Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Στην εποχή που ζούμε και κυρίως τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια, παρατηρούμε έναν συνεχώς αυξανόμενο ισοπεδωτισμό των θεσμών όπως αυτές της Παιδείας, του Στρατού αλλά και του ίδιου του Κράτους γενικότερα, βασισμένα στην ίδια την αδιαφορία του κόσμου η οποία θεωρούμε πως είναι και αυτή μεθοδευμένη. Δεν αφαιρούμε τις ευθύνες των πολιτών για αυτό και θεωρούμε πως κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι μας, κοιτάζοντας τες κατάματα, να τις αναλάβουμε.

Ο Έλληνας, γνήσιο τέκνο αυτής της γης και δικαιωματικά κυρίαρχος της παραμερίστηκε, εις χάριν της διεθνοποίησης και του πολυπολιτισμού και άρχισε εις βάρος του ένας ακήρυχτος πόλεμος. Κάπου εκεί ερχόμαστε εμείς, οι ίδιοι οι Πολίτες οι οποίοι μη αντέχοντας άλλες προσβολές και όντας αφυπνισμένοι και αφυπνισθέντες, κάνουμε πράξη τη ρήση ¨όταν δεν μπορεί η Πολιτεία, αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι Πολίτες¨.

Έτσι, έχοντας όλα τα παραπάνω ως αφορμή, ξεκινήσαμε μια καινούρια δραστηριότητα στην πόλη της Καβάλας δίνοντας της τον τίτλο ¨ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ¨. Πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό στην πράξη και τι δικαιώματα έχουμε? Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση. Με αυτήν ως όπλο και με τον νόμο ως ασπίδα, διεκδικούμε να υπάρχουν Σημαίες σε όλα τα δημοτικά και δημόσια κτήρια. Βάση του νόμου περί Σημαιών σε δημοτικά και δημόσια κτήρια, έχουμε όλο το δικαίωμα ως Έλληνες να απαιτήσουμε από τις αρχές του τόπου μας, να χαιρόμαστε το σύμβολο που μας ενώνει, την δοξασμένη Σημαία μας.
Ήδη έχουμε κάνει την αρχή βάζοντας Σημαίες στα πρώτα κτήρια και έχουμε σκοπό να μπουν παντού. Δεν θεωρούμε πως είναι πρέπων να τα αναφέρουμε ονομαστικά, διότι δεν επιθυμούμε να προσβάλουμε τους υπεύθυνους των κτηρίων αυτών ,για τους οποίους θεωρούμε πως πιθανόν άθελα τους δεν τις είχαν αναρτήσει.

Όποιος όμως αρνηθεί να βάλει Σημαία τότε σημαίνει αυτομάτως πως παρανομεί και θα αναλάβει ο νόμος τα περαιτέρω. Δυστυχώς η Πολιτεία διεκδικεί, πολλές φορές αδικώντας τους πολίτες της, αναγνωρίζοντας πάντοτε τις απαιτήσεις τις, αλλά δεν θυμάται πότε τις υποχρεώσεις τις. Έχουμε λοιπόν χρέος να υπενθυμίζουμε στην Πολιτεία αλλά και στους συμπολίτες μας, το που οφείλουν και σε ποιους την ελευθερία τους με ότι αυτή συνεπάγεται. Ένα ενθύμιο τέτοιο είναι η δοξασμένη Σημαία μας.

Μέ τιμή
Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: