Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Που το πάνε;

Σε συνεργασία με το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, αυτό που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα εσκαμμένα, οργανώνει την έκθεση έργων ακρυλικής ζωγραφικής με το γενικότερο τίτλο: «Προστατέψτε τη Φύση», της Τουρκάλας καλλιτέχνιδας Aslı Değer SEZGİN. Τώρα από πού είναι αξιόλογη και ποιες διακρίσεις έχει αποσπάσει μην μας ρωτάτε. Η δική μας απορία είναι άλλη, τι εξυπηρετεί η παρουσίαση της εν λόγω καλλιτέχνης, την οποία προωθεί όπως είπαμε το προξενείο και όχι κάποιος ανεξάρτητος φορέας πολιτισμού και κατά δεύτερον ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η τόσο στενή συνεργασία του Δήμου Καβάλας με το προξενείο; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που δίνονται τόσες «πάσες»; Μήπως ο στόχος είναι για να έχει αφορμές το προξενείο θα εμφανίζεται κάθε τρείς και λίγο στην Καβάλα;

Γιατί εδώ ξεκινήσαμε με την ανακήρυξη τούρκων ως επίτιμων δημοτών Καβάλας και σε ένα χρόνο φτάσαμε – για την ακρίβεια σε 10 μήνες – υπάλληλοι του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής να είναι σχεδόν καθημερινά στο δημαρχείο Καβάλας και οργανώνουν την παρουσία τους στην πόλη!!!!

Μέσα σε όλα χθέ το πρωί οι δήμαρχοι Καβάλας και Σαμψούντας υπέγραψαν επίσημο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων στους τομείς πολιτισμού και τουρισμού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Περιττό να σημειώσουμε ότι όλα έγινα υπό την επίβλεψη και το άγρυπνο μάτι της Λεϊλά, η οποία όπου και να πηγαίνει έχει μαζί της και τη μητέρα της… Ναι την κόρη του περίφημου Χακίμ Κομπάκογλου, που έγραψε εκείνο το ανθελληνικό βιβλίο που εκδόθηκε στα ελληνικά με την φροντίδα του Μουσείου Καπνού!!!

Πηγή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: