Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ζήτησε να συλληφθεί Κυριακάτικα ο δημοσιογράφος Σ.Δεληγιάννης ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ


Μήνυση κατέθεσε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ.Τιμοσίδης βάζοντας σε ενέργεια  την αυτόφωρη σύλληψη του δημοσιογράφου προκειμένου να μην μπορεί τη Δευτέρα να μεταδώσει την πρωινή του ραδιοφωνική εκπομπή «Ενημέρωση με Αλήθειες»!
Ως πλήγμα κατά της πολυφωνίας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών σχολιάστηκε όχι μόνο από πολιτικά πρόσωπα, στελέχη και εκπροσώπους φορέων  αλλά και από απλούς αναγνώστες  και  πλήθος ακροατών και ακροατριών του ΡΑΔΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ 90.8  η κίνηση του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μηνύσει την περασμένη Κυριακή το δημοσιογράφο Σταύρο Δεληγιάννη κινώντας με την
πράξη του την αυτόφωρη  σύλληψή του προκειμένου να μην μπορέσει τη Δευτέρα το πρωί να του ασκήσει περαιτέρω κριτική μέσα από την πρωινή ραδιοφωνική του εκπομπή «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ». Για επιχείρηση φίμωσης και για φασίζουσα νοοτροπία κατηγόρησε τον Υφυπουργό το στέλεχος των Οικολόγων Πρασίνων και υποψ. βουλευτή Έβρου κ.Ι.Μάλλιος, ενώ απογοητευμένος από τη στάση του Υφυπουργού δήλωσε και το ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΣΥ κ.Αθ.Παπουτσής κάνοντας λόγο για πανικό. Σχολιάζοντας την ενέργεια Τιμοσίδη ο επί σειρά ετών διευθυντής του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ κ.Ζ.Μπρουκάκης δήλωσε χαρακτηριστικά «…βάζουν χειροπέδες στην ελευθεροτυπία και την δημοκρατία οι πολιτικοί του μνημονίου» ενώ για μεγάλο λάθος του Υφυπουργού Υγείας έκανε λόγο ο π. Δήμαρχος Ελευθερουπόλεως κ.Λ.Τουφεξής καλώντας τον να αντέχει την κριτική. Ιδιαίτερα αιχμηρός στις δηλώσεις του ήταν ο π. επικεφαλής της ΔΕΥΑΚ κ.Σ.Πεταλωτής λέγοντας χαρακτηριστικά… «το ΄χει το Κοκκινόχωμα… συμπληρώνοντας ότι τελεί υπό πανικό ο κ.Τιμοσίδης και η πράξη του είναι καταδικαστέα. «…Θα έπρεπε ο Υφυπουργός να μην πέσει σε τέτοιο πολιτικό ατόπημα να μηνύει δημοσιογράφο που του ασκεί κριτική, ενώ ο ίδιος απολαμβάνει της βουλευτικής ασυλίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Θάσου κ.Σ.Μαλλιαρός.
Δηλώσεις για το θέμα έκαναν πολιτικά πρόσωπα και φορείς:
Δημήτρης Παπουτσής (Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ): Καλό θα ήταν να μην υπάρχουν τέτοια ζητήματα και μάλιστα παραμονές εκλογών.  Στην οικογένεια των ατομικών και συνταγματικών δικαιωμάτων, περιλαμβάνεται και το δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και στην απρόσκοπτη λειτουργία του Τύπου.
Κωστής Σιμιτσής ( Δήμαρχος Καβάλας ):  Όπως έχω πράξει στο παρελθόν και με το ίδιον τον κ. Τιμοσίδη και με άλλους φίλους πολιτικούς, αλλά και με τον εαυτό μου, θα συμβούλευα τον πολιτικό να υπομένει με καρτερία τις επιθέσεις ακόμη και αν είναι άδικες και συκοφαντικές.
Μιχάλης Σκορδάς (Διευθυντής Αναπτυξιακής) Η δημοσιογραφία δεν ποινικοποιείται, όσο σκληρή κι’ αν είναι η κριτική.
Γ.Καλαντζής (π.Υπουργός, υποψ. βουλευτής ΝΔ) Θα πρέπει να επικρατεί σύνεση από όλες τις πλευρές και οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους γιατί μόνο έτσι προάγουν την πολυφωνία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών ενισχύοντας το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Νίκος Παναγιωτόπουλος (Υπ. Βουλευτής Ν.Δ.) Στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, πρέπει όλοι να κρατάμε την ψυχραιμία μας και να μην λειτουργούμε υπό το κράτος εκνευρισμού. Αυτό ισχύει τόσο για τους κρίνοντες, όσο και για τους κρινόμενους.
Γιάννης Πασχαλίδης (Υπ. Βουλευτής Ν.Δ.) Αυτές τις ώρες και λίγο πριν τις κάλπες, δεν θεωρώ σωστό να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα, ώστε να επεμβαίνει η δικαιοσύνη.
Σάββας Μιχαηλίδης ( Δήμαρχος Νέστου) Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, νομίζω ότι πρέπει να πρυτανεύει η λογική και η ψυχραιμία απ’ όλες τις πλευρές.
Αλέκος Ιωσηφίδης ( Μέλος ΝΟΔΕ) Δεν ποινικοποιείται η πολιτική ζωή και η δημοσιογραφική κρίση.
Μαίρη Χαντζηκωνσταντίνου ( Υπ. Βουλευτής ΛΑΟΣ ) Θεωρώ ότι ο βουλευτής και πολιτικός, που έχει διατελέσει θητεία και σε κυβερνητικές θέσεις, σε μια αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε σε έμμεση   χρεοκοπία την χώρα και στην υπογραφή του μνημονίου 2, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να έχει την υπομονή και την πολιτική ευθιξία να αποδέχεται την σκληρή κριτική που αρμόζει στις πράξεις και τις παραλείψεις της πολιτικής του παράταξης. Άλλωστε η κριτική αυτή θα πρέπει να είναι αποδεκτή, τόσο από τα Μ.Μ.Ε. όσο και από τον λαό, που είναι ο τελικός αποδέκτης των πολιτικών λαθών και επιλογών των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Στάθης Ερυφιλλίδης ( Πρ. Δήμαρχος Καβάλας ) Οι πολιτικές διαφορές, δεν λύνονται στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά με πολιτικό λόγο.
Μαρίνα Φιλιππίδου (υποψ. βουλευτής ΝΔ) :Λυπάμαι πολύ δεν μπορώ να το πιστέψω, με αυτή τη λογική θα έπρεπε δημοσιογράφοι και πολιτικοί να είμαστε όλοι μαζί προεκλογικά στο αυτόφωρο

ΠΗΓΗ : http://newsneapolis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: