Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ



Ακολουθεί ένα κείμενο προσωπικό, με αφορμή τον θάνατο ενός ακόμη Έλληνα - θύμα ενός κρυφού πολέμου που έχει τα τελευταία χρόνια εξαπολυθεί εναντίον της Φυλής μας, από τους διάφορους προδότες με την συνεργασία και βάρβαρων υπανθρώπων.
Κατάφεραν έναν λαό καθαρά πολεμικό, με ήθος, αρετές και τιμή να τον υποβαθμίσουν, να τον τρομοκρατήσουν μεταμορφώνοντάς τον σε ένα απίστευτο ανθρωπάκι, χωρίς βούληση, χωρίς αντανακλαστικά, χωρίς μνήμη. Του αφαίρεσαν την φλόγα που χιλιετίες έκαιγε μέσα στα στήθια του. Περπατάει χαμένος και ζαλισμένος ανάμεσα στα πλήθη των Βαρβάρων, νοιώθοντας ξένος μέσα στην ίδια του την Πατρίδα. Και αν δεν υπήρχαν και τα μνημεία μας διάσπαρτα στην χώρα, θα νόμιζε ο καθείς, ότι βρίσκεται σκλάβος στην αυλή ενός Πέρση βασιλιά - ενός ηττημένου Μαραθώνα. Ό, τι δεν κατάφεραν χιλιετίες να κάνουν με τα όπλα το κατάφεραν με την αφαίρεση μνήμης και ιστορικής ευθύνης. Ο Έλληνας ΞΕΧΑΣΕ ποιός είναι, από ΠΟΥ έρχεται και ΤΙ πρέπει να κάνει. Βλέπει χωρίς βλέπει, Ακούει χωρίς να ακούει και Σκέφτεται χωρίς να σκέφτεται. Απλά δουλεύει (από τη λέξη δούλος, ενώ το σωστό είναι εργασία από το Έργο) σαν σύγχρονος σκλάβος, με το κεφάλι χαμηλά, κάνοντάς τον να νοιώθει ντροπή που είναι Έλληνας.
Ο Έλληνας είχε καλλιεργήσει στο χώρο του, πριν χιλιάδες χρόνια ένα προϊόν, μία πρώτη εκρηκτική ύλη: την Συνείδηση της Ελευθερίας. Πρέπει να κατακτήσουμε και να περιφρουρήσουμε το Παρελθόν μας. Για να δρέψουμε από εκεί την αλήθεια της Ιστορίας και να γλιτώσουμε πια από τα παραμύθια που σκαρώνουν για να μας εξαπατούν. Για να βρούμε εκεί τα στοιχεία ταυτότητας, της ατομικής, συλλογικής και εθνικής ζωής.
Είχα ήδη και εγώ διαπιστώσει πως ο ασφαλέστερος τρόπος να προσεγγίσουμε την αλήθεια είναι να διαβάζουμε την Ιστορία. Ακόμη κι αν χρειαστεί να ανακαλύψουμε την πραγματικότητα στην ακριβώς αντίθετη εκδοχή από αυτήν που μας έμαθαν.
Παν εισερχόμενο εκτοπίζει κάποιο άλλο υπάρχον είδος. Άσε που έρχεται με παρέα: τη μαφία, τα ναρκωτικά, την αδιαφορία για μόρφωση, την περιφρόνηση για οικογένεια, την κατάργηση της ατομικής φιλοδοξίας και γενικά την ουδετεροποίηση της νεολαίας. Τέτοια άχρωμη, άπατρις και κυρίως αδιάφορη μέσα στα μισοσκότεινα μπαρ. Την ώρα που κάποιοι, αγωνιούμε για τη λαϊκή παράδοση, η νεολαία στραγγαλισμένη, γεμάτη χλευασμό για τις στοιχειώδεις αρχές συμβίωσης και ανοχής, αγράμματη, πριν πάρει το δρόμο για το εργοστάσιο, που της ετοίμασε η περίφημη Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, θα χρειαστεί κάποια λεφτά. Και χωρίς ενδοιασμούς θα συγκροτήσει την τρομοκρατική ή ληστρική μπάντα της και θα επιτίθεται με αλυσίδες ή σιδερογροθιές. Γιατί όχι; Αφού αυτές είναι οι εντολές των Παγκοσμιοποιητών.
Πρέπει να αποφασίσετε! Ποιόν κρίκο της αλυσίδας των αιώνων θα αγγίξετε και θα τον βρείτε στεγνό από αίμα; Πού αλλού ο θάνατος είναι τόσος πολύς, παρά στην άρνηση της Ελλάδας που, τώρα και εκατοντάδες αιώνες, αρνείται να υποταχθεί;
Ο Ηρόδοτος αφηγείται: "Η μάχη του Μαραθώνα κράτησε πολύ...οι Αθηναίοι και οι Πλαταιείς νικούσαν...οι Πέρσες έφευγαν τρέχοντας να επιστρέψουν στα καράβια τους να σωθούν. Οι Αθηναίοι και οι Πλαταιείς τους κυνηγούσαν στη διαδρομή σφάζοντας έως ότου φτάσανε στη θάλασσα όπου αναζητούσαν φωτιά για να κάψουν τα καράβια που πιάνανε και να μην αφήσουν κανένα να γλιτώσει...εκεί σκοτώθηκαν πολλοί κι ανάμεσά τους ο Κυναίγειρος του Ευφορίωνος (αδελφός του Αισχύλου), που αιχμαλώτισε μαζί με άλλους, επτά καράβια. Σε μια του προσπάθεια να κρατήσει ένα καράβι έτοιμο να σαλπάρει, το άρπαξε με το χέρι. Οι Πέρσες αλαφιασμένοι του το έκοψαν μ' ένα τσεκούρι. Ο Κυναίγειρος άπλωσε το άλλο που του το έκοψαν κι αυτό. Τότε ο Κυναίγειρος άρπαξε το καράβι με τα δόντια του και οι Πέρσες του έκοψαν και το κεφάλι".
Ε, λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι, που δεν παραιτούνται ποτέ από την λευτεριά δεν σταματούν πουθενά, ανατρέπουν καθεστώτα, πολιτεύματα, αμφισβητώντας τα πάντα και τους πάντες, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

ΜΝΗΜΗ. Αυτό χρειάζεται ο Έλληνας σήμερα. Αυτήν φοβούνται όλοι οι εχθροί της Ελλάδος. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία μας. Είναι ο "Μίτος της Αριάδνης" για να βοηθήσει τον Έλληνα να βρει τον χαμένο δρόμο του προς το Φως, προς την Ελευθερία, προς την Αναγέννησή του.

ΟΡΑΜΑ. Αυτό είναι η δύναμη για ανάπτυξη. Είναι η Φλόγα που οδηγεί έναν άνθρωπο αλλά και ένα ολόκληρο Έθνος προς την τελειότητα. Είναι αυτό που κάνει τον Ελληνικό λαό εδώ και χιλιετίες να πρωταγωνιστεί στην ιστορία.

Έλληνα,
Κανείς δεν σ' έμαθε
ότι ΠΡΕΠΕΙ να αντιμετωπίσεις
την Αλήθεια μόνος σου.
Έχεις όμως την δύναμη να ξεκινήσεις,
άσε τον εαυτό σου να αναρωτηθεί
άσε το πνεύμα σου να βρει τον τρόπο,
και άντλησε από την δύναμη μέσα σου.
Δεν έχεις λόγο, να αφήνεις τους άλλους
να σε μειώνουν.
Σήκω και πάλεψε γι' αυτό που Είσαι.
Γιατί η μεγαλύτερη πρόκληση
είναι αυτή που είναι μέσα σου.
Μάθε για ΤΙ αγωνίζεσαι.
Κράτα το Όραμα στα μάτια σου
Κράτα την Φλόγα αναμμένη.
Πρέπει να τους δώσεις να καταλάβουν
ότι μόνο μ' αυτήν την δύναμη
μπορείς να αναπτυχθείς.
Ποτέ μην παραδίνεις
Ποτέ μην εγκαταλείπεις
αυτό που Είσαι.
Ξέρεις,
η Ελλάδα είναι μια Ιδέα
που σε φροντίζει ΠΑΝΤΑ.
Δώστης την θέση που της αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: