Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ - ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ 3200 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΓΔΟΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ, ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ

Μπουτάρης: “Η Θεσσαλονίκη δεν έχει κανέναν λόγο να γιορτάσει εφέτος τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της διότι η πόλη παραδόθηκε, δεν ελευθερώθηκε. Δεν έγινε καμία μάχη..»!!


«Ο Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας στην Παλαιά Βουλή σε εκδήλωση που διοργάνωσε ομάδα πανεπιστημιακών και άλλων παραγόντων… επανέλαβε αυτά που έχει πει και στο παρελθόν ότι δήθεν δηλαδή η Θεσσαλονίκη δεν έχει κανέναν λόγο να γιορτάσει εφέτος τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της διότι … «η πόλη παραδόθηκε, δεν ελευθερώθηκε. Δεν έγινε καμία μάχη»!! Δικαίωμά του φυσικά να μην επιθυμεί εορτασμούς αλλά δεν επιτρέπεται να προσβάλει την ιστορική μνήμη και τους κατοίκους της περιοχής. Βέβαια ο κ.Μπουτάρης προφανώς αγνοεί πως η μάχη με την οποία η Θεσσαλονίκη επέστρεψε σε Ελληνικά χέρια ήταν η μάχη των Γιανιτσών (19/10/1912) όπου οι Τούρκοι επέλεξαν να παρατάξουν όλες τους τις δυνάμεις (Μεραρχία Σερρών, Σαραντάπορου κλπ) με πλάτη στον Αξιό ποταμό γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως εάν ηττηθούν οι Έλληνες θα καταλάβουν τη Θεσσαλονίκη. Η μάχη των Γιαννιτσών η οποία ήταν μια απ΄ τις φονικότερες των Βαλκανικών πολέμων άφησε πίσω της περισσότερους από 3.200 νεκρούς στρατιώτες και μετά από διήμερο σκληρό αγώνα οι Ελληνικές δυνάμεις κατάφεραν να την κερδίσουν..

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: