Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

NEOI ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ

Εφ. Χουριέτ 30-4-2011

Ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat στην κρίση έμεινε κενός, ενοικιαστής βγήκε ο Türksat
Ο Γενικός Διευθυντής της TÜRKSAT A.Ş Οζκάν Νταλμπάι ανέφερε πως λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα η χωρητικότητα του Hellas Sat δεν γέμισε , και πως καθώς η χωρητικότητα των δορυφόρων που χρησιμοποιεί η Τουρκία έχει σχεδόν γεμίσει, νοικιάστηκε χώρος στον Hellas Sat. Ο Νταλμπάι ανέφερε πως η ενοικίαση θα διαρκέσει μέχρι το 2013.
Ο Γενικός Διευθυντής της TÜRKSAT A.Ş Οζκάν Νταλμπάι είπε πως το ποσοστό πλήρωσης των δορυφόρων που χρησιμοποιεί η Τουρκία έφτασε το 91%, πως πλέον δεν αρκεί για τα αιτήματα που προέρχονται από το εξωτερικό, και πως για να υπάρξει ανταπόκριση νοικιάστηκε χώρος από τον ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat ως το 2013. Ο Νταλμπάι περιέγραψε πως η Ελλάδα υπό την επίδραση της οικονομικής κρίσης δεν μπόρεσε να γεμίσει την χωρητικότητα του μοναδικού δορυφόρου της λόγω έλλειψης εσωτερικής ζήτησης και πως η Τουρκία άρχισε να χρησιμοποιεί την χωρητικότητα που νοίκιασε από τον προηγούμενο μήνα. Δήλωσε επίσης πως υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τους δορυφόρους Türksat 4A και 4B, πως έχουν αρχίσει οι εργασίες σχεδιασμού τους και πως έχει δοθεί και η παραγγελία των υλικών για τους δορυφόρους.
Νέοι δορυφόροι ετοιμάζονται
O Νταλμπάι δήλωσε : Τον Türksat 4A τον εκτοξεύουμε τον Νοέμβριο του 2013 και τον 4Β τον Φεβρουάριο του 2014. Οι ημερομηνίες αυτές εξαρτώνται από τα τεστ, αλλά υπό κανονικές συνθήκες θα εκτοξευθούνε σε αυτές τις ημερομηνίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: