Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ : ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΛΟΓΟΙ ΙΔΡΥΣΗΣ
Αποφασίστηκε η δημιουργία ενός συλλόγου ο οποίος ως σκοπό έχει την συντήρηση του Εθνικού αισθήματος της αγάπης προς την Πατρίδα μας αλλά και την αφύπνιση των Ελλήνων συμπολιτών μας μέσω της ενημέρωσης και άλλων όπως ο καθαρισμός και η ανάδειξη μνημείων ή εκδηλώσεις μνήμης κλπ. Βρισκόμαστε εδώ για την Πατρίδα μας η οποία έχει απαξιωθεί και προσβληθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια ίσως επίτηδες.
Είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι ακομμάτιστοι και ανέντακτοι παροτρυμένοι μόνον από την αγάπη μας για το Έθνος και την Πατρίδα. Άνθρωποι από όλες τις τάξεις οι οποίοι έπειτα από πολύ σκέψη αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και από παρέα με όνειρα και όρεξη για δουλειά να γίνουμε ένας συγκροτημένος και νόμιμος σύλλογος. Και αυτό διότι βλέποντας καθημερινά τα προβλήματα της Πατρίδος μας και πρωτίστως των συμπολιτών μας να αυξάνονται, θεωρήσαμε πως έπρεπε να βρούμε νόμιμους τρόπους ώστε να τα εκφράσουμε και να τα αναδείξουμε.
Με το τρίπτυχο Εθελοντισμός – Αγαθοεργίες - Ενημέρωση πορευόμαστε. Σκεφτήκαμε λοιπόν, πως από το να στεκόμαστε ως απλοί παρατηρητές της Ιστορίας, προτιμότερο είναι να γίνουμε μέρος αυτής ως ενεργοί πολίτες. Προσπαθώντας έτσι να την αλλάξουμε προς το καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Νιώθουμε χρέος για την συνέχεια του Έθνους μας όπου για διάφορους λόγους όπως αυτός της υπογεννητικότητας, συνεχώς συρρικνώνεται.
Ονομάσαμε τον σύλλογο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
για τους παρακάτω λόγους:
Α) Πατριωτική, διότι αποτελείτε μόνον από Έλληνες στην καταγωγή πολίτες οι οποίοι θεωρούν πως η ευημερία του τόπου τους ξεκινά πρώτα από τους ίδιους, έχοντας ως πρώτιστο καθήκον και αυτό της εναρμόνισης του ανθρώπου με το περιβάλλον.
Β) Κίνηση, διότι δεν είναι μια απλή και μεταξύ μας καθιστική διαμαρτυρία αλλά θέτει τους ενεργούς πολίτες της Καβάλας σε δράση και τους ανενεργούς σε εγρήγορση.

Σκοποί της ΠΑ. ΚΙ. ΠΟ. ΚΑ.
Α) Να παρατηρεί και να καταγράφει τα «κακώς κείμενα» της πόλης που είναι από λακκούβες και βρώμικους τοίχους έως σκουπίδια σε ακτές η αλλού και να ενημερώνει τους αρμοδίους η να αναλαμβάνει η ιδία δράση για την επιδιόρθωση των. Επίσης το να παίρνει μέρος σε εθελοντικές δράσεις και αγαθοεργίες αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις όπου η ίδια θεωρεί πως μπορεί να φανεί χρήσιμη.
Β) Να βοηθά τους Έλληνες πολίτες της πόλης όταν αυτοί το χρειάζονται, όπως για παράδειγμα η μεταφορά ασθενών η ηλικιωμένων δωρεάν.
Γ) Η ενημέρωση των συμπολιτών μας σε θέματα που τα ΜΜΕ δεν τολμούν ηθελημένα να ακουμπήσουν η ακόμη και που χλευάζουν. Η ενημέρωση αυτή θα γίνεται με φυλλάδια ή εφημερίδες, με ανακοινώσεις στον τύπο ή στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο αλλά και στο διαδίκτυο σε προσωπική σελίδα της Κίνησης μας. Αναλυτικά όλοι οι σκοποί και τρόποι δράσης του συλλόγου μας βρίσκονται στο καταστατικό της το οποίο και είναι καθόλα νόμιμο.

Προϋποθέσεις ένταξης και βασικοί όροι.
Βασική προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος είναι πρώτα από όλα η Ελληνική του Καταγωγή, όπου αυτό συνεπάγεται και την αγάπη του για το Έθνος την Πατρίδα και την Πόλη πρωτίστως.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
Ως νόμιμος σύλλογος έχουμε υποχρέωση να τηρούμε τα νόμιμα όπως και να διεκδικούμε αυτά. Η ιδιαιτερότητα του συλλόγου μας απαιτεί έναν ιδεολογικό χάρτη τον οποίο τα μέλη μας υποχρεούνται τόσο να γνωρίζουν όσο και να ακολουθούν. Έτσι ορίζονται παρακάτω οι βάσεις στις οποίες στηρίζεται ιδεολογικά και αυτές δεν αλλάζουν, παρά μόνον μπορούν να προστίθενται και άλλες ώστε αυτός να εμπλουτίζεται.

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ
H Σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους αγώνες όσων εργάστηκαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν η σκοτώθηκαν αλλά και όσων έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Όλους όσους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στο αιώνιο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Έτσι λοιπόν δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο και οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα και οι άνανδροι την καίνε. Εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δει να εκπληρώνουμε τα όνειρα όλων. Τα δικά της, τα δικά μας του Γένους.

ΠΑΤΡΙΔΑ - ΕΘΝΟΣ - ΚΡΑΤΟΣ
Η Ιερά Μητέρα Πατρίδα είναι η γη των προγόνων μας όπου χάρη στις αυτοθυσίες τόσων γενεών εξακολουθεί και υπάρχει η ίδια αλλά και εμείς σήμερα. Πατρίδα μας είναι όλοι αυτοί που μεγαλούργησαν δημιουργώντας τον πολιτισμό και μας τον παρέδωσαν ώστε να τον τιμούμε στους Αιώνες και να πορευόμαστε. Είναι ο ομφάλιος λώρος που δένει κάθε Έλληνα όταν φεύγει στο εξωτερικό. Η βασικότερη προϋπόθεση για την συνοχή του Κράτους, ειδικότερα όταν αποτελεί συνέχεια ενός πολιτισμού όπως του δικού μας έχοντας χιλιάδες χρόνια ιστορία, είναι το Έθνος.
Κάτω από μια στέγη όπου το Κράτος είναι Εθνικό, με την ίδια γλώσσα τα ήθη και τα έθιμα και κυρίως το αίμα, το Έθνος είναι αυτό που δημιουργεί ευκολότερα διότι αντιλαμβάνεται καλύτερα τον εαυτό του. Λειτουργεί δηλαδή όπως μια οικογένεια. Η εκάστοτε κυβέρνηση η οποία εκλέγεται και ελέγχεται από τον λαό καλείτε νόμιμο Κράτος. Κύριο εργαλείο αυτού είναι το δημοψήφισμα σε θέματα που αφορούν την πορεία του και κρίνουν το μέλλον του. Κράτος και Έθνος, ενώ θα έπρεπε, δεν είναι άμεσα συνδεδεμένα στην εποχή μας.


Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ
Θεωρούμε πως βασική εκπαίδευση και παιδεία είναι χρέος πρωτίστως της οικογένειας και έπειτα του σχολείου. Καθώς αξίες μας είναι οι αρετές των προγόνων μας θεωρούμε πως αυτές πρέπει πρωτίστως και να διδάσκονται.

ΣΤΡΑΤΟΣ
Θεωρούμε τον Στρατό ως το πλέον απαραίτητο ¨εργαλείο¨ διά την προστασία του Έθνους – Κράτους όπως επίσης και την διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας των γηγενών κατοίκων, δηλαδή του Έθνους και του γένους των Ελλήνων πρωτίστως. Κάθε πολίτης - οπλίτης ως κομμάτι του έθνους οπού αυτός μόνον είναι ικανός να υπερασπίζεται την γενιά του, τον πολιτισμό του και την οικογένεια του με ζήλο και αυταπάρνηση.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Θεωρούμε την Αστυνομία αναπόσπαστο κομμάτι του Εθνικού Κράτους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων Πολιτών. Και την εννοούμε με τον τρόπο που την ορίζει ο Πλάτων. Έχοντας δηλαδή τόση εξουσία όση χρειάζεται ώστε να μην να γίνετε βάρος. Να μην εκμεταλλεύεται τους πολίτες με αποτέλεσμα να υπερβαίνει τα δίκαια του πολίτη από υπερβολικό ζήλο η από φθόνο. Για μας προέχει η πρόληψη και η ασφάλεια. Η καταστολή είναι απαραίτητη όταν κριθεί αναγκαία.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Η δικαιολογία της παγκοσμιοποίησης σε κάθε τι αντίθετο της και που είναι αληθινό αποκαλείται ρατσισμός. Το μεγαλείο του Έλληνος δεν θα μπορούσε ποτέ να συγκριθεί με έναν Βουσμάνο η έναν νομάδα. Αντιθέτως θεωρούμε ρατσισμό το να προσπαθεί κάποιος να φέρει σε ένα επίπεδο ίδιο τον Ελληνισμό και την προσφορά του με έναν Ασιατικό η οποιονδήποτε άλλον. Όχι για το χρώμα του αλλά για την προσφορά του στον ίδιο τον Άνθρωπο. Το να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του ανώτερο λόγο χρώματος και μόνον είναι τουλάχιστον βλακώδες. Σε ότι αφορά την γενικότερη προσφορά του δικού μας πολιτισμού και την ανωτερότητα του σε σύγκριση με κάποιους άλλους δεν τίθεται θέμα συζήτησης.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
Αντιλαμβανόμαστε την διαφορά πολιτισμού και κουλτούρας. Πολιτισμός είναι ένας τρόπος ζωής όπως για παράδειγμα είναι ο δυτικός με τα χαρακτηριστικά του κτήρια και ότι άλλο συνεπάγεται η προέλευση της λέξεως Πόλις. Δηλαδή την συγκροτημένη κοινότητα – κοινωνία με συγκεκριμένους νόμους, στρατό κλπ. Η κουλτούρα δεν διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά συνεχίζει την παράδοση των πατέρων-προγόνων από καταβολής των ανθρώπων σε κάθε φυλή όπως πχ αυτών της ζούγκλας του Αμαζονίου και της Αφρικής. Έτσι αυτή η κουλτούρα δεν μπορεί να ονομάζεται πολιτισμός και να συγκρίνεται με τον Ελληνικό Πολιτισμό και με ότι αυτός έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα.

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Το σύνταγμα των Ελλήνων προβλέπει την ανεξιθρησκία. Η θρησκεία προϋποθέτει προσωπική βούληση και είναι θέμα μόνον προσωπικό και όχι Εθνικό. Η μόνη θρησκεία που θα πρέπει να απαγορευθεί δια ροπάλου είναι ο εβραίο-σιωνισμός διότι τον καθιστούμε ως άμεσα υπεύθυνο για την κατάσταση τις οποίας βρισκόμαστε όλοι σήμερα. Κανένα ιερατείο δεν θα πρέπει να έχει άμεση σχέση με τον μηχανισμό του Κράτους, διότι σκοπός του είναι η σχέση των ανθρώπων με τον Θεό και όχι με τα θέματα τις Πολιτείας.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
Λέμε ΟΧΙ στην παγκοσμιοποίηση διότι απαιτεί από τους Λαούς μια άνευ λόγου επιμιξία χωρίς την επιθυμία τους και παράλληλα χωρίς καν να ερωτηθούν. Θεωρούμε πως αυτό το σύστημα θέλει τους Λαούς υποτακτικούς. Τους θέτει δε αντίθετους σε κάτι που από την ίδια την φύση είναι απορριπτέο όπως είναι η ισότητα την οποία προβάλει απέναντι στον δήθεν ρατσισμό, αποδίδοντας τον έτσι σε όποιον της φέρνει αντίσταση. Η παγκοσμιοποίηση είναι ρατσιστική όπως και φασιστική η οποία και μας επιβάλλεται από τις Κυβερνήσεις μέσω των ΜΜΕ. Είναι μηδενιστική και ισοπεδωτική και θεωρούμε πως δεν θα επιτύχει τελικώς, διότι η φύση όρισε όχι μόνον της διαφορές των ειδών αλλά και του πνεύματος. Έτσι η ανθρώπινη θέληση και οι φυσιολογικές διαφορές παραμερίζονται.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΟΠΟΙΗΣΗ
Λέμε ΝΑΙ στην οικουμενοποίηση εννοώντας πως επιθυμούμε την συμφιλίωση μεταξύ των Λαών και τον αλληλοσεβασμό σε κάθε κουλτούρα και στους θεσμούς αυτών. Θέλουμε έναν κόσμο ελεύθερο όπου ο Ινδός θα ζει στην Ινδία ο Κινέζος στην Κίνα και ο Έλληνας στην Ελλάδα προσπαθώντας να κάνουν την ζωή τους καλύτερη για αυτούς και τα παιδιά τους. Θέλουμε έναν κόσμο όπου θα μπορούμε να θαυμάζουμε τον πολιτισμό η την κουλτούρα τους εκεί από όπου ξεκίνησε και όχι στριμωγμένος στην Αθήνα η σε άλλες Ελληνικές πόλεις.

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Όπως οι Έλληνες του εξωτερικού έτσι και ο κάθε ξένος είναι ευπρόσδεκτος ζώντας εδώ νόμιμα, έπειτα από κάλεσμα της Χώρας μας και αν τελικά θεωρηθεί πως χρειάζεται. Σεβόμενος δε την χώρα που τον υποδέχεται και του προσφέρει εργασία και καλύτερη ζωή θα πρέπει να εναρμονιστεί και να συμβαδίζει με τους γηγενείς κατοίκους χωρίς να τους δημιουργεί προβλήματα. Θεωρούμε πως με το να έρχονται εδώ παράνομα κάνουν και την δική μας ζωή δύσκολη αλλά και την δική τους δυσκολότερη μιας και θα νιώθουν, αφού πιθανών και θα είναι ανεπιθύμητοι. Τέλος θεωρούμε βασική την καταμέτρηση τους και την άμεση απέλαση όσων δεν χρειάζονται.

ΚΟΜΜΑΤΑ
Όσο για τα κόμματα θεωρούμε πως είναι αυτό που χωρίζει σε κομμάτια τους ανθρώπους αντί να τους ενώνει. Είναι άλλος ένας τρόπος χαλιναγώγησης των μαζών. Φυσικά και κανείς από εμάς στο σύλλογο δεν πιέζεται αλλά ούτε και ελέγχεται για το τι θα ρίξει στην κάλπη καθώς αυτό είναι και το νόημα της Δημοκρατίας. Κάθε ένας από εμάς έχει το δικαίωμα να ορίζει την ζωή του με το εκλέγειν και εκλέγεσθε.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΑΣ
Ο Ελληνισμός είναι το κίνητρο μας και οι αρετές των προγόνων μας αυτό που μας ταιριάζει. Το τρίπτυχο Εθελοντισμός - Αγαθοεργίες - Ενημέρωση είναι αυτό που μας εκφράζει. Πρότυπα μας είναι οι Αρχαίοι αλλά και νεότεροι Έλληνες πρόγονοι μας όπως οι Ήρωες οι φιλόσοφοι και οι επιστήμονες και όχι οι σημερινοί κακώς υπερπροβλημένοι ηθοποιίσκοι, τραγουδιστές η ποδοσφαιριστές και οι ανύπαρκτοι φανταστικοί τηλεοπτικοί ήρωες του Χόλυγουντ. Έχει αποδειχτεί πως ο Ελληνικός πολιτισμός όχι μόνο δεν σταματά αλλά συνεχίζει και διδάσκει παγκοσμίως.
Είναι ζωντανός διότι ο τρόπος ζωής των προγόνων μας ήταν συνυφασμένος με την φύση καθώς είχαν αντιληφτεί πως είναι μέρος αυτής και όχι επικυρίαρχος της. Με την ίδια αντίληψη προσπαθούμε και εμείς να πορευτούμε. Σήμερα, ακόμη περισσότερο ο σύγχρονος Έλληνας μιας και η τεχνολογία το επιτρέπει, είναι από τους ανθρώπους που διαθέτει τις περισσότερες ικανότητες σε αυτήν. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τους αδελφούς μας στο εξωτερικό όπου μας κάνουν υπερήφανους τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Αυτό μας δείχνει πως ο Έλληνας είναι ένα Ελεύθερο Πνεύμα και ως τέτοιο μόνον μπορεί να λειτουργήσει.

Το πρότυπο μας ως Έλληνες Πατριώτες
Το κατωτέρω κείμενο περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν τον κάθε Έλληνα Πατριώτη ώστε να φέρει εις πέρας την αποστολή της Επανελλήνισης. Ο Έλληνας Πατριώτης βρίσκεται στους αντίποδες του κουλτουριάρη και:
Διαθέτει πραγματική μόρφωση και καλλιέργεια. Είναι αριστοκρατικός, απτόητος, υπερήφανος. Δεν επιζητεί το χειροκρότημα, τα αξιώματα, τα βραβεία, την «αναγνώριση». Επιζητεί μόνο την επιτέλεση του έργου του, στο οποίο αυτοπροσφέρεται με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση. Μάχεται κατά των κοσμοεξουσιαστών, των εγχώριων υπηρετών τους, του κάθε κατεστημένου και των οργάνων του. Δεν είναι λαϊκιστής, αφού η εκπλήρωση της αποστολής του, του απαγορεύει να κολακεύει το λαό. Δεν ζητά ούτε ψήφους, ούτε επιδοκιμασία. Δεν πτοείται από επιθέσεις. Όπως τα καραβάνια, αφήνει τα σκυλιά να γαβγίζουν και συνεχίζει την πορεία του. Προσφέρει στο λαό, επειδή τον αγαπά αληθινά, διότι το αισθάνεται ως εσωτερική ανάγκη.
Στον λόγο του, προφορικό ή γραπτό, είναι σαφής, λιτός, δωρικός. Αποφεύγει τα πληθωρικά καλλωπίσματα, το περίτεχνο και σκοπίμως σκοτεινό ύφος, τις συντακτικές ακροβασίες, τις περίπλοκες φλυαρίες. Θέλει όχι να εντυπωσιάσει, αλλά να πείσει, όχι να ξαφνιάσει, αλλά να διδάξει. Η υπερηφάνεια του δεν είναι εγωισμός διότι δίνει, δεν παίρνει, προσφέρει, δεν εισπράττει. Ενδιαφέρεται για την ψυχική υγεία του Γένους γι’ αυτό στιγματίζει τους νοσηρούς κουλτουριάρηδες, τους πνευματικώς ασχημονούντες «εκσυγχρονιστές», λαϊκιστές, τους επαγγελματίες αποβλακωτές του κοινού, τους «προοδευτικούς» υπονομευτές των Αξιών, τους «απελευθερωμένους» διαφθορείς των συνειδήσεων, τους καπήλους των ιδεών, τους διαστρεβλωτές της Ιστορίας, τους μη ελεύθερους όλων των κατεστημένων. Ο Έλληνας επαναστάτης δεν κατασκευάζει οπαδούς, αλλά βοηθάει του Άξιους να σφυρηλατηθούν σε αυτόνομα πνευματικά πρόσωπα.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Εδώ και κάποια χρόνια το σκοτάδι άρχισε να σκεπάζει με την βία το φως και η τυφλή υπακοή αντικατέστησε την σκέψη. Ο καταναλωτισμός έγινε ανάγκη στο υποσυνείδητο και αντικατέστησε την βούληση. Ο τηλεοπτικός τρόμο - φόβος οδήγησε τα πλήθη στην ανάγκη για επιβίωση και κατέστρεψε την δημιουργικότητα της Ελευθερίας του πνεύματος. Κατάφερε ως καρκίνος με συνεχείς μεταστάσεις να τρώει τον πλανεμένο σιγά σιγά μεταφέροντας τις ¨σάπιες¨ επιβολές του ως ιδανικές και προοδευτικές ιδέες υιοθετώντας τες ως δικές του. Πιστεύουμε λοιπόν πως το μέλλον του κόσμου είναι ο Ελληνισμός αφού αυτός εκφράζει την Ελεύθερη σκέψη. Οι πρόγονοι μας προσέφεραν στο παρελθόν έχοντας ίσως λιγότερες αλλά σίγουρα διαφορετικές δυνατότητες. Είναι λοιπόν καιρός να αποδείξουμε πως είμαστε γνήσιοι απόγονοι τους προσφέροντας και εμείς ίσως κάτι καινούριο στην ανθρωπότητα. Δεν χάνουμε το θάρρος μας διότι είμαστε το φως του κόσμου που ποτέ δεν σβήνει αλλά και που δεν θα σταματήσει ποτέ να καταπολεμάτε.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: