Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΜΕΛΕΤΗ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ -ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ «ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ -ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟY

Το μέλλον είναι πάντοτε οι Νέοι, ενώ σε εμάς τους 35αρηδες και τους 45αρηδες αναλογεί ο τρόπος για να βρεθεί η αφορμή και η όρεξη για ένα δυνατό και νέο ξεκίνημα. Οι προηγούμενοι τα εκαναν μαντάρα (χάλια - θάλασσα). Εμείς είμαστε η γενιά που έχουμε την χαρά να μπαλώσουμε ότι προλαβαίνουμε ακόμη. Είμαστε οι επόμενοι μεσήλικες και τρέχουμε να σβήσουμε τα λάθη. Οπωσδήποτε θα κάνουμε και εμείς αλλά ελπίζω να μην είναι τα ίδια ,αλλιώς δεν θα έχει αλλάξει τίποτα. Ας τα πάρουμε όμως λίγο από την αρχή. Ξεκινώντας από τους προ-προ-προηγούμενους πρώτα , τους παππούδες της δικής μου γενιάς δηλαδή, από τους οποίους δεν θα ζουν αρκετοί πιθανών έως του χρόνου.

Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο …… η μήπως τελικά θα έπρεπε? Πολέμησαν με σθένος του εχθρούς του γένους και έγιναν και αυτοί παράδειγμα προς μίμηση και είναι άξιοι θαυμασμού για την Ανθρωπότητα. Υπέφεραν κακουχίες και τριπλή κατοχή από Γερμανούς , Ιταλούς , Βούλγαρους και πλιάτσικο από Αλβανούς. Ας μην ξεχνάμε ότι μόλις είχε τελειώσει ο διωγμός από τα παράλια της Μικρας Ασίας και του Πόντου και πριν από αυτό είχαν τον πρώτο παγκόσμιο και τους Βαλκανικούς και πριν από αυτό έπρεπε να διώξουν τους Τούρκους. Και έπειτα έρχεται και ο Δεύτερος Παγκόσμιος και δεν μας έφτανε φυσικά.Ως κορόιδα οι Έλληνες , μπλέχτηκαν σε αδερφοκτονίες με τον εμφύλιο η συμμοριτοπόλεμο για κάποιους. Τι αντοχές έχουμε ως Λαός Θεέ μου και τι δεν έχει περάσει το γένος αυτό. Ξεριζωμούς , πείνες , εξαθλιώσεις , διασυρμούς , ταλαιπωρίες. Πως θα πρέπει άραγε να σκεπτόμαστε για την αδελφοκτονία? Η αλήθεια είναι πως πολλοί Πατριώτες παρασύρθηκαν και συνετάχθησαν με τον κομουνισμό γιατί δεν είχαν που αλλού να αποταθούν.

Αν δεν είναι έτσι όπως τα λέω ,τότε θα έπρεπε να είχε κυριαρχήσει ο κομουνισμός έως σήμερα. Άλλη μια αλήθεια είναι ότι και η άλλη πλευρά έκανε εγκλήματα αλλά δεν θα μπω σε παγίδα ώστε να πω ποιος έκανε τα ποιο πολλά.Η πραγματική αλήθεια είναι το γεγονός καθεαυτό και βρίσκεται ανάμεσα στους δυο. Μα η ουσία είναι το να αναρωτηθούμε τι διδασκόμαστε εμείς σήμερα από αυτό. Τι είναι αυτό που δεν διδάχτηκαν οι προηγούμενοι και τι είναι αυτό που θα βάλουμε ως βάση ώστε να διδαχτούν και να παραδειγματιστούν οι επόμενοι? Γυρίζω πάλι στους δικούς μου παππούδες και βλέπω πως τέλειωσε και ο συμμοριτοπόλεμος η εμφύλιος για κάποιους , για να βρω τι?

Μια χώρα κατεστραμμένη από ξένους αλλά και από τους ίδιους. Βλέπω να μένει και να πλανάτε στον αέρα το μίσος . Βλέπω ακόμη κάποιους να επιμένουν παρόλο που έχασαν , ενώ άλλους παρόλο που κέρδισαν. Βλέπω τις άλλες χώρες να προχωρουν μπροστά και εμάς να μένουμε πίσω. Βλέπω πληρωμένους κακόβουλους , που αυτοαποκαλούνται Έλληνες , να ρίχνουν δηλητήριο και στις δυο πλευρές και να συνεχίζεται ο διχασμός.Και ξεκινούν τα πρώτα κύματα μεταναστών. Κάποιοι δημιουργούν εδώ και κάποιοι στο εξωτερικό. Δειλά δειλά αρχίζουν να στέκονται στα πόδια τους και είναι ακόμη φτωχοί αλλά παραμένουν Πατριώτες και είναι τίμιοι και με φιλότιμο. Αυτά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να παίρνουμε από εκείνους. Ήταν τα δικά τους «στάνταρ» και με αυτά πορευτηκαν. Όμως το μίσος παραμένει μίσος και δεν λέει να ξεκολλήσει από πάνω τους , σαν τoν χιτωνα του Ηρακλή γεμάτη από δηλητήριο που του την έδωσε το ποιο αγαπημένο του πρόσωπο.

Και φτάνουμε στην επόμενη γενιά που είναι τα παιδιά που γεννηθήκαν από το 1945 έως το 1960. Αυτοί είναι οι γονείς που έχουν παιδιά στην ηλικία μου (ο γράφων ,τα σχετικά τη σημερον εποχή ,είναι σχεδόν 38) . Και μεγαλώνουν και αυτά φτωχικά και τίμια και μάλλον λίγο καλυτέρα από τους δικούς τους γονείς , τουλάχιστον δεν έχουν τον πόλεμο.Αυτά τουλάχιστον έχουν ένα κομμάτι ψωμί και ένα κατρακελι για παιχνίδι (μια ρόδα η ζάντα ποδηλάτου και ένα σύρμα για να την κινούν και να τρέχουν). Και ενώ είναι και αυτοί τίμιοι και εργατικοί έχουν και αυτοί μίσος η τουλάχιστον μια τάση προς αποφυγήν και μια απέχθεια ο ένας προς τον άλλον. Και εδώ είναι το τεράστιο λάθος. Μέχρι που ακόμη και στο στρατό τους ξεχώριζαν , αν είναι ποτέ δυνατόν. Ο πατέρας μου δεν έγινε δεκανέας , όπως λέμε συνταγματάρχης , διότι ο παππούς του ήταν βενιζελικος ……. Ουτε ο ίδιος του δεν το γνώριζε ,φαντάζομαι πως από εκείνους το έμαθε. Ναι , δυστυχώς η βλακεία δεν έχει όρια και πάει μέχρι τόσο πίσω. Δεν απορώ που το εμαθαν , προφανώς κρατούσαν στοιχεία. Έτσι και αυτός αφού χαρακτηρίστηκε, πήρε τον γνωστό δρόμο του διαχωρισμού. Και δεν του εμαθαν ποτέ τι θα πει να είσαι πραγματικός Έλλην , αλλά τι θα πει να είσαι δεξιός , αριστερός , παρατρεχάμενος και άλλες τέτοιες βλακείες χωρίς ανθρώπινη αξιολόγηση.

Και ήρθε και η χούντα που τόσο βρίζουν κάποιοι και τόσο αγαπούν κάποιοι άλλοι. Και οι φοιτητές που κόπτονταν να φέρουν την Δημοκρατία είναι οι σημερινοί κυβερνήτες αλλά και φυσικοί υπαίτιοι για το χάλι της Ιερής Πατρίδος μου. Παράξενη γενιά , κακομαθημένοι όπως φαίνεται από τον τρόπο που ας υποθέσουμε πως κυβερνούν. Και ήρθε και μια ακόμη γενιά όχι πολύ μακριά από αυτούς οι όποιοι ήταν θύματα - θύτες. Αυτοί χαρήκαν το τέλος του 1970 και τις αρχές του 80 , που τολμώ να πω πως ήταν ίσως οι πιο ευλογημένες δεκαετίες. Υπήρχε δουλειά και λεφτά ώστε να μπορέσεις να κάνεις μια ζωή απλή και όχι δύσκολη. Ήταν η αρχή της παγίδας διότι έδινε το δικαίωμα να ξεσαλώσουν και να αναζητούν παραπάνω από ότι τους αναλογεί. Πράγμα που αν το καλοδούμε δεν θα πρέπει να διαφωνήσουμε , διότι ως άνθρωποι έχουν όλοι το δικαίωμα να θέλουν να περνούν όσο πιο καλά γίνεται.

Όμως αυτή είναι και η παγίδα. Διότι όντας τυφλωμένοι από τις ανέσεις τους , που δεν είχαν οι προηγούμενοι , δεν μπόρεσαν να δουν ότι έπεφταν στα ίδια λάθη , μιας και αρέσκονταν στις καινούργιες ανακαλύψεις και ανέσεις που παρείχε απλόχερα και εσκεμμένα η τεχνολογία ( βίντεο , μηχανές, μουσική , νυχτερινή διασκέδαση , ηλεκτρονικές συσκευές γενικότερα , ανέσεις στο σπίτι κλπ) . Ότι κάνουν τώρα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές , τις παιχνιδομηχανες , την τηλεόραση , τα κινητά και τόσα άλλα. Σε αποσπούν από την πραγματικότητα με αποτέλεσμα να μην την ζεις αλλά να είσαι έρμαιο των δικών τους διασκεδάσεων. Και αντί να βοηθούν να εξελιχτεί το ζώων που λέγεται Άνθρωπος , προσπαθούν να το κρατήσουν στην κατηγορία του πιθήκου και αυτός το δέχεται , αφού έχει μια μπανάνα και νομίζει πως του ανήκει όλος ο κόσμος.

Αρέσκετε λοιπόν αυτή η γενιά να βολεύεται με τα λίγα αλλά άμεσα και άνετα και έτσι ανέχεται αυτούς που τον κοροϊδεύουν. Ο ψεύτης ανέχεται τον κλέφτη και σιγά σιγά γίνεται και αυτός κλέφτης. Και το κακό διαιωνίζεται με συνέπεια ο πολίτης και ο πολιτικός να είναι το ίδιο ένοχοι. Έτσι πάλι νομίζοντας πως αυτό θα κρατήσει για πάντα , προσπαθούν να το περάσουν και στα παιδιά τους και θέλουν να τα κάνουν όλα δημοσίους υπαλλήλους και να βολευτούν και αυτά ως βδέλλες στις πλάτες των υπολοίπων. Και φυσικά για να επιτύχει αυτό θα πρέπει να διαλέξουν πλευρά διότι ο διαχωρισμός είναι το πιο εύκολο «στενό μαρκάρισμα» και έλεγχος για την μάζα. Ούτε κουβέντα για δημιουργικότητα για φιλοσοφία για σκέψη , παρά μόνον για το βόλεμα και το γνωστό σε όλους «Τι με νοιάζει εμένα μωρέ?».

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ …… Ανόητοι.

Και κάπου εκεί ερχόμαστε και εμείς …… βρε καλώς τα προθήματα η αλλιώς τα πρώτα θύματα. Θα εξηγήσω παρακάτω …. Και ζητούν και από εμάς το ίδιο. Να πράττουμε ακριβώς όπως όλοι οι προηγούμενοι δηλαδή ως άβουλα όντα «μη μιλάς παιδί μου , θα μας βολέψουν». Και πάλι τα ίδια και τα ίδια , και ακούμε τα ίδια ονόματα στην πολιτική και όπως η Γιαγιά και ο Παππούς μας. Λες και είμαστε στο 1940 και μόνο η Σοφία Βέμπο λείπει.Τελικά αυτό που ξεχωρίζει σε κάθε Αιώνα τις γενιές των Ανθρώπων , είναι οι λιγοστοί που αντιδρούν και τους αποκαλούν τρελούς στην αρχή και ήρωες αργότερα αλλά είναι αυτοί που φερνουν τις αλλαγές. Είναι αυτοί που με το αίμα τους και την υπέρτατη θυσία , κάνουν την πραγματική διαφορά. Να γιατί αν δεν έχετε καταλάβει ακόμη πρέπει να τιμούμε τους Νεκρούς μας Ήρωες. Πρέπει να μάθουμε όλοι μας επιτέλους να ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ Πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ , ΜΟΝΟΝ ΚΟΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ. Πρέπει να μάθουμε επιτέλους ότι δυο είναι τα κόμματα , ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

Εμείς , η γενιά μου δηλαδή , έχει όλα τα καλά και τις ανέσεις και ίσως αυτό είναι πρόβλημα μέγα , διότι δεν έχουν μάθει οι πολλοί να ανταπεξέρχονται στα δύσκολα. Ευτυχώς δεν γεννήθηκα πλούσιος και δυστυχώς γεννήθηκα φτωχός. Φωνάζει η γενιά μου «Προσπάθησα πολύ και με την αξία μου έφτασα σε ικανοποιητικό σημείο και δεν είχα παράπονο». Έτσι είναι η δική μου γενιά ,ορισμένη από το σύμπαν να τα καταφέρνει , είμαστε από καλή πάστα. Το είδαν αυτό και μάλλον για αυτό τον λόγο επισπεύδουν τα πράγματα , μα δεν πτοούμαστε …… ακόμη. Πήγαμε σε καλύτερα σχολεία , είχαμε άλλες ανέσεις και ευκολίες. Μας δόθηκε η ευκαιρία αλλά μόνο και μόνο για τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης. Είμαστε οι τυχεροί άτυχοι από τους οποίους όσοι ξυπνάμε προσπαθούμε και για τους άλλους. Βγήκαμε έξω και γνωρίσαμε κόσμο. Αυτό μας απελευθέρωσε δίνοντας μας την ευκαιρία να δούμε τι λείπει από τον δικό μας χώρο και να το διορθώσουμε.Μα έχουν μείνει οι παλιοί ακόμη με τις πιο άχρηστες θεωρίες και οι οποίοι θα πρέπει να απομονωθούν ως ιστορικό αρχείο σε κάποιο χρονοντούλαπο και να τους αναπολούμε ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Δεν είναι κακό να αγαπά κάποιος την Πατρίδα του και σίγουρα δεν είναι ρατσιστικό. Θα είναι περίεργο να ακούσω από έναν Πακιστανό ότι αγαπά την δική μου Πατρίδα περισσότερο από ότι την δική του.

Για να φτάσουμε στα άμεσα θύματα , την Νέα Γενιά. Ούτε καν καλή μουσική δεν ακούνε. Και αυτό κόλπο της παγκοσμιοποίησης. Τα παιδιά που είναι σήμερα 25 ετών και κάτω , αυτά λυπάμαι. Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε ώστε να δώσουμε να καταλάβουν πως το δικό τους DNA είναι ιερό. Πως οι δικοί τους Άνθρωποι είναι πραγματικοί Ήρωες , όπως ο Ηρακλής και ο Καραϊσκάκης και όχι ο σούπερμαν και ο γουλβεριν . Πως αυτοί είναι τα πρότυπα που θα πρέπει να τους εμπνέουν και όχι κάποιοι φανταστικοί ανύπαρκτοι μασκαράδες του εβραϊκού και κατευθυνόμενου Χόλλυγουντ. Και δόξα τον θεό που πιστεύετε , έχουμε Ήρωες από κάθε εποχή για κάθε περίσταση και από κάθε επάγγελμα ακόμη. Ήρωες προγόνους , δικό μας αίμα. Πως δεν υπάρχει άλλος Λαός τόσο υπερήφανος με τέτοια προσφορά στον πλανήτη . Οι άλλοι έχουν να ζηλέψουν , εμείς όχι.

Ας βοηθήσουμε λοιπόν τα παιδιά αυτά με όποιον τρόπο μπορούμε. Πρώτα με την ενημέρωση και με το εθνικό συναίσθημα. Και έπειτα μπορούμε να κάνουμε πολλά όπως το να δώσουμε δωρεάν ένα βιβλίο σε ένα άγνωστο παιδί που έχει όρεξη για μάθηση. Σκοπός δεν είναι η κατεύθυνση και ο προσηλυτισμός αλλά ο δρόμος προς την Ελεύθερη και ΑΥΤΟΝΟΜΗ Σκέψη. Προτείνω λοιπόν σε φίλους καθηγητές και δασκάλους , αν θεωρούν πως αυτό που κάνουν είναι αγάπη για το λειτούργημα και όχι επάγγελμα , να κάνουν δωρεάν μαθήματα σε παιδιά που γνωρίζουν ότι έχουν ανάγκη. Να τους δείξουμε πως ντροπή είναι να λες ψέματα για το ποιος και από που είσαι. Ντροπή είναι να δείχνεις πως είσαι κάτι που δεν θέλεις αλλά πρέπει γιατί «το είπε η τηλεόραση».

Να τους θυμίζουμε πως πραγματική αξία έχει η Πνευματική Σοφία και όχι το χρήμα και να μάθουν να το χρησιμοποιούν και όχι το αντίθετο. Να τους διδάξουμε πως οι μεγαλύτεροι Σοφοί πέθαναν στην εξορία η από πείνα για τις ιδέες τους, ΑΛΛΑ , χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η ανθρωπότητα. Για φανταστείτε μια καινοτομία , έναν δάσκαλο να δίνει μαθήματα δωρεάν μέσα στον δρόμο . Θα μου πείτε πως θα τον χλευάζουν. Έπειτα όμως θα τον θαυμάζουν διότι ο κόσμος θα κατανοήσει το θεάρεστο έργο του , απλά διότι έτσι γίνεται πάντοτε. Τι είπε ο Σοφότερος όλων Σωκράτης ? Μη κλείνεστε σε σχολές και τους μεταδίδετε αυτά που εσείς γνωρίζετε αλλά μάθετε τους να σκέπτονται και να γεννούν ιδέες.

Αυτό είναι το ωραίο χρέος στο οποίο καλούμαστε να ανταποκριθούμε. Τώρα σκεφτείτε τα παιδιά που είναι ακόμη μωρά και τα παιδιά των παιδιών τους. Δεν θα θέλατε να λένε ότι και εμείς για τους προγόνους μας ? « Ευτυχώς που ήταν και αυτοί» ……. Εύχομαι απλώς να έδωσα κίνητρο για σκέψεις πολύ καλύτερες από τις δικές μου. Οι εποχές που ζούμε θα είναι σίγουρα πιο σκληρές από τις προηγούμενες και ίσως να είναι και πιο ωραίες μιας που θα είναι φτωχότερες άρα και πιο Ανθρώπινες. Και αν σκεφτείτε πως με τόσα υλικά αγαθά γύρω μας διαβρωθήκαμε , τότε σας λέω πως ευτυχώς πτωχεύουμε και είναι μια καλή ευκαιρία να βρούμε πάλι τον Ελληνικό εαυτό μας. Λέξεις που χάσαμε, γιατί ξεχάσαμε τις ιδιότητες τους που μας έκαναν να ξεχωρίζουμε από τους υπολοίπους, όπως Θαλπωρή , Συμπόνια , Φιλοπονία , Φιλότιμο κλπ θα τις ξαναβρούμε και έτσι θα ξαναβρούμε τον εαυτό μας.

Ναι Εμείς Θα Αλλάξουμε Τον Κόσμο η Θα Πεθανουμε Προσπαθωντας Το.

Δεν υπάρχουν σχόλια: