Λόγοι Ίδρυσης

Αποφασίστηκε η δημιουργία ενός συλλόγου ο οποίος έχει στόχο την συντήρηση του Εθνικού αισθήματος, της αγάπης προς την Πατρίδα, αλλά και την αφύπνιση των Ελλήνων συμπολιτών μας μέσω της άμεσης ενημέρωσης, αλλά και άλλων δραστηριοτήτων όπως ο καθαρισμός και η ανάδειξη μνημείων, εκδηλώσεις μνήμης, κλπ. Βρισκόμαστε εδώ για την Πατρίδα, η οποία έχει απαξιωθεί και προσβληθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια ίσως επίτηδες.

Είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι ακομμάτιστοι και ανένταχτοι παρακινούμενοι μόνον από την αγάπη μας για το Έθνος και την Πατρίδα. Άνθρωποι από όλες τις τάξεις, οι οποίοι έπειτα από πολύ σκέψη αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και από παρέα με όνειρα και όρεξη για δουλειά να γίνουμε ένας συγκροτημένος και νόμιμος σύλλογος. Και αυτό διότι βλέποντας καθημερινά τα προβλήματα της Πατρίδος μας και πρωτίστως των συμπολιτών μας να αυξάνονται, θεωρήσαμε πως έπρεπε να βρούμε νόμιμους τρόπους ώστε να τα εκφράσουμε και να τα αναδείξουμε.

Με το τρίπτυχο Εθελοντισμός - Αγαθοεργίες - Ενημέρωση πορευόμαστε. Σκεφτήκαμε λοιπόν, πως το να στεκόμαστε ως απλοί παρατηρητές της Ιστορίας, προτιμότερο είναι να γίνουμε μέρος αυτής, ως ενεργοί πολίτες. Προσπαθώντας έτσι να την αλλάξουμε προς το καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Νιώθουμε χρέος για την συνέχεια του Έθνους μας όπου για διάφορους όπως αυτός της υπογεννητικότητας, συνεχώς συρρικνώνεται.

Ονομάσαμε τον Σύλλογο :


ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ   για τους παρακάτω λόγους:

  • Πατριωτική, διότι αποτελείται καθαρά από Έλληνες στην καταγωγή πολίτες οι οποίοι θεωρούν πως η ευημερία του τόπου τους ξεκινά πρώτα από τους ίδιους, έχοντας ως πρώτιστο καθήκον και αυτό της εναρμόνισης του ανθρώπου με το περιβάλλον.

  • Κίνηση, διότι δεν είναι μια απλή και μεταξύ μας καθιστική διαμαρτυρία αλλά θέτει τους ενεργούς πολίτες της Καβάλας σε δράση και τους ανενεργούς σε εγρήγορση.
ΣΚΟΠΟΙ του Συλλόγου:
  • Να παρατηρεί και να καταγράφει τα "κακώς κείμενα" της πόλης που είναι από λακκούβες και βρώμικους τοίχους έως σκουπίδια σε ακτές ή αλλού και να ενημερώνει τους αρμοδίους ή να αναλαμβάνει ο ίδιος δράση για την επιδιόρθωση τους. Επίσης το να παίρνει μέρος σε εθελοντικές δράσεις και αγαθοεργίες αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις όπου ο ίδιος θεωρεί πως μπορεί να φανεί χρήσιμος.

  • Να βοηθά τους Έλληνες πολίτες της πόλης όταν αυτοί το χρειάζονται, όπως για παράδειγμα η μεταφορά ασθενών ή ηλικιωμένων δωρεάν.

  • Η ενημέρωση των συμπολιτών μας σε θέματα που τα ΜΜΕ δεν τολμούν ηθελημένα να ακουμπήσουν ή ακόμη και που χλευάζουν. Η ενημέρωση αυτή θα γίνεται με φυλλάδια ή εφημερίδες, με ανακοινώσεις στον τύπο ή στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο αλλά και στο διαδίκτυο σε προσωπική σελίδα της Κίνησής μας. Αναλυτικά όλοι οι σκοποί και τρόποι δράσης του συλλόγου μας βρίσκονται στο καταστατικό του το οποίο και είναι καθόλα νόμιμο.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Βασική προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος είναι πρώτα από όλα η Ελληνική του καταγωγή, όπου αυτό συνεπάγεται και την αγάπη του για το Έθνος, την Πατρίδα και την Πόλη πρωτίστως.