Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Από τον Υπαρχηγό Στόλου του ΓΕΝ τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Θεόδωρου Κάργα



Ο Δήμος Καβάλας αναγνωρίζοντας και τιμώντας το ήθος, το ψυχικό σθένος και το υψηλό αίσθημα ευθύνης προς την πατρίδα του Καβαλιώτη ναύτη Θεόδωρου Κάργα, επίλεκτου στελέχους της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού αποφάσισε την τοποθέτηση της προτομής του έμπροσθεν της Στρατιωτικής Λέσχης.

Ο Θεόδωρος Καργας γεννήθηκε το 1979 στην Καβάλα. Αγαπούσε τον αθλητισμό από μικρό παιδί. Σε ηλικία έντεκα ετών ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική και στη συνέχεια με την άρση βαρών όπου κατάφερε να ενταχθεί στην Εθνική Ομάδα καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την ελληνορωμαϊκή πάλη και βραβεύτηκε από τις τοπικές αρχές όταν κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Εφήβων.

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό και επιλέχθηκε να υπηρετήσει στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών. Εισήλθε στο 146 Σχολείο των Υποβρυχίων Καταστροφών και ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή για τις άριστες επιδόσεις του. Την τελευταία μέρα της εκπαίδευσής του την 1η Δεκεμβρίου 1999, παρόλο που ήταν ελεύθερος υπηρεσίας του ζητήθηκε και έλαβε μέρος σε άσκηση ανορθόδοξου πολέμου στη βραχονησίδα Πλατεία. Στη διάρκεια της άσκησης με πραγματικά πυρά έχασε τη ζωή του όταν μια χειροβομβίδα έσκασε στο στήθος του.

Σε εποχή έκπτωσης των ηθικών αξιών, ο νεαρός Θεόδωρος Κάργας αποτελεί σπουδαίο παράδειγμα αρετής, αυτοθυσίας και γενναιότητας. Το Πολεμικό Ναυτικό τον αναγνώρισε ως πεσόντα σε ώρα υπηρεσίας. Μεγαλύτερη αναγνώριση αξίζει να του απονείμει ο Δήμος Καβάλας με την ανέγερση της προτομή του που είναι ένδειξη τιμής και μνήμης στον ηρωισμό, τα ιδανικά και τις αξίες του.

Το κόστος φιλοτέχνησης και κατασκευής της ορειχάλκινης προτομής ανέλαβε εξολοκλήρου το Πολεμικό Ναυτικό. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής μετά τη σχετική αλληλογραφία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού θα γίνουν στις 29 Οκτωβρίου 2011 από τον Υπαρχηγό Στόλου του ΓΕΝ.

Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια: