Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Παρουσίαση Βιβλίου "Πολεμώντας το Καθεστώς" του Νίκου Χιδίρογλου


Η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας σας προσκαλεί να παραστείτε στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του γνωστού Αθηναίου δημοσιογράφου Νίκου Χιδίρογλου που τιτλοφορείται "Πολεμώντας το καθεστώς".
Η βιβλιοπαρουσίαση θα λάβει χώρα στα γραφεία της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας στην περιοχή του Αγίου Παύλου, Ομονοίας 153, το Σάββατο 19/1/2013 και ώρα 19:00, παρουσία του συγγραφέα.
Περιμένουμε απ' όλες κι όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να αδράξετε την ευκαιρία να ανταλλάξετε απόψεις με το συγγραφέα Νίκο Χιδίρογλου πάνω στη νέα του δουλειά, της οποίας η επιτυχία έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι θα είναι εφάμιλλη με του πρώτου του μυθιστορήματος "Όχι στην Παλιά Πόλη"!
Για να πάρετε μια πρώτη γεύση του τι θα ακούσετε, σας παραθέτουμε το κείμενο που φιλοξενείται στο οπισθόφυλλο:
"Σκιά του παλιότερου εαυτού της ήταν η Αθήνα. Βία, έγκλημα, ελευθεριότητα, πολυπολιτισμός, ανεργία. Ηθική κατάρρευση... Πόρνες παντού. Και απόγνωση. Ναι, απόγνωση. Δελτία για τα πάντα και ουρές. Μαύρη αγορά... Πήγαινες επίσκεψη; Τους πήγαινες μια κονσέρβα, ένα σαλατικό, κάτι φαγώσιμο και σε λάτρευαν. Άλλαξε το νόμισμα και η ζωή όλων. Πολλά μπορούσαν να κάνουν κάποιοι στην Αθήνα για ένα καφάσι με λαχανικά. Πότε-πότε, η αγορά ανάσαινε. Αλλά, για λίγο, καθώς τα γεμάτα καφάσια έφερναν και επιθέσεις εποίκων. Οπότε, τα των προσόψεων κόπηκαν. Κι έτσι, η γειτονιά ήξερε, οι Έλληνες ήξεραν και ο μανάβης πουλούσε στη ζούλα, χωρίς φανφάρες. Άλλωστε, οι έποικοι είχαν την επιμελητεία τους: η κυβέρνηση φρόντιζε για τη βάση στήριξής της. Το νέο προλεταριάτο, έπρεπε να είναι καλοταϊσμένο, για να είναι σε θέση να εμπεδώσει την παρουσία του και να επιβληθεί στους Έλληνες".


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: