Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011
Υπέρ του Ειδικού Καθεστώτος στη Θράκη οι Τούρκοι Επιχειρηματίες
Αποστολή από στελέχη των ενώσεων επιχειρηματιών της Ανατολικής Θράκης, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής το Επιμελητήριο της Ξάνθης. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πρόεδρος των Επιχειρηματικών της περιοχής του Τσόρλου Ρασήμ Σαλαχλί καθώς και ο Αντιπρόεδρος των Επιχειρηματιών της Ραιδεστού Μουχσίν Καρακότς.
Η αποστολή των Τούρκων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Ανδρικόπουλο και μέλη της Διοίκησης με σκοπό να διερευνηθούν οι πιθανότητες συνεργασίας των επιχειρήσεων από τη Δυτική και την Ανατολική Θράκη με αμφίδρομα αποτελέσματα. Στο πλαίσιο των συζητήσεων οι δύο Τούρκοι επιχειρηματίες τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της δημιουργίας Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών στη Θράκη, θεωρώντας ότι θα επιδράσει θετικά και για τους ίδιους.
Οφέλη από τη Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο των Επιχειρηματιών τα Ραιδεστού, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έδινε τη δυνατότητα στους Τούρκους της Ανατολικής Θράκης να βρίσκουν φτηνά προϊόντα σε κοντινή απόσταση ενώ οι ίδιο θα μπορούν να εξαγάγουν πρώτες ύλες προς τις επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στην περιοχή. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι οι δύο περιοχές είναι «σαν δύο μισά μήλα», σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία και άρση των γραφειοκρατικών προβλημάτων προκειμένου να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές.
Μιλώντας στους Δημοσιογράφους ο Πρόεδρος των επιχειρηματιών του Τσόρλου, από την πλευρα του, επεσήμανε ότι υπήρχε η επιθυμία τους να βρεθούν στην Ξάνθη και τη Θράκη και να γνωριστούν. Η περιοχή του Τσόρλου θεωρείται η πιο δυναμική της Ανατολικής Θράκης, όπου έχουν εγκαταστήσει παραγωγικές μονάδες, μεγάλες πολυεθνικές όπως η Unilever
Π. Ανδρικόπουλος: Υπάρχει συνεργασία, μπορεί να διευρυνθεί
Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ανδρικόπουλο, το εμπόριο και οι εξαγωγές είναι ένα πεδίο όπου μπορεί να υπάρξει συνεργασία αναφέροντας ότι τα ελληνικά βαμβάκια κατευθύνονται πλέον προς την περιοχή της Ανατολικής Θράκης, ενώ αντίστοιχα η Τουρκική Αγορά αναζητά ζώα στην Ελλάδα. Τέλος η ανάπτυξης υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού θα μπορούσε να αναπτυχθεί, όταν θα υπάρχει η διήμερη βίζα για τους Τούρκους υπηκόους.
Πηγή
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου