην αναμπουμπούλα της ανταλλαγής των πληθυσμών.

Η δεύτερη αριστερά, έχει γνωστή ταυτότητα. Ράφτηκε το 1903 και αποτελούσε για χρόνια το Ελληνικό σύμβολο της γνωστής Ζωγραφείου Σχολής. Το 1910, σκέπασε μια μικρή μαθήτρια της Σχολής, όταν αυτή κατά τη διάρκεια Εθνικής γιορτής απήγγειλε το ποίημα "Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς"!

Και τα δύο αυτά κειμήλια, προσφέρθηκαν από την κόρη της Άννας Δημητριάδου (1905 - 2003), παρούσα στην Μικρασιατική Τραγωδία, στην Πατριωτική Κίνηση Καβάλας, με σκοπό να τις διαφυλάξουν και να τις προστατεύσουν.
ΥΓ.... Το όρθρο ανήκει στην τοπική εφημερίδα ¨ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ¨  οπου και αναρτήθηκε πρώτα. Για αυτό και την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Οφείλουμε όμως να απαντήσουμε στο δικό της σχόλιο το οποίο με λίγα λόγια λέει πως έγινε πολύ κακό για το τίποτα όσον αφορά την διαμαρτυρία του συλλόγου μας και την επίσκεψη μας στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.


Έτσι λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζεται πως πρώτον αποκομίσαμε τα θετικά σχόλια των κατοίκων πετυχαίνοντας  παράλληλα και τον αφυπνισμό τους έπειτα από την αναγκαία ενημέρωση περί των σημερινών γεγονότων στην πόλη μας και στον κόσμο, από τα μέλη μας. Δεύτερον και εξίσου σημαντικό ειναι η δωρεά των σημαιών που έγινε από την συγκεκριμένη Κυρία και αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται η εφημερίδα. 
Εμείς ως σύλλογος, σε καμία περίπτωση δεν βλέπουμε με κακό μάτι αυτό το σχόλιο αλλά ούτε και άλλα καθώς η εφημερίδα ειναι αξιόλογη και αξιόπιστη και είναι από τις λίγες που έχουν το θάρρος και το θράσος κατά περιπτώσεις, να αναφερθούν σε φλέγοντα ζητήματα για την ζωή της πόλης. Κάτι που οι πιο πολλοί δεν τολμούν να διανοηθούν να αγγίξουν. 
Όσο για τα σχόλια γενικότερα, ειναι όλα καλοδεχούμενα αρκεί να ειναι καλοπροαίρετα και να μην προσβάλουν ούτε εμάς ως πρόσωπα αλλά πόσο μάλλον δε, τις έννοιες του Έθνους και της Πατρίδος που για εμάς ειναι απολύτως ιερές. 

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

H Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (αρχαία ελληνικά Ναυμαχία τῆς Σαλαμῖνος) διεξήχθη στις 22 Σεπτεμβρίου[2][3] του 480 π.Χ, στα Στενά της Σαλαμίνας (στον Σαρωνικό Κόλπο, κοντά στην Αθήνα) μεταξύ της συμμαχίας των ελληνικών πόλεων-κρατών και της Περσικής Αυτοκρατορίας. Η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτέλεσε την σημαντικότερη σύγκρουση και την αρχή του τέλους της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε το 480 π.Χ.
Αρχικά, οι Έλληνες σχεδίαζαν να σταματήσουν τους Πέρσες στις Θερμοπύλες και στο Αρτεμίσιο (ξηρά και θάλασσα αντίστοιχα). Στη μάχη των Θερμοπυλών, οι Πέρσες εξολόθρευσαν τους Έλληνες, χάρη στην προδοσία του Εφιάλτη. Στο Αρτεμίσιο, ο συμμαχικός στόλος έχασε περίπου τα μισά πλοία του, ενώ ο περσικός στόλος έχασε το 1/4 των πλοίων του. Μόλις οι Σύμμαχοι πληροφορήθηκαν για την καταστροφή στις Θερμοπύλες αποφάσισαν να υποχωρήσουν. Αυτό επέτρεψε στους Πέρσες να καταλάβουν τη Βοιωτία και την Αττική.
Οι Πελοποννήσιοι ήθελαν να σταματήσουν τον περσικό στόλο στον Ισθμό της Κορίνθου. Παρ' όλ' αυτά, ο Αθηναίος στρατηγός και πολιτικός Θεμιστοκλής έπεισε τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες στη Σαλαμίνα, ελπίζοντας ότι μια νίκη θα εμπόδιζε τους Πέρσες να εισβάλουν στην Πελοπόννησο. Ο Θεμιστοκλής ανάγκασε τον Ξέρξη να επιτεθεί στα Στενά της Σαλαμίνας, όπου η αριθμητική υπεροχή των Περσών ήταν άχρηστη και προβληματική. Στη ναυμαχία, ο ελληνικός στόλος πέτυχε μια σημαντική νίκη, αφού κατέστρεψε 300 περσικά πλοία.
Μετά τη ναυμαχία, ο Ξέρξης, μαζί με ένα μεγάλο μέρος του στρατού, επέστρεψε στην Ασία, ενώ για την υποταγή της Ελλάδος παρέμεινε ο Μαρδόνιος με τον υπόλοιπο περσικό στρατό. Αλλά το 479 π.Χ. οι Πέρσες υπέστησαν σοβαρή ήττα στις Πλαταιές και στη Μυκάλη και σταμάτησαν τις επιθέσεις τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Λίγο αργότερα, οι Έλληνες πέρασαν στην αντεπίθεση. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, αν οι Πέρσες νικούσαν στη Σαλαμίνα, θα είχε σταματήσει η ανάπτυξη της Ελλάδος, και κατά συνέπεια ο δυτικός πολιτισμός δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα. Γι' αυτό, η ναυμαχία της Σαλαμίνας θεωρείται από τις πιο σημαντικές μάχες στην ανθρώπινη ιστορία.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ανιστόρητοι και προδότες.

Τελικά η προδοσία δεν έχει τέλος.αλλιώς δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω στον δήμο Παγγαίου και ειδικά τον δήμαρχο Βασίλη Ξουλογη.Την περασμένη εβδομάδα οι βουλγαροι γιόρταζαν την συνένωση της βόρειας με την νότια Βουλγαρία όπως οι ίδιοι λένε.Η αλήθεια όμως είναι ότι στις 6 Σεπτεμβρίου του 1885 έλαβε χώρα η βίαιη προσάρτηση της αν.Ρωμυλίας στο πριγκιπάτο της Βουλγαρίας,την στιγμή που η ανατολική Ρωμυλία ήταν ανέκαθεν μια περιοχή που την κατοικούσαν στην μεγάλη τους πλειοψηφία τους συμπαγείς Ελληνικοί πληθυσμοί κι η οποία νωρίτερα είχε κηρυχθεί αυτόνομη περιοχή,μέσα στα όρια της οθωμανικής αυτοκρατορίας.Μετα από αυτή την αναγκαστική προσάρτηση στην οποία αντιτάχθηκαν έντονα όλοι οι Ελληνικοί πληθυσμοί της ανατολικής Ρωμυλίας,οι Βούλγαροι εξαπέλυσαν ένα απίστευτο όργιο προπαγάνδας,βιαιοτήτων εκμηδένισης της Ελληνικής παιδείας και εκβουλγαρισμου των Ελλήνων της αν.Ρωμυλίας,που διηρκησε μέχρι το έτος 1906,οπότε και κατέστρεψαν βάζοντας φωτιά τις ακμαζουσες Ελληνικές πόλεις των παραλίων του Εύξεινου πόντου και με φόνους,βιασμούς, κι άλλα εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων κατάφεραν να εκδιώξουν όλους τους Έλληνες της αν. Ρωμυλίας που ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα,(Νέα Αγχίαλος Θεσσαλονίκης,Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης,Νέα Αγχίαλο βόλου,Νέα Αγαθουπολη κλπ)Και να την καταστήσουν σε τμήμα της βουλγαρικής επικράτειας.όταν,λοιπόν, οι βουλγαροι γιορτάζουν την αρχή της βίαιης προσάρτησης μιας Ελληνικής περιοχής στο κράτος τους,είναι ανεπίτρεπτο να τους επιτρέπουμε να το γιορτάζουν και μέσα στην χώρα μας και μάλιστα να συμμετέχουμε κι εμείς σε αυτούς τους εορτασμούς.Με λίγα λόγια γελάνε όλοι μαζί μας όταν εμείς οι ίδιοι γυρνάμε την πλάτη στην ιστορία μας.Λυπάμαι δε που στις εκδηλώσεις αυτές έδωσε το παρόν και ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλιδης,ο οποίος από την θητεία του ως αντινομάρχης Καβάλας και επί των πολιτιστικών θεμάτων θα έπρεπε να γνωρίζει τουλάχιστον τα στοιχειώδη. Η Προδότες μπορώ να σας χαρακτηρίσω,η αφελείς, η ηλίθιους.κάτι άλλο δεν μπορώ να σας πω.Είναι σαν εμείς ως Έλληνες πηγαίναμε την 25η Μαρτίου να την γιορτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη.θα σε άφηναν ποτέ οι τουρκοι να κάνεις τέτοιο πράγμα??και σε ερώτηση στον δήμαρχο Παγγαίου γιατί δεν αντέδρασε,απάντησε,το ξέραμε αλλά και τι έγινε.Άρα πολύ καλά κάνουμε εμείς ως πατριωτική κίνηση πολιτών Καβάλας που ξεσκεπάζουμε τις βλακείες σας.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων

Σήμερα στις 18:00 οι πατριωτικές κινήσεις πολιτών Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης και πατριωτική ορθόδοξη κίνηση Αλεξανδρούπολης προέβησαν σε αποκλεισμό διαμαρτυρία στο Αρχαίο θέατρο των Φιλίππων Καβάλας σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον νεοταξίτη δήμαρχο της Καβάλας Σιμιτζή διότι δεν αποδέχεται στον χώρο των αρχαίων του Φιλίππου του Μακεδών την σημαία με το Αστέρι της Βεργίνας.Αυτός αμέσως κατέβασε την σημαία της Μακεδονίας και έβαλε της Ε.Ε. Εμείς ρωτάμε την πολιτιστική μας κληρονομιά θα την μοιραστούμε με την Ευρώπη;Πήραμε πότε λεφτά από το πακέτο Ντελόρ για να φτιάξουμε την κληρονομιά μας;Πήραμε μήπως χρήματα από το ΕΣΠΑ και βάζει σημαία της Ε.Ε;Πλέον όλα αυτά δεν θα τα αφήνουμε έτσι.θα αντιδρούμε και θα βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.Πλέον δεν είμαστε αγανακτισμένοι,είμαστε Επαναστατημένοι...ΈΛΛΗΝΕΣ ξυπνήστε ξεπούλησαν την πατρίδα μας...ελάτε να σώσουμε ότι μπορούμε.


 

ΜΗΝΥΜΑ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Την τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου με μια αιφνιδιαστική κίνηση μεταβήκαμε στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την διοικούσα αρχή του δήμου Καβάλας για την απαράδεκτη συμπεριφορά να απεμπολεί κεκτημένα δικαιώματα Εθνικών μας συμβόλων όπως είναι η σημαία της Μακεδονίας,η σημαία με το Αστέρι της Βεργίνας.Με αυτήν την κίνηση να κατεβάζει ο πρώτος πολίτης της πόλης την σημαία αυτήν από τα αρχαία,μας έδωσε να καταλάβουμε ότι ακολουθεί εντολές της νέας τάξης πραγμάτων η ακόμη και εντολές άλλων ξένων παραγόντων.Βλέποντας οι Σκοπιανοι ότι ένας Έλληνας δήμαρχος δεν αποδέχεται ένα από τα εθνικά του σύμβολα,τότε του δίνει την ευκαιρία να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για αρνητική προπαγάνδα προς τον ευλογημένο και ιερό τούτο τόπο.Παρ'ολα αυτά τον ακούσαμε να λέει ότι καλά κάναμε και πήγαμε για να δούμε και που βρίσκονται τα αρχαία.και εμείς του απαντάμε ότι για αυτούς που θέλεις να διαγράψεις από την μνήμη σου είναι η αιτία μετά την μάχη στις Θερμοπύλες και την μάχη του Μαραθώνα,που είσαι Έλληνας.αν δεν ήτανε αυτοί όλοι η Eυρώπη θα μιλούσε την γλώσσα της Περσίας.δεν δεχόμαστε μαθήματα ιστορίας από ανθρώπους που θέλουν να την ξεχάσουν.Κλείνοντας να θυμίσουμε στον δήμαρχο μας ότι λαός που ξεχνά την ιστορία του,είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση-πρόσκληση-ομιλία.

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Εσπέρια στην Καβάλα η Πατριωτική Κινηση Πολιτών Καβάλας σας καλεί όλους στην ομιλία του Λοχαγού ε.α και ερευνητή Ανδρέα Πετρόπουλου με θέμα: οι τελευταίες εξελίξεις στην πατρίδα μας,και που οδεύουμε σαν χώρα.