Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ

Ο Ευρωπαίος νεοφιλελεύθερος είναι ένα παράξενο ον. Δεν μπορεί να περιγραφεί εύκολα με δύο λόγια. Έχει αξίες και προτερήματα που δεν συνάδουν με τις αξίες ενός σκεπτόμενου ανθρώπου.
Π.χ. ο νεοφιλελεύθερος δεν θα ξοδέψει την ενέργεια του για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών. Αντί αυτού προτιμά να νομιμοποιήσει τα ναρκωτικά, ισχυριζόμενος ότι αυτό «θα βοηθήσει στο να χρησιμοποιούν οι ναρκομανείς καθαρές σύριγγες» και ότι, στο κάτω-κάτω, τα ναρκωτικά είναι η «επιλογή» τους….
Ο νεοφιλελεύθερος δεν θα υπερασπιστεί ποτέ τις φυσιολογικές γυναίκες που θέλουν να γεννούν παιδιά και να τα μεγαλώνουν με την ησυχία τους, αλλά θα σταθεί δίπλα σε κάθε διεστραμμένο, σε κάθε ομοφυλόφιλο και σε κάθε άρρωστη φεμινίστρια και θα φωνάζει για τα «δικαιώματά» τους.
Ο νεοφιλελεύθερος δεν θα υπερασπιστεί τα παιδιά από διάφορους «σεξολόγους», αλλά θα προτείνει να κατεβεί η ηλικία της «σεξουαλικής αγωγής» από τα 16 στα 14. Δεν θα σταματήσει εκεί. Θα κάνει το πάν για να νομιμοποιήσει τους γάμους των ομοφυλοφίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: