Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Μετονομασία Πόλεως Καβάλας σε Χριστούπολη
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ομονοίας 153,  Τ.Κ. 65403, Καβάλα.                                                         Καβάλα 11 Φεβ 2013

Τηλ 6951784571, 6979210228                                                                                                                                Προς : Υπουργό Εσωτερικών

                                                                                               κ Στυλιανίδη Ευριπίδη

                                                                                Περιφερειάρχη Αν.Μακ. & Θράκης

                                                                                               κ. Γιαννακίδη Αριστείδη                                                                                     

                                                                                Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας

                                                                                               κ. Γρανά Αρχέλαο 

                                                                                Δήμαρχο Καβάλας

                                                                                                κ. Σιμιτζή Κωνσταντίνο                                                                  Κοιν : Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη 

                                                                               Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Προκόπιον

Θέμα : Μετονομασία Πόλεως Καβάλας σε Χριστούπολη

   Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες.   Το Σύνταγμα της Ελλάδος, στο άρθρο 3 παράγραφος 1, προβλέπει ότι επικρατούσα θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.

   Σήμερα, πέρα του οικονομικού πολέμου που διεξάγεται εναντίον των Ελλήνων και της Πατρίδος και πέρα των προσπαθειών για αλλοίωση της Γλώσσας και των Παραδόσεων του Έθνους, παρακολουθούμε να διεξάγεται και ένας πόλεμος εναντίον της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας μας που, όπως προαναφέραμε, καθορίζεται και προστατεύεται σαφώς από το Σύνταγμα της Ελλάδος.

   Με τα μάτια του Ιστορικού, θα μπορούσαμε να δούμε αντίστοιχα γεγονότα, την περίοδο του μονοφυσιτισμού (6ον περίπου αιώνα), όπου το επίνειο των Φιλίππων, η Νεάπολις, όντας κομβικό σημείο σύνδεσης Ανατολής και Δύσης, δεν έμεινε απαθές.

   Ο Λαός της τότε Νεαπόλεως και σημερινής Καβάλας, αναγιγνώσκοντας και μελετώντας την ‘ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ’ δεν αποδέχθηκε τις αιρετικές ιδέες του μονοφυσιτισμού και δε συμβιβάστηκε με τις θεολογικές φόρμουλες της Πολιτικής Διοίκησης.

   Ο πιστός Λαός της Νεαπόλεως, ζήτησε κάτι που να υπενθυμίζει την απόβαση ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ στο επίνειο αυτό των Φιλίππων και πέτυχε την μετονομασία του Χριστιανικού αυτού Προσκυνήματος από Νεάπολη σε Χριστούπολη.

   Αντίστοιχα σήμερα, είναι αναγκαίο να υπάρξουν στην Πόλη μας, στοιχεία τα οποία αφ’ ενός θα αποδυναμώνουν τις όποιες βλέψεις διαφόρων (εντός και εκτός Ελλάδος) να μεταποιήσουν την Ιστορία προσδίδοντας Μουσουλμανικά στοιχεία και χαρακτηριστικά και αφ’ ετέρου να αναπτύξουν το στοιχείο του Χριστιανικού θρησκευτικού τουρισμού, αφού η πόλη βρίθει Παλαιοχριστιανικών αλλά και Χριστιανικών μνημείων, τα οποία κατά ένα πολύ περίεργο τρόπο και δεν προβάλλονται και δεν αναστηλώνονται με τον ίδιο τρόπο και ρυθμό που γίνεται για τα αντίστοιχα Μουσουλμανικά.

   Επίσης, μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός και προς την κατεύθυνση της αναπτυσσόμενης σήμερα νέας τάσης Αρχαιοελληνιστών, αφού η περιοχή είναι πλήρης Αρχαιοελληνικών μνημείων.

   Με μια πρώτη σκέψη μπορούν να αναφερθούν μνημεία όπως το Ιερό Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, η αρχαία Εγνατία οδός, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το σημείο στάσης του Αποστόλου Παύλου και Αγίου Σίλα, το Θέατρο Φιλίππων, η Αρχαία πόλη των Φιλίππων, το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο θεωρείται από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδος και πολλά άλλα, τα οποία αν προβληθούν ανάλογα, σε συνδυασμό με την παρακάτω πρότασή μας, θεωρούμε ότι θα προσελκύσουν πλήθος τουριστών, όχι μόνο από τον Ελληνικό χώρο, αλλά και από ολόκληρη την υφήλιο.
   Στη σημερινή εποχή που βιώνουμε αυτή τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, θεωρούμε πως οι παραπάνω προτάσεις μας, για ανάπτυξη του τουρισμού προς τις προαναφερθείσες πληθυσμιακές ομάδες, θα βοηθούσαν τα μέγιστα την πόλη και σε οικονομικό, αλλά και σε πολιτισμικό επίπεδο. 

   Για όλους τους παραπάνω λόγους και χωρίς να αφήνει κανείς στο απυρόβλητο τον αθόρυβο πόλεμο που διεξάγεται κατά της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας μας, η ‘ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ’ προτείνει την αλλαγή του, αυθαίρετου και χωρίς καμία Ιστορική ή Θρησκευτική σημασία, ονόματος της Πόλης, από ΚΑΒΑΛΑ σε ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ διότι, πέρα όλων των προαναφερθέντων, είναι ορθότερο και Ιστορικά και θρησκευτικά.

   Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας επί του σοβαρού αυτού θέματος, καθώς και την αντίστοιχη ενημέρωσή μας σχετικά.                                                                    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ


                                                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                                                              

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     Κώστας Τόνιος                                                           Άγγελος Βουλόδημος

                                                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: