Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΙΓΟΜΕΝΟΣ

(Η κατάρριψη τού μύθου περί ρατσισμού μέσα από λίγες παραγράφους).

Ρατσιστής σημαίνει Φυλετιστής και είναι αυτός πού υπερασπίζεται τα περί της Φυλής του. Άς υποθέσουμε λοιπόν πώς αποκαλούμε κάποιον Αλβανό πώς είναι Αλβανός η κάποιον Νέγρο πώς είναι Νέγρος η κάποιον Έλληνα πώς είναι Έλληνας. Τι το μεμπτόν? Εάν όμως αποκαλέσουμε έναν Νέγρο ώς Έλλην η έναν Αλβανό ώς Νέγρο, ποιόν υποτίθεται πώς προσβάλουμε περισσότερο καί ποιόν λιγότερο? Ποιον εξυψώνουμε και ποιόν ισοπεδώνουμε? Προσβάλλονται μήπως όλοι η μήπως όλοι εκτός του Έλληνος? Η μήπως προσβάλλεται τελικά ο Έλλην όταν πέφτει σε ένα χαμηλότερο επίπεδο?

Διερωτηθήκατε άραγε γιατί να προσβάλλονται άπαντες εκτός των Ελλήνων, όταν τους αποκαλούν με το Εθνικό τους χαρακτηριστικό γνώρισμα? Εγώ θα έλεγα ότι είναι πιθανόν λόγω κοπλεξισμού κατωτερότητος. Και εδώ έρχεται η μεγάλη ανατροπή. Πως είναι δυνατόν να ντρέπεσαι για αυτό που πραγματικά είσαι? Γιατί να πρέπει να απολογούμαι εγώ για την δική σου καταγωγή? Τελικά αυτός που κάνει τις διακρίσεις και μάλιστα απέναντι στην ίδια του την φύση είναι ο θιγόμενος. Αυτός είναι ο πραγματικός ρατσιστής. Ρατσιστής στη φυλή του και αρνητής της φύσης του.

Ένας Νέγρος είναι από την φύση του μαύρος ενώ ένας Καυκάσιος είναι λευκός και ένας Ασιάτης είναι χλωμός. Ένας Έλληνας είναι λευκός καθότι γηγενής και έχει χιλιάδες χρόνια ιστορίας και πολιτισμού με τεράστια προσφορά σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου χρώματος. Ένας Νέγρος δεν έχει ιστορία και δεν έχει προσφέρει τίποτα από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα τουλάχιστον, έχει όμως την ευκαιρία όντας δίπλα στούς λευκούς, να δημιουργήσει. Ένας Αλβανός, όπως τον έχει κρίνει η ιστορία, δεν έχει δημιουργήσει ποτέ τίποτα όσες ευκαιρίες και αν του έχουν δοθεί. Είναι η ράτσα του τέτοια πού τού αρέσει να κλέβει και να είναι αχάριστος και απολίτιστος μια ζωή.
Δεν είναι λοιπόν ντροπή να μας βάζουν όλους σε ένα καζάνι και να ισοπεδώνουν τους Έλληνες στο επίπεδο των άξεστων, μόνο και μόνο για να νιώθουν αυτοί καλύτερα και οι έχοντες το συμφέρον να κάνουν την δουλειά τους?

Σκέπτομαι άρα υπάρχω ………. Λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: