Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τούρκεψαν και τον Παρθενώνα!!!



Όργιο αντεθνικής προπαγάνδας στο φεστιβάλ Ναυπλίου με τον μανδύα της ελληνοτουρκικής φιλίας


Σε συνέχεια των προκλήσεων στο φεστιβάλ Ναυπλίου, που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, προέκυψε νέο δείγμα «ελληνοτουρκικής φιλίας», όπως βέβαια την εννοούν οι φιλότουρκοι διοργανωτές της συγκεκριμένης φιέστας.

Στα ημερολόγια που μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους υπάρχει, μεταξύ άλλων, και η ζωγραφιά Τουρκάλας «καλλιτέχνιδος», στην οποία απεικονίζεται ο Παρθενώνας με τουρκική σημαία, ενώ στη θέση του ήλιου “αστράφτει” το πρόσωπο του σφαγέα τουρκοεβραίου Κεμάλ Ατατούρκ. Οι δε ζωγραφισμένες μορφές κάτω από το ελληνικό μνημείο κρατούν σημαιάκια με την ημισέληνο, χαμογελώντας. Οι υπεύθυνοι και η καλλιτέχνις έσπευσαν να τονίσουν ότι το συγκεκριμένο έργο προβάλλει την φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς και δεν έχει καμία σχέση με εθνικές ή εθνικιστικές βλέψεις από την πλευρά των γειτόνων μας και να “μην συγχέουμε την πολιτική με τους Καλλιτέχνες”.

Απλά τα πράγματα. Ενώ για κάποιους η Τέχνη είναι η έκφραση του Ωραίου και της Αλήθειας, για κάποιους άλλους η τέχνη και δη, εν προκειμένω, η σκοπίμως στρατευμένη τέχνη της εν λόγω καλλιτέχνιδος καταφανώς απεικονίζει τις όποιες προσωπικές-εθνικιστικές προσδοκίες της εμπνεόμενης αυτής κυρίας αλλά και των συνεργών της, μέσω της ως άνω καρικατούρας-τερατουργήματος.

Και ας αναλογιστούμε βέβαια την αντίδραση των «φίλων» και σφαγέων μας Τούρκων, αν σε ανάλογη περίπτωση κυμάτιζε (όπως είναι το ιστορικά δίκαιο) η Ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά ή στα ιερά χώματα της «άπιστης» (γι΄αυτούς) Σμύρνης.

Επειδή η δική μας «καλλιτεχνική» ματιά είναι προφανώς… ελλειπτική και προφανέστατα εθνικιστική, «αναγνωρίζουμε» ότι οι ντόπιες μαριονέτες με την ανθελληνική τους στάση, την γενναία χρηματοδοτούμενη (από το περικοπτόμενα λεφτουδάκια του Ελληνικού Λαού) φιλοτουρκική τους συμπεριφορά, ποιούν το έργο τους κατά γράμμα: νομίζουν δηλαδή ότι με τα επιχορηγούμενα φεστιβαλικά καραγκιοζιλίκια θα διαγράψουμε την ιστορική και εθνική μας μνήμη, για να μπορέσουν να κάνουν “πολιτική” στο πτώμα της. Αμ δε….


http://xryshaygh.wordpress.com/2011/06/28/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια: