Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Να γιατί κάηκε ο Κρόνιος Λόφος



Μια συγκλονιστική καταγγελία κάνει ο πρώην διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών κ Νίκος Χανιάς.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, εξηγεί ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας θα μπορούσε να μην είχε καταστραφεί εάν γινόταν άμεση επέμβαση των εναέριων μέσων και συγκεκριμένα των αεροπλάνων της Πυροσβεστική Υπηρεσίας.

Ωστόσο αντί τα αεροπλάνα να βρίσκονται στο σημείο και να επιχειρούν κατάσβεση, βρίσκονταν στην εθνική οδό και έσβηναν ξερά χόρτα σε μια «αδιάφορη» φωτιά.

Ο λόγος ήταν ότι εισαγγελικός λειτουργός της εισαγγελίας Πατρών καλούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής και ζητούσε εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, αεροπλάνα ώστε να σβηστεί μικροεστία κατά μήκος της εθνικής οδού, σε μη κατοικημένη περιοχή.

Ο τότε διοικητής κ. Χανιάς έμαθε για το περιστατικό όταν επέστρεψε στην Υπηρεσία. Τότε ενημερώθηκε ότι κάποιος εισαγγελέας ζητούσε επίμονα να σταλούν αεροπλάνα στο σημείο, την στιγμή μάλιστα που απειλούταν με ολική καταστροφή ο Κρόνιος Λόφος!

Αμέσως έλεγξε την λίστα με τις εισερχόμενες προς την Υπηρεσία κλήσεις και εξακρίβωσε το όνομα του εισαγγελέα.

Ο κ. Χανιάς κατήγγειλε το περιστατικό. Λίγες μέρες αργότερα τον κάλεσαν να καταθέσει στο εισαγγελέα Πατρών κ Μποροδήμο και να αποδείξει αυτά που ισχυρίστηκε .

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Λεχαινών κατέθεσε με αποδείξεις, ωστόσο τελικά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Αναζητώντας τον λόγο για τον οποίο μια τόσο σημαντική υπόθεση μπήκε στο αρχείο επικοινωνήσαμε με τον εισαγγελέας Εφετών Πατρών κ Γιώργος Μποροδήμος, ο οποίος τόνισε ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 2007 με αποτέλεσμα να μην θυμάται και διευκρίνισε ότι «για να μπει στο αρχείο θα υπήρχε κάποιο κόλλημα».

Δείτε τι ακριβώς λέει στο βίντεο:

Να γιατί κάηκε ο Κρόνιος Λόφος from Kouti Pandoras on Vimeo.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: