Ελληνικός Εθνικισμός

Τι είναι και τι δεν είναι τελικά ο Ελληνικός Εθνικισμός και τι σημαίνει να είσαι Έλληνας Εθνικιστής για εμάς? Πως τον αισθανόμαστε και πως τον εκφράζουμε? Παρακάτω εξηγούμε πιο αναλυτικά και απλά όλα αυτά τα οποία είναι σήμερα εχθρικά προς την παγκοσμιοποίηση και για αυτό καταπολεμούνται με την ανελέητη και ανιστόρητη προπαγάνδα από τα ΜΜΕ αλλά και από τα σχολεία.

Πιθανόν, ο όρος Εθνικισμός κάποιους να τους ξενίζει. Αυτό συμβαίνει κυρίως για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι η βρώμικη προπαγάνδα που καλλιεργήθηκε τα προηγούμενα έτη αλλά και η αμάθεια και η αδιαφορία των ιδίων των ανθρώπων που έμαθαν να δέχονται μασημένη τροφή. Αφού λοιπόν είναι έτσι, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε άλλες λέξεις και όρους η ορισμούς, μιας και η ευρηματικότητα της Ελληνικής μας γλώσσας είναι απεριόριστη.

Ένας τέτοιος ορισμός λοιπόν είναι ο ¨Εθνικόφρων Πατριώτης¨, ο οποίος δηλώνει τον Πατριώτη με το Εθνικό Φρόνημα. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε τα του ορισμού, ας δούμε και το πώς αισθανόμαστε εμείς οι Έλληνες που είμαστε μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας.


Ο Εθνικισμός είναι το τελευταίο κάστρο αντίστασης, δηλαδή ο τελευταίος αμυντικός μηχανισμός κάθε Γένους - Έθνους και Πατρίδας. Είναι έμφυτος σε κάθε άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του και αποτελεί φυσικό φαινόμενο. Είναι μια κατάσταση που βιώνει κάθε υγιής οργανισμός όταν νιώθει ότι απειλείται σοβαρά και έτσι ενεργοποιούνται αυτόματα τα αντισώματα του ώστε να τον προστατέψουν. Τα αντισώματα αυτά είναι οι Εθνικιστές και οι Πατριώτες. Αυτοί είναι όσοι προστάζουν τον εαυτό τους χωρίς ανταλλάγματα ώστε να σωθεί ολόκληρο το υπόλοιπο σώμα και να συνεχίσει να υπάρχει.

Είναι ένα έμφυτο συναίσθημα που απορρέει από την αγάπη για το Γένος-Έθνος και την Πατρίδα. Συνεπώς, όποιος αισθάνεται το ίδιο θέλοντας και μη είτε το γνωρίζει είτε όχι, είναι Εθνικιστής. Με το συναίσθημα αυτό προτάσσουμε το εγώ μας αδιαφορώντας για αυτό, στην υπηρεσία και μόνον του Γένους-Έθνους για την προστασία και διατήρηση του. Πολλοί άνθρωποι καταδικάζουν τον Εθνικισμό διότι δεν γνωρίζουν ότι είναι συναίσθημα και βασίζεται στο δικαίωμα της αυτοσυντήρησης.

Δύο τρανταχτά παραδείγματα γνήσιων Εθνικιστών βρίσκονται στο ζωικό βασίλειο. Αυτά είναι το μυρμήγκι και η μέλισσα διότι όπως εργάζονται και παράγουν, ζουν και πεθαίνουν για την διατήρηση του γένους τους. Όποιος τα απειλήσει, ανεξάρτητα από το μέγεθος, θυσιάζονται με αυταπάρνηση για να σωθούν τα υπόλοιπα.
Συνεπώς, ότι είναι αντίθετο θεωρείται εκ των πραγμάτων παρά φύσιν. Ο Εθνικισμός δεν γνωρίζει χειμώνες, μήτε καλοκαίρια. Είναι σκοπός και τρόπος ζωής. Δεν έχει ωράριο και δεν επιδέχεται φθηνές δικαιολογίες. Δεν είναι αστείο της στιγμής ούτε μόδα. Δεν τον αναγιγνώσκεις μόνον σε κάποια βιβλία αλλά κυρίως τον βιώνεις. Ο Εθνικισμός μας είναι καθαρός και Ελληνικός, ούτε Γερμανικός είναι, ούτε Σέρβικος, ούτε άλλος. Δεν είναι φοβικό σύνδρομο και ανασφάλεια αλλά είναι η έκφραση της έντονης επιθυμίας για την πρόοδο του Έθνους μας και του Ελληνισμού.

Ο Πατριωτισμός εννοείται αλλά και περιλαμβάνεται στην ευρύτερη έννοια του Εθνικισμού. Ο Πατριωτισμός εκφράζει την ευημερία των πολιτών και ό,τι άλλο συνεπάγεται αυτός, μέσα στα περιθώρια και τα σύνορα του Κράτους. Ο Εθνικισμός συν αυτό, συνεπάγεται την ευημερία ολοκλήρου του Γένους - Έθνους ακόμη και εκτός επικρατείας. Εμείς θέλουμε να προβάλουμε τους δικούς μας Ήρωες ως πρότυπα στα παιδιά μας. Από τον Όμηρο και τον Ηρακλή και πιο πριν, έως τον Δραγούμη και τον Σολομό Σολομού και πιο πέρα. Όταν μας αποκαλούν Εθνικιστές δεν μας βρίζουν όπως νομίζουν οι ανόητοι. Αντιθέτως, μας τιμούν χωρίς να το ξέρουν.

Ιδεολογικός Πατέρας του Ελληνικού Εθνικισμού θεωρείται ο Ίωνας Δραγούμης, ενώ εκφραστές του υπάρχουν πολλοί. Μεγαλύτερη τιμή για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές, είναι να μας δοθεί η ευκαιρία να τιμήσουμε τους προγόνους μας χύνοντας το αίμα μας για το Έθνος και την Πατρίδα μας. Έτσι θα γίνουμε το παράδειγμα στους επόμενους ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται για την επιβίωση και την πρόοδο του Έθνους μας. Δεν φοράμε ΠΟΤΕ κουκούλες διότι ΔΕΝ έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Δεν παίρνουμε ούτε και πουλούμε ναρκωτικά και όπλα. Δεν εκμεταλλευόμαστε γυναίκες και παιδιά διότι δεν αρμόζει στα πιστεύω μας. Δεν κλέβουμε αλλά κοπιάζουμε για να αποκτήσουμε.

Τέλος … ο Έλληνας Εθνικιστής είναι ένας υπερήφανος και τίμιος άνθρωπος και πρέπει να αποτελεί το παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Είναι αυτός που συνεχίζει την πορεία του σύμφωνα με τις ηθικές αξίες και τις αρετές των αρχαίων προγόνων του. Τελικά … Εθνικιστής ή είσαι ή δέν είσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: