Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα - καταπέλτης της Ε.Ε. καλεί την Τουρκία να αποσύρει το casus belli και να αναγνωρίσει την Κύπρο!!!



Να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδας, να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, να αναγνωρίσει την ΚυπριακήΔημοκρατία και να προχωρήσει στις απαραίτητες συνταγματικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, βελτιώνοντας τις σχέσεις της με τις μειονότητες, καλεί την Άγκυρα η ΕΕ, τονίζοντας ότι μόνο αν σημειωθεί πρόοδος στα επίμαχα αυτά θέματα θα υπάρξει ώθηση στις σχέσεις με την Ευρώπη.

Το ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και το οποίο συνοδεύει την ετήσια έκθεση της Ευρωβουλής, για την ενταξιακή πρόοδο της Τουρκίας, καλεί την Άγκυρα να προχωρήσει στον τομέα της δικαστικής μεταρρύθμισης και της προστασίας των ατομικών ελευθεριών.

Κατακρίνεται, για μία ακόμη φορά, η άρνηση της Τουρκίας να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδας και καλείται η Άγκυρα να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με το ethnos.gr, ότι η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουεπαναλαμβάνει, όπως και πέρσι, τη ρητή υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει και να κυρώσει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές στηλιτεύουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία και καλούν την τουρκική κυβέρνηση να αναλάβει περαιτέρω δράσεις, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρο και την Τένεδο.

«Να αναγνωρίσει την Κύπρο»

Όσον αφορά στο Κυπριακό, η Ευρωβουλή καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, προχωρώντας άμεσα στην πλήρη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, ενώ υπεραμύνεται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και των συμφωνιών που συνάπτει εντός της Αποκλειστικής της Οικονομικής Ζώνης.

Η εισηγήτρια της Ευρωβουλής Ρία Ομεν Ρόϊτεν (Ολλανδία, ΕΛΚ) δήλωσε ότι «η αλληλεξάρτηση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπως τονίζει το ψήφισμά μας, μπορεί να παράγει θετικά αποτελέσματα, μόνον στο πλαίσιο αμοιβαίων δεσμεύσεων. Για την Τουρκία, αυτό σημαίνει συγκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά τη διαδικασία μεταρρύθμισης και βελτίωση των διμερών σχέσεων με τους γείτονές της. Για τη δε ΕΕ, νέες προσπάθειες για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων ώστε να ανοίξουν τα σχετικά κεφάλαια».

Πηγή: anti-ntp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: