Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εκτός από πλούτο οι μουσουλμάνοι της Θράκης παράγουν και... χρέη !!



Καταρρίπτεται ο μύθος του βασανισμένου αδικημένου και φτωχού μουσουλμάνου μειονοτικού Έλληνα πολίτη από την λίστα των οφειλετών που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών πριν από μερικές ημέρες.

Ανάμεσα στα 4152 ονόματα των οφειλετών του ελληνικού Δημοσίου βρίσκονται και 37 Μουσουλμάνοι της Δ. Θράκης οι οποίοι οφείλουν ούτε λίγο ούτε πολύ 27 εκατ. ευρώ. Από αυτούς οι τρείς μεγαλύτεροι οφειλέτες είναι ο Meral Orter (7,6 εκ.), ο Muhammed Demirci (5,3) και ο Ahmet Sehata (5,04).


Από τα νούμερα και μόνο των οφειλών αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι άνθρωποι αυτοί ούτε καταπιεσμένοι είναι ούτε αποκομμένοι από την οικονομική ζωή της χώρας ούτε τους έχουν στερήσει τις δυνατότητες να παράγουν πλούτο όπως έγινε στους Έλληνες της Πόλης με την εφαρμογή του Βαρλίκ Βεργκισί δηλαδή του εφάπαξ ειδικού φόρου κεφαλαίου που επιβλήθηκε σε μη μουσουλμάνους στη Τουρκία το 1942
.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν κατάφερναν να αποδώσουν τον φόρο αυτό μέσα στην προθεσμία που είχε τεθεί συλλαμβάνονταν και στέλνονταν σε στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων της επαρχίας Ερζερούμ στην ανατολική Ανατόλια και στο Ντιγιάρμπακιρ.

Ευτυχώς τίποτα από αυτά δεν βιώσανε οι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες της Θράκης και μπορούν άνετα να παράγουν πλούτο και … χρέη χωρίς να ανησυχούν ότι θα σταλούν στα καταναγκαστικά έργα όπως έγινε στους Έλληνες της Πόλης.

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: