Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΑΦΕΛΕΙΑ – ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ - ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τις πάμπολλες και συνεχόμενες επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων (Νεντβέτ Μπαχτσελί, Αλί Μπαμπατζάν, Αχμέτ Νταβούτογλου). Προσπάθεια λειτουργίας της τούρκικης τράπεζας ZIRAAT BANK, παλαιότερα. Ταξί της πόλης μας φέρουν αυτοκόλλητα με τουρκικές διαφημίσεις. Ανοίγουν τούρκικα ζαχαροπλαστεία, την ώρα που κλείνουν σωρηδόν τα ελληνικά καταστήματα. 


Ο ΑΟΚ τελεί υπό τη διαχείριση Τούρκου αντιπροέδρου ονόματι Τζέμ Τουρκμέν. Η ομάδα καλαθοσφαίρισης της πόλης μας η  Ένωση, διαφημιζόταν με την TURKISH Air LINES. Διαρκώς καταφθάνουν στην πόλη μας Τούρκοι τουρίστες, οι οποίοι μέχρι και νερό φέρνουν μαζί τους και δεν ψωνίζουν τίποτε, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν τοπικοί καταστηματάρχες. Γίνονται αδελφοποιήσεις, εκτός των άλλων, με τουρκικές πόλεις. 


Έγινε προσπάθεια να λειτουργήσει το Χαλήλ Μπέη (Παλιά Μουσική) ως λατρευτικός μουσουλμανικός χώρος. Το σπίτι τυ Μεχμέτ Αλί λειτουργεί ως Ινστιτούτο. Τελικώς έρχεστε εσείς με μία απερίγραπτη μανία να αναστηλώσετε ένα τουρκικό ιεροδιδασκαλείο που ούτε καν υφίσταται ως κτίριο και αυτά είναι ΜΟΝΟΝ στην πόλη μας.


Ας δούμε τώρα την Θράκη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.


Στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Ρόδο και στην Αθήνα λειτουργούν καταστήματα της Ζιράατ Μπάνκ που δανείζουν με χαμηλό επιτόκιο στους ΕΛΛΗΝΕΣ … κάνετε εσείς τους συνειρμούς. Ανοίγουν Τζαμιά (βλέπε Θεσσαλονίκη – Γενί Τζαμί, Σέρρες- Ζιτζιρλί Τζαμί) με το πρόσχημα των ¨πολιτιστικών ¨ κέντρων. Η αλήθεια όμως είναι πως όλοι πηγαίνουνε εκεί για προσκύνημα.



Στις συχνότητες των πιο πολλών περιφερειακών και αρκετών κεντρικών καναλιών, της ΕΡΤ και της ΕΡΑ, που έχουν κλείσει,  έχουν ¨καθίσει¨ τα τούρκικα. Τούρκικες σειρές βλέπουμε στην τηλεόραση μας και το Κράτος (μας) προσφέρει μαθήματα τούρκικης γλώσσας με προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γίνονται συνέδρια για τον ¨Τούρκο – τουρισμό¨, με συμμέτοχη Δήμων, Κοινοτήτων και Επιμελητηρίων από ολόκληρη την Ελλάδα. 


Στην Β. Ελλάδα γίνονται στην Θεσσαλονίκη με προτροπή του Δημάρχου Μπουτάρη. Συζητούν ανοικτά για την συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ μας με τους Τούρκους και το άνοιγμα των ΕΟΖ στην Θράκη, τάχαμου για να πατάξουν την ανεργία.



Δεχόμαστε ανελλιπώς προσβλητικές δηλώσεις από επίσημα χείλη (Ερντογάν), όπως ότι ¨δεν υπάρχει χώρα που λέγεται Κύπρος¨. Αμφισβητούν τα νησιά και τις  βραχονησίδες μας. Δεχόμαστε καθημερινές παραβιάσεις σε αέρα και θάλασσα. Δεν μας αναγνωρίζουν τα κατοχυρωμένα από το διεθνές δίκαιο, 12 μίλια της Θαλάσσης και το θεωρούν Casus Belli, δηλαδή αιτία πολέμου. Δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Μικρασιατών.



Αυτούς κάποιοι τους θεωρούν φίλους και εμάς ¨ακραίους και ανιστόρητους¨. Εσείς πάλι, συνεχίστε να κοιμόσαστε όρθιοι. Καληνύχτα……

Δεν υπάρχουν σχόλια: