Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η Ρατσιστική φράσις του φασίστα Ισοκράτη

Το βιντεάκι αυτό είναι από την εκπομπή του Λεωνίδα Γεωργιάδη στο «Blue Sky», το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιανουαρίου 2010: Η γνωστή Ελληνίδα φιλόλογος Άννα Τζιροπούλου - Ευσταθίου αποκαλύπτει μιά φοβερά ρατσιστική φράση του Αρχαίου Αθηναίου Ρήτορος Ισοκράτους, που ελάχιστοι γνωρίζουν...
Στον Λόγο του «Περί Ειρήνης», παράγραφος 89, ο Ισοκράτης γράφει: «Χρή πόλιν μεν ευδαιμονίζειν, μή την εξ απάντων των ανθρώπων εική πολλούς πολίτας αθροίζουσαν, αλλά τήν, το γένος εξ αρχής την πόλιν οικησάντων μάλλον των άλλων διασώζουσαν»... Μεταφράζουμε στα νέα ελληνικά: «Για να ευτυχεί μία πόλις πρέπει να απαρτίζεται από ανθρώπους του ιδίου γένους και όχι από ανθρώπους τυχαίους»!..
Αυτός ήταν ο Ισοκράτης: Ακροδεξιός, μεγαλοϊδεάτης, μισούσε τους βαρβάρους κλπ... Κι οι απατεώνες οι αριστεροχριστιανοί τον επικαλούνται για να μάς πείσουν να ελληνοποιήσουμε τους Λαθρομετανάστες που παίρνουν Ελληνική Παιδεία. Αλλά, κύριοι καραγκιόζηδες, θαυμάσια Ελληνική Παιδεία είχε και ο Σφαγέας του Ελληνισμού Κεμάλ Μουσταφά, ο Πορθητής της Πόλης Μωάμεθ κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: