Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ



Με αφορμή την άσκηση απόβασης πεζοναυτών στην Σαμοθράκη, εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ διαμαρτυρίας οι Τούρκοι που .....απαιτούν να μην πραγματοποιηθεί η απόβαση.

Η τουρκική απαίτηση βασίζεται, όπως ισχυρίζονται, στην συνθήκη της Λωζάνης που κατά αυτούς ορίζει να είναι αποστρατικοποιημένα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Άσχετα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, το να φύγουν από τον ναύσταθμο δύο αργοκίνητα οχηματαγωγά και να πάνε στο Βόλο για να πάρουν τους πεζοναύτες για να τους πάνε για άσκηση απόβασης στην Σαμοθράκη, αποτελεί σενάριο κακόιστης ποιόητας ακόμη και για τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, κατά τον οποίο, παρόμοια αρματαγωγά μετέφεραν τον βαρύ οπλισμό, αφού είχε εξασφαλιστεί πλήρης αεροπορική υπεροχή στην περιοχή απόβασης, αλλά και κατά μήκος της διαδρομής.

Μία τέτοια άσκηση, μόνο δήλωση της μη συμφωνίας της Ελλάδος με την άποψη της Τουρκίας μπορεί να χαρακτηριστεί.

Καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΘΑ να αγοράσουν "αρκετά" και όχι "μερικά" αξιόπιστα ελικόπτερα παντός καιρού (και όχι παντός καλού καιρού) για να μεταφέρουν τους πεζοναύτες με ταχύτητα και μυστικότητα στο όποιο επίμαχο σημείο και όχι ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ μαούνες που χρειάζονται για να μεταφέρεις υλικό σε ήδη κατειλλημένη περιοχή.


http://www.liako.gr/news/home/37394-2012-04-03-11-07-43.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: