Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ, ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΜΟΥ ΠΙΣΩ.

Ίσως κάποιοι να αναρωτηθούν τι δουλειά έχουν παλιά μουσικά βίντεο σε ένα Εθνικοπατριωτικό μπλόκ του διαδικτύου. Έχει να κάνει με πολλά και ξεκινώντας θα πώ, πώς μας γεμίζει με όμορφες αναμνήσεις. Μας πηγαίνει πίσω σε χρόνια φτωχά στην τσέπη αλλά πλούσια στήν καρδιά. Πλούσια σε αληθινούς ανθρώπους και φτωχότερα από απατεώνες. Μας φέρνει πίσω όσους έφυγαν είτε από την Πατρίδα μας για μια καλύτερη ζωή, είτε από τον κόσμο μας αφήνοντας πίσω τους μια όμορφη ανάμνηση. Τότε που ήμασταν όλοι υπερήφανοι Έλληνες.

Πραγματικά, για όσους από εμάς ζήσαμε στο τέλος αυτής της όμορφης εποχής, θεωρούμε εαυτούς ως υπερβολικά τυχερούς μιας και γίναμε αποδέκτες πολλών καλών, σε θέμα ηθικής και συμπεριφοράς κυρίως. Κοιτάζοντας την τώρα αντιλαμβανόμαστε περισσότερο το πόσο απλή θα έπρεπε να είναι η ζωή μας. Έχουμε χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον καί την γή από την οποία εξαρτιόμαστε αλλά κυρίως χάσαμε την επαφή μεταξύ μας. Φαντάζομαι πώς αυτή την εποχή αυτό που χρειαζόμαστε ως Έλληνες λοιπόν είναι να την ξαναποκτήσουμε.


Κάποιοι πάλι θα αναρωτηθούν, γιατί η Νανά Μούσχουρη και γιατί αυτά τα συγκεκριμένα τραγούδια. Πολλές οι απαντήσεις και ξεκινώ λέγοντας πώς αυτά τα τραγούδια είναι από εκείνα πού μας έκαναν γνωστούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Έπειτα είναι η ίδια η χαρακτηριστική μελωδική φωνή και ο χαρακτήρας της κυρίας Μούσχουρη, όπως και οι γνωριμίες της οι οποίες βοήθησαν και με το παραπάνω την Ελλάδα μας στο θέμα του τουρισμού. Της χρωστάμε πολλά και επιτέλους δεν βλάπτει ποτέ και μια μικρή ευγνωμοσύνη.

Αυτή είναι η Ελλάδα που είναι δική μας και μόνον δική μας. Αυτή είναι η Ελλάδα που μας λείπει, αυτήν την Ελλάδα θέλουμε πίσω και για αυτήν την Ελλάδα αξίζει να πολεμήσουμε. Σας αφήνω μόνον με μια απορία που με ταλαιπωρεί αφάνταστα. Που είναι οι Έλληνες που πανηγύριζαν για το ευρωμπάσκετ το 1987? Που είναι οι Έλληνες που πανηγύριζαν για το ευρωποδόσφαιρο του 2004? Κρύφτηκαν οι μπλούζες, χαντακώθηκαν τα πανό και οι Σημαίες? Ξαφνικά έγιναν όλοι τόσο δήθεν προοδευτικοί, ισοπεδωτικοί θα έλεγα εγώ. Μήπως δεν υπάρχουν πλέον Έλληνες γνήσιοι άλλα είναι μόνον για τα πανηγύρια?

ΖΗΤΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΖΗΤΩ Η ΜΑΝΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ .... Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: