Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Από το 2006 τουλάχιστον οι προετοιμασίες της Τουρκίας για την επέκταση του νέο-οθωμανικού δόγματος

Όταν η εφημερίδα The N.Y.Times αποκάλυπτε τις σχέσεις του Princepton και του Heath W. Lowry με την τουρκική κυβέρνηση.



Στη φωτογραφία δεξια ο Heath W. Lowry και αριστερα ο κεμάλ.







Το 2006,στις 22 Μαΐου, πριν από πέντε ακριβώς χρόνια από σήμερα, στην έγκριτη εφημερίδα των Η.Π.Α. The N.Y.Times φιλοξενήθηκε ένα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου William H. Honan στο οποίο γινόταν αποκαλύψεις για το πώς ετοιμάζει η Τουρκία την νέο-οθωμανικής της επέκταση αγοράζοντας έδρες στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια ,προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει ως εργαλείο για τους σκοπούς της. Το ρεπορτάζ του William H.Honan αναφέρεται ειδικά στο Princeton University και ιδιαιτέρα γνωστό στην Καβάλα καθηγητή Οθωμανικής Ιστορίας Ηeath W.Lowry.Tον άνθρωπο που εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε το Κέντρο Ιστορικών Οθωμανικών Σπουδών, προσφέροντας έτσι πολύτιμες υπηρεσίες στους συνεργάτες και χρηματοδότες των εργασιών του, τούρκους.

Στο άρθρο του ο κ.William H. Honan αναφέρει ότι “Μια ομάδα διακεκριμένων λογίων και συγγραφεων υποστηρίζει ότι το Πανεπιστήμιο του Princeton επιτρέπει στον εαυτό του να χρησιμοποιείται από τουρκική κυβέρνηση ως Κέντρο για την προπαγάνδα για το ρόλο της Τουρκίας ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ”
Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «Πριν από τρία χρόνια, το πανεπιστήμιο δέχθηκε 750.000 δολάρια από την Κυβέρνηση της Τουρκίας προκειμένου να αποκτήσει μια νεα έδρα σπουδών για τον Κεμαλ Ατατουρκ, για το σκοπό αυτό αυτό ως πρόεδρο Τουρκικών Σπουδών του Τμήματος Σπουδών Εγγύς Ανατολής προσέλαβε τον καθηγητή, Heath W.Lowry,ο οποίος είχε εργαστεί για την τουρκική κυβέρνηση, καθώς και ως Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ινστιτούτου Τουρκικών Σπουδών, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.»
Ο Peter Balakian, καθηγητής Αγγλικών στο Colgate University,ο οποίος έχει συμβάλει στην οργάνωση διαματυριών κατά του διορισμού αυτού,ο οποίος
χαρακτηρίζει ως υποτροφία την οικονομική ενίσχυση προς τον καθηγητή κ Lowry για τα όσα υποστηρίζει ως αρνητής της Αρμένικης Γενοκτονίας.
Ο διορισμός του στο Princeton ήταν μια περίπτωση όπου μια ξένη κυβέρνηση αγοράζει την αξιοπιστία για την προπαγάνδα της,και για το σκοπό αυτό προικοδότηση μια έδρα σπουδών σε ένα αμερικάνικο πανεπιστήμιο» σημειώνεται στο άρθρο.
Το Princeton υπερασπίστηκε το διορισμό του καθηγητή κ.Lowry με μια αρνητική δήλωση της Amy Gutmann, κοσμήτορα της σχολής,
δηλώνοντας ότι το πανεπιστήμιο δεν επιτρέπει χορηγούς των εδρών.
Ωστόσο η ίδια η πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια διεύψευσε!!!
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι οι συζητήσεις για την ευθύνη της Αρμενικής σφαγής το 1915 και 1916 συνεχίζεται για χρόνια με το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Ολοκαύτωμα.Οι Τούρκοι και μια χούφτα Αμερικάνων μελετητών,
μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής κ.Lowry, υποστηρίζουν ότι η Αρμένικη γενοκτονία ήταν η ακούσια συνέπεια της στέρησης της ζωής εν καιρώ πολέμου,
ενώ οι Αρμένιοι και πολλοί περισσότεροι Αμερικάνοι μελετητές το θεωρούν γενοκτονία κεντρικά σχεδιασμένη από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Οι επιθέσεις στο Princeton ξέσπασαν την περασμένη χρονιά
(σ. σ.δηλαδή το 2005) με ένα κρίσιμο άρθρο στο ακαδημαϊκό περιοδικό Ολοκαύτωμα και Μελέτες Γενοκτονίας από τον μελετητή Robert Jay Lifton.Τον Φεβρουάριο μια ομάδα 100 επιστημόνων και συγγραφεων δημοσίευσε καταγγελία κατά της τουρκικής κυβέρνησης και του καθηγητή Lowry στο The Chronicle της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένα εμβομαδιαιο περιοδικό. Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται ο Alfred Kazin, Nορμαν Μέιλερ, Arthur Miller, Joyce Carol Oates, Susan Sontag, William Styron, David Riesman και Updike John. Και μια ομάδα περίπου 200 Αρμενιων – Αμερικανων που πραγματοποίησαν μια συνάντηση διαμαρτυρίας χθες το βράδυ στο Princeton Club της Νέας Υόρκης.

Αυτά μεταξύ άλλων έγραψαν οι The N.Y. Times για τον άνθρωπο που φέρεται να είναι ο εμψυχωτής του νέο-οθωμανικού ανοίγματος στην Καβάλα μέσω του Κέντρου Ερευνών Οθωμανικής Ιστορίας.Τα συμπεράσματα δικά σας!!!


Επισης για τον Heath Lowry

T
ο εύλογο ερώτημα βέβαια είναι εάν όντως η επίσημη Τουρκία πιστεύει πως οποιοδήποτε στο στο εξωτερικό πείθεται από τους σχετικούς ισχυρισμούς της άρνησης, πρόκειται για την Γενοκτονία των Αρμενίων και των άλλων χριστιανικών λαών της Μικρας Ασίας είτε για την Τουρκική ευθύνη για την πυρπόληση της Σμύρνης. Πόσο μάλιστα που το κύμα δυσπιστίας έναντι των επισήμων τουρκικών θέσεων διογκώνονται στην ίδια την χώρα, με τη φιλελεύθερη διανόηση να περιγελά τις θεσεις των αρχών.Μπορεί το Τουρκικό Ίδρυμα Ιστορίας να ισχυρίζεται πως ο

Horton χρηματίσθηκε από την Αρμένικη διασπορά για να προπαγανδίσει
αντιτουρκικες θέσεις αλλα θα πρέπει να το αποδείξει.
Αντιθέτως, εχει επαρκώς αποδειχθεί το σκάνδαλο του χρηματισμού Αμερικανών ιστορικών από την τουρκική κυβέρνηση για τον προπαγανδισμό των τουρκικών θέσεων άρνησης της γενοκτονίας. Σε μια μάλιστα περίπτωση ο ιστορικός Heath Lowry υπεδείχθη ότι όχι μόνο έπαιρνε χρήματα αλλά δρούσε ως εντολοδόχος της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.Ως αποτέλεσμα το όνομα του Lowry, που ως μαϊντανός εμφανίζεται σε κάθε ευκαιρία για να προπαγανδίσει τις τουρκικές θέσεις, κατέστη στις ΗΠΑ συνώνυμο της διαφθοράς και του χρηματισμού των πανεπιστημιακών.
Αυτά έγραφε στις 9 Απριλίου ο ανταποκριτής της εφημερίδας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στην Κωνσταντινούπολη Αλέξανδρος Μασσαβέτας.
Κάποιοι λοιπόν στην Καβάλα εμπιστεύθηκαν το Heath Lowry και του προσέφεραν κάτι πολύτιμο και χρήσιμο για την δουλειά που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας, τα οθωμανικά μνημεία της πόλης και κατ επέκταση και το οθωμανικό παρελθόν της.Ενα παρελθόν χρήσιμο στο παρόν για να διευκολυνθούν τα σχέδια του μέλλοντος!!!

Θεόδωρος Α.Σπανέλης
Εφημερίδα Χρονόμετρο Καβάλας
Σαββατο 14 Μαιου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: