Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΟΣΜΙΟ - Ένα μέταλλο 7.500 φορές ακριβότερο από το χρυσό. Υπάρχει μόνο στα Ίμια.

Μήπως αυτός ήταν ο λόγος που έγινε το επεισόδιο στα Ίμια με τους Τούρκους;


Το Όσμιο είναι ένα χημικό στοιχείο υπο μορφή μετάλλου. Ανακαλύφθηκε μαζί με το Ιρίδιον από τον Άγγλο χημικό Smithson Tennant το 1803. Προσδιορίστηκε στα υπολείμματα που παρέμειναν από την διάλυση μεταλλεύματος πλατίνας (λευκόχρυσου) με βασιλικό ύδωρ.
Το Όσμιο είναι ένα μέταλλο τεφρόλευκο υποκυανίζον, πολύ σκληρό, μη πτητικό με πολύ μεγάλο σημείο τήξεως (3054 C), και έχει το μεγαλύτερο ειδικό βάρος από όλα τα χημικά στοιχεία, είναι δηλαδή το πιο βαρύ στοιχείο. Είναι πολύ ανθεκτικό στη διάβρωση, επειδή ανήκει στα στοιχεία της ομάδας του λευκόχρυσου. Τα στοιχεία αυτά, συμπεριλαμβανομένου του Οσμίου, λόγω της μεγάλης αδράνειάς τους, απαντούν συνήθως ελεύθερα στη φύση και όχι με μορφή ενώσεων. Βρίσκονται, όμως, λόγω της μεγάλης ομοιότητάς τους σε μορφή δυαδικών ή τριαδικών κραμάτων. Τα μεταλλεύματα των στοιχείων αυτών απαλλάσσονται από τα ελαφρύτερα ορυκτά και μέταλλα με μηχανική πλύση. Το μείγμα ή το κράμα των μετάλλων που παίρνεται τελικώς, κατεργάζεται στη συνέχεια με βασιλικό ύδωρ. Μόνο ο λευκόχρυσος και το παλλάδιο διαλύονται σ' αυτό. Τα υπόλοιπα μέταλλα μένουν ως αδιάλυτα χλωριούχα. Αυτή είναι και η διαδικασία που αναφέραμε στην παραπάνω ανακάλυψη του Οσμίου.
Το Όσμιο απαντάται σε αμμώδεις όχθεις ποταμών στην Βόρειο και Νότιο Αμερική, σε ορισμένες άμμους στη Ρωσία και το Βόρνεο. Ακόμα βρίσκεται σε νικελιούχα μεταλλεύματα στην περιοχή του Οντάριο μαζί με άλλα, της ίδιας ομάδας μέταλλα.
Πολύ δύσκολα κατασκευάζονται στο εργαστήριο, διότι όταν εκτεθεί στον αέρα, σε θερμοκρασία δωματίου, σχηματίζει το τετροξείδιο του Οσμίου, το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό και δηλητηριώδες, προσβάλλοντας εντόνως το αναπνευστικό σύστημα, τους οφθαλμούς, δυνάμενο να προκαλέσει τύφλωση, καθώς προκαλεί ζημιά και στο δέρμα. Έχει μια έντονη διαπεραστική οσμή και λόγω αυτής της ιδιότητος ο Smithson Tennant ονόμασε το στοιχείο αυτό Όσμιο από την ελληνική λέξη οσμή.
Το Όσμιο χρησιμοποιείται για την κατασκευή συρμάτων πυρακτώσεως των ηλεκτρονικών λαμπτήρων, για καταλύτες, βελόνες γραμμοφώνου, φωτογραφικές βελόνες, ηλεκτρικές ενώσεις, σε συσκευές που απαιτούν ελαχιστοποίηση της τριβής. Χρησιμοποιείται επίσης για την ανίχνευση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Κυρίως όμως χρησιμοποιείται για την παραγωγή πολύ σκληρών (περισσότερη σκληρότητα και από το ίδιο) κραμάτων με άλλα μέταλλα της ομάδος του λευκόχρυσου. 

Είναι ένα πολύ ακριβό και σπάνιο στοιχείο και μια ενδεικτική τιμή για 99% καθαρή σκόνη (η συνήθης μορφή που διατίθεται στο εμπόριο) Οσμίου είναι περίπου 100 δολλάρια το γραμμάριο.

της Ελένης Δημακαράκου
Μηχανικού Μεταλλείων - Μεταλλουργών Ε.Μ.Π.


Συμπέρασμα δικό μας:

Το Όσμιο είναι το θανάσιμο μυστικό των ΗΠΑ, της Τουρκίας και των δύο πολιτικών κομμάτων της Ελλάδος, ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά πρόκειται για ένα μυστικό που το γνωρίζουν λίγοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ , τρία τέσσερα άτομα της Νέας Δημοκρατίας και μερικοί αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο μοναδικός που τόλμησε να αποκαλύψει το μυστικό αυτό ήταν ο στρατηγός ε.α. Γεώργιος Αϋφαντής στο εξαίρετο έργο του "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ".

Κατ' αρχήν, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στους σεβαστούς αναγνώστες μας, ότι η υπόθεση πετρελαίου δεν ενδιαφέρει τόσο πολύ τις ΗΠΑ, αλλά ούτε και ο χρυσός, αφού το 90% του παγκόσμιου χρυσού το έχουν στα χέρια τους. Ούτε τόσο για το Ουράνιο, τα Διαμάντια και τα Ρουμπίνια, που υπάρχουν εν αφθονία στο υπέδαφος της Ελλάδος. Τους ενδιαφέρει ΠΟΛΥ το Όσμιο! Διότι είναι τόσο σπάνιο, που μπορεί κανείς να το βρει σε πολύ μικρές ποσότητες στην Βόρειο και Νότιο Αμερική, στην Ρωσία και ψήγματα υπάρχουν στο Βόρνεο.

Στα Ίμια όμως υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ τόνοι Οσμίου! Να γιατί έγινε εκείνο το κατασκευασμένο επεισόδιο στις βραχονησίδες από τις ΗΠΑ, καθώς έβαλαν την Τουρκία να διεκδικήσει τα ελληνικά ύδατα...

Προηγουμένως η κυρία Δημαράκου έγραφε ότι ένα γραμμάριο Όσμιο κοστίζει 100 δολλάρια. Σήμερα όμως η τιμή έχει ανεβεί. Με λίγα λόγια: ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΟΣΜΙΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 7.500 ΚΙΛΑ ΧΡΥΣΟΥ! Εάν λοιπόν είχαμε σωστούς πολιτικούς, θα μπορούσε η Πατρίδα μας να πωλήσει στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στη Ρωσία, στη Γαλλία και σε άλλες πλούσιες χώρες, το όσμιο. Όλες οι χώρες το έχουν μεγάλη ανάγκη. Τέλος να επισημάνω ότι το Όσμιο είναι απαραίτητο για τους δορυφόρους! Να γιατί οι Αμερικανοί μας δημιουργούν καυτά επεισόδια με τους Τούρκους...! 

1 σχόλιο:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΣΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 300 ΔΟΛΑΡΙΑ Η ΟΥΓΚΙΑ!!!!!!!ΑΥΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ GOOGLE!!!!!!!!!!!!!!