Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ: Πορείες στην Αλεξανδρούπολη



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ



Ασυνήθιστη ένταση και μεγάλη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων το πρωί της Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη.Αιτία; Μία συγκέντρωση και μια αντι-συγκέντρωση, φαινόμενα που δεν είναι και πολύ συνηθισμένα εδώ! Ας πάρουμε τα πράγματα με χρονολογική σειρά:
Στις 11 το πρωί, μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης είχε προγραμματιστεί αντι-συγκέντρωση διαμαρτυρίας "έναντι στο φασισμό και το ρατσισμό".Τελικά ο κόσμος που συμμετείχε ήταν πολύ λίγος και φάνηκε οτι δεν θα γίνει κάτι παραπάνω.

Λίγο αργότερα, στην πλατεία του Φάρου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τους 2 δολοφονηθέντες άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος απο τις σφαίρες αλλοδαπών εγκληματιών.

Αυτή λοιπόν ήταν η "συγκέντρωση των ρατσιστών, φασιστών, νεοναζιστών". Μια συγκέντρωση μνήμης στην οποία συμμετείχαν κινήσεις πατριωτών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα (προφανώς επέλεξαν την ακριτική Αλεξανδρούπολη για συμβολικούς λόγους, αφού είμαστε το κύριο πέρασμα παράνομων μεταναστών). Στη συγκέντρωση αυτή, δεν ακούστηκε κανένα ρατσιστικό σύνθημα.
Ακολούθησε πορεία, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι, από τους οποίους οι 50 είχαν έρθει με λεωφορείο από Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Όλοι κρατούσαν Ελληνικές σημαίες και δήλωσαν ευθαρσώς οτι δεν κρύβεται πίσω τους καμία πολιτική κίνηση ή πολιτικός φορέας, παρά μόνο η αγνή και άδολη αγάπη τους για την πατρίδα.

Μετά τη λήξη της πορείας, αυτοί που διοργάνωσαν την αντί-συγκέντρωση στο Δημαρχείο άρχισαν να μαζεύονται ξανά, προφανώς επειδή θορυβήθηκαν από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην πορεία, αλλά και από τη συμπαράσταση των θαμώνων των καφετεριών που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είδαν με θετική διάθεση αυτή τη διαφορετική πορεία όπου ακούγονταν συνθήματα αποκλειστικά υπέρ της Ελλάδας (Ελληνικότητα της Θράκης και της Μακεδονίας, συνθήματα κατά των πολιτικών που μας έφτασαν ως εδώ κτλ).

Τελικά μαζεύτηκαν περίπου 50 νεαροί (μάλλον φοιτητές οι οποίοι φαίνονταν και αγουροξυπνημένοι) και διαδήλωσαν κατά των "νεοναζί".

Φυσικά όσοι είδαν και τις δυο πορείες, αναρωτιούνται, πού είδαν αυτοί οι γραφικοί αριστεριστές νεαροί τους νεοναζί.

Και αναρωτιέται επίσης ο αντικειμενικός παρατηρητής, για ποιο λόγο κάποιοι συγκεκριμένοι μηχανισμοί οι οποίοι ελέγχονται και καθοδηγούνται από το χώρο της Αριστεράς, φοβούνται τόσο πολύ την επανόρθωση του πατριωτικού αισθήματος των Ελλήνων.

Μάλλον είναι οι ίδιοι που θέλουν να καταργηθεί η προσευχή από τα σχολεία και που επιθυμούν διακαώς να καταργηθούν οι παρελάσεις! (με εξαίρεση φυσικά τις δυο τελευταίες παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της επικείμενης 25ης Μαρτίου, τις οποίες θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να τα κάνουν όλα "μπάχαλο" όπως συνηθίζουν!)

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: