Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ!

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ! Για την 20η Σεπτεμβρίου 2011 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εξέταση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου της υπόθεσης με κατηγορούμενους για παράνομη νομιμοποίηση αλλοδαπών 3 υπαλλήλους των καποδιστριακών δήμων Ιαλυσού και Ροδίων, 4 δικηγόρους και ένα ιδιώτη.
Τρεις δικηγόροι παραπέμπονται συγκεκριμένα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, ένας συμπληρωματικά για υπεξαγωγή εγγράφων και ακόμη ένας συμπληρωματικά για το αδίκημα της πλαστογραφίας κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια με όφελος άνω των 15.000 ευρώ.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι παραπέμπονται για το αδίκημα της εκδόσεως ψευδούς βεβαιώσεως κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή ενώ μία, συμπληρωματικά για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε υπεξαγωγή εγγράφων.
Η ιδιώτης παραπέμπεται για το αδίκημα της απάτης.
Οι 8 κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της παράνομης έκδοσης βεβαιώσεων κατάθεσης δικαιολογητικών αλλοδαπών, από τα γραφεία αλλοδαπών των πρώην δήμων Ροδίων και Ιαλυσού.
Οι βεβαιώσεις αυτές φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν από αλλοδαπούς για να εξασφαλίζουν παρανόμως την διαμονή τους στη χώρα.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμα που εξέδωσε υιοθέτησε την πρόταση του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αντ. Κασσάπη και δεν παρέπεμψε τους κατηγορούμενους για την πράξη της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη πλαστογραφιών, πράξη για την οποία τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη ενώ έκρινε παραπέρα ότι ορισμένες από τις πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορούμενους έχουν παραγραφεί.
Θυμίζουμε ότι η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου περιλαμβάνει 175 εκθέσεις μαρτυρικών καταθέσεων, 7 εκθέσεις κατάσχεσης βιβλίων και παραστατικών, 11 ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενων, περίπου 100 βεβαιώσεις αστυνομικών και δεκάδες εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για τη διαχείριση δικαιολογητικών αλλοδαπών.
Οι αλλοδαποί που έχουν καταθέσει ως μάρτυρες στην υπόθεση υποστηρίζουν πως εξασφάλιζαν παρανόμως και με ελλιπή δικαιολογητικά βεβαιώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών τύπου Α'.
Από τον έλεγχο των βιβλίων πρωτοκόλλου του Δήμου Ιαλυσού και του Δήμου Ροδίων προέκυψε ότι υπάρχουν εγγραφές με μολύβι, εγγραφές με μολύβι και στυλό, οι οποίες έχουν διαγραφεί (σβηστεί) είτε με μηχανικό τρόπο (γόμα) είτε με διορθωτικό (μπλάνκο), υπάρχουν αριθμοί πρωτοκόλλου κενοί, χωρίς να σημειωθεί κάποιο όνομα ενώ κάτω από αυτές συνεχίζουν κανονικά οι εγγραφές, υπάρχουν συνεχόμενοι αριθμοί πρωτοκόλλου κενοί χωρίς να αντιστοιχούν σε ονόματα κ.α.
Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι υπεραμύνονται της αθωότητάς τους επισημαίνοντας ότι ενήργησαν βάσει εγκυκλίων που όχι μόνο τους παρείχαν τη δυνατότητα αλλά τους επίτασσαν να παρέχουν ευκολίες στους αλλοδαπούς για τη συμπλήρωση με δικαιολογητικά των φακέλων τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: