Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Σεπτέμβριος και τα σημαντικότερα γεγονότα του.


2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:32 μ.μ.
Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος με αναμνήσεις από ήρωες και συγκινήσεις και φυσικά από γεγονότα που επιβάλλεται να μείνουν ανεξήτιλα στο μυαλό και στην ψυχή μας. Εδώ παραθέτουμε εντελώς ενδεικτικά κάποια από αυτά, αλλά όπως θα διαβάσετε παρακάτω θα σταθούμε σε δύο γεγονότα τα οποία άλλαξαν την παγκόσμια Ιστορία και την πορεία του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες. Γεγονότα που δεν πρέπει να ξεχνούμε ούτε την σημασία τους, ούτε και την θυσία των ανθρώπων εκείνων που τα έζησαν, καθώς με την ενδοξότητα τους πέρασαν στην αιωνιότητα. 

1η Σεπτεμβρίου - 272 π.Χ.- Ο Βασιλεύς της Ηπείρου Πύρρος θανατώνεται στο Άργος.

2α Σεπτεμβρίου – 1849 - Οι Άγγλοι απαγχονίζουν στην Κεφαλλονιά 40 ενωτικούς Έλληνες.

3η Σεπτεμβρίου – 1843 Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου. Ο βασιλιάς Όθωναςυπογράφει το πρώτο Σύνταγμα τηςΕλλάδας.

4η Σεπτεμβρίου - 1821. Δολοφονείται ο Παναγιώτης Καρατζάς, ήταν από τους πρωτεργάτες της εξέγερσης της Πάτρας κατά την επανάσταση.

5η Σεπτεμβρίου - 1915 - Διωγμοί και σφαγές Ελλήνων στην Ανατολική Θράκη.

6η Σεπτεμβρίου - 1824 - Ναυμαχία της Σάμου

7η Σεπτεμβριου – 1999 – Ο σεισμός της Πάρνηθας ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας, με ένταση 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 14:56:50 τοπική ώρα, και προκάλεσε 152 θανάτους και ζημιές που έφτασαν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

8η Σεπτεμβρίου - 1822 Ναυμαχία των Σπετσών – Ο ελληνικός στόλος καταναυμαχεί τον οθωμανικό και εμποδίζεται έτσι ο ανεφοδιασμός του Ναυπλίουπου πολιορκούσαν οι Έλληνες Επαναστάτες.

9η Σεπτεμβρίου - 1926 - Εκδηλώνεται στην Αθήνα το κίνημα του Κονδύλη με 300 νεκρούς.

10η Σεπτεμβρίου 1922, ΣΜΥΡΝΗ: Η φρικιαστική δολοφονία του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου.

11η Σεπτεμβρίου - 1922 – Κίνημα ΠλαστήραΓονατά και Φωκά στη Χίο και τη Λέσβοαπό τα στρατεύματα που είχαν διαφύγει από τη Μικρά Ασία στα δύο αυτά νησιά.

12η Σεπτεμβρίου 1829 Ελληνική Επανάσταση του 1821Μάχη της Πέτρας με περιφανή νίκη των Ελλήνων στο στενό Πέτρας (μεταξύ Θηβών και Λιβαδειάς). Αυτή ήταν και η τελευταία μάχη της Ελληνικής Επανάστασης.

13η Σεπτεμβρίου -1943 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης", υπό τον Αντιπλοίαρχο Μπαλτατζή Ε, αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία στη νήσο. Το ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης", βυθίζεται κοντά στη νήσο Σκιάθο μετά από εμβολισμό του από γερμανικό πλοίο.

14η Σεπτεμβρίου - 628- Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος εισέρχεται θριαμβευτικά στην Κωνσταντινούπολη, αφού έχει κατατροπώσει τους Πέρσες και ανακτήσει τον Τίμιο Σταυρό.

15η Σεπτεμβρίου 1944 - Εξελίσεται η σφαγή του Μελιγαλά μεταξύ συμμοριτών τουΕΛΑΣ και του αμάχου πλυθησμού της περιοχής.

16η Σεπτεμβρίου - 1828 – Ελληνική Επανάσταση: Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στη θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου. Η μάχη έληξε με νίκη των Ελλήνων, οι οποιοί έτρεψαν σε άτακτη φυγή τους Τούρκους που εγκατέλειψαν στο πεδίο μάχης 50 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.

17η Σεπτεμβρίου -1922 - (ν. ημερ.) Ολοκληρώνεται η πυρπόληση και Καταστροφή της Σμύρνης.

18η Σεπτεμβρίου -1827 - Ο Άστιγξ καταστρέφει τον τουρκικό στόλο στην Ιτέα Σαλώνων.

19η Σεπτεμβρίου - 1943-Ελλάδα: Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.

20η Σεπτεμβρίου -1821-Ελληνική Επανάσταση του 1821: Καταστρέφεται τοΓαλαξείδιαπό τους Τούρκους. - 1827- Καταστρέφεται η Μεσσηνία από τους Τούρκους .

21η Σεπτεμβρίου - 480 π.Χ. - Ο στρατηγός του ΞέρξηΜαρδόνιος ή Μαρδοχάι, καταλαμβάνει την Αθήνα, την οποία βρίσκει έρημη κατοίκων και πυρπολεί τηνΑκρόπολη και την πόλη.

22α Σεπτεμβρίου - 1824 - Νίκη Ελλήνων κατά Τούρκων στο Βουλγαρέλι Άρτας- 480 πΧ - Ναυμαχία της Σαλαμίνος με νίκη των Ελλήνων έναντι των Περσών.

23η Σεπτεμβρίου - 1824 - Ο Ελληνικός Στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, καταναυμαχεί κοντά στη Χίο τον Τουρκοαιγυπτιακό Στόλο του Ιμπραήμ, ο οποίος μετά τη βύθιση δύο πλοίων του κατευθήνθηκε προς Μυτιλήνη.

24η Σεπτεμβρίου - 1944 - Τμήμα 25 Ιερολοχιτών, υπό τον Ταγματάρχη Παύλο Δημόπουλο, ενεργεί επιδρομή κατά της νήσου Μυκόνου, όπου ανατινάσσει αποθήκες πυρομαχικών και σκοτώνει 6 Γερμανούς. Την επομένη οι Γερμανοί εγκατέλειψαν τη νήσο.

25η Σεπτεμβρίου - 1821- Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης καταλαμβάνει την Τρίπολη.

26η Σεπτεμβρίου - 1918 - Ο Ελληνικός Στρατός (Ι και ΧΙΙΙ Μεραρχίες) απελευθερώνει ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία από τους Βουλγάρους.

27η Σεπτεμβρίου 1833 - Οι Τούρκοι απαγχονίζουν 50 Κρήτες επαναστάτες στιςΜουρνιές Χανίων.

28η Σεπτεμβρίου - 1919 – Ο Μουσταφά Κεμάλ επεκτείνει τη δραστηριότητά του μέχρι τη Σμύρνη, με στόχο την εκδίωξη των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία.

29η Σεπτεμβρίου - 1821 - Ναυμαχία του Κατακώλου και τροπή σε φυγή του τουρκικού στόλου.

30η Σεπτεμβρίου - 1822 Ο τουρκικός στόλος αποβιβάζει στρατό στη Σούδα. - 1826Φονεύεται από εχθρικό βόλι ο Φρούραρχος της Ακροπόλεως Ιωάννης Γκούρας, ενώ επιτηρούσε τις εχθρικές γραμμές.

Όπως προαναφέραμε όμως, οφείλουμε να σταθούμε πρώτα μπροστά στο μεγαλείο της νίκης της ναυμαχίας της Σαλαμίνος στις 22 Σεπτ. 480 πΧ, όπου οι Πέρσες κατατροπώθηκαν και έτσι η Ευρώπη παρέμεινε ελεύθερη και ο Κόσμος γλύτωσε από τον πιο βαρβαρικό ζυγό. Πιο κοντά στην εποχή μας, δεν θα πρέπει να λυσμονούμε την καταστροφή της Σμύρνης και την βάναυση εκδίωξη και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού, έπειτα απο συνεχή παρουσία 3.000 ετών στην Ιωνία και τον Πόντο.


Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τα χιλιάδες θύματα του τουρκικού εθνικισμού των νεότουρκων και του Κεμάλ. Έλληνες, Αρμένιοι και Ασύρριοι υπέστησαν τα πάνδεινα κάτω από τα σπαθιά των Μογγόλων, τις εποπτίες των Γερμανών και τα βλέμματα των ύπουλων και αδιάφορων “Συμμάχων”. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την άγρια δολοφονία του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου από τον μουσουλμανικό όχλο. Αυτός είναι ο “Ρεπούσιος συνωστιμός” όπως επιτάσσει ο Παγκόσμιος Σιωνισμός και ο εθνομηδενισμός.


Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις πράξεις του ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΚΕ το οποίο όπως συνηθίζει, φρόντισε να γράψει υπερήφανα στον Ριζοσπάστη της εποχής πως ... Αν δεν νικιόμασταν στην Μικρά Ασία, η Τουρκία θα ήταν σήμερα πεθαμένη και μεις μεγάλη Ελλάδα. Γι αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρά Ασία, μα και την επιδιώξαμε” που είχε πει ο Νίκος Ζαχαριάδης (Ριζοσπάστης, 12 Ιουλίου 1935).


Τα σχολεία ποτέ δεν θα σας μάθουν σωστά την ένδοξη Ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου για δύο λόγους. Πρώτον γιατί δεν έχουν τέτοιες εντολές και δεύτερον γιατί δεν σας θέλουν υπερήφανους Έλληνες, αλλά πολίτες του κόσμου. Ενός κόσμου οπου θα είσαστε άβουλοι δούλοι. Για αυτό φροντίστε να διδάξετε εσείς στα παιδιά σας Ιστορία. Καλή σχολική χρονιά, υπερήφανη και Ελληνική.


ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: