Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ! ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΨΑΧΝΟΥΜΕ;;;


ΠΡΟΣΟΧΗ... ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ". ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ:

Η ΕΟΤΔΘ έθεσε τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Μπούντενσταγκ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) σήμερα στις 30-9-2011 πραγματοποίησε ημερήσια επίσημη επίσκεψη στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας (Μπούντενσταγκ). Ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίμπογλου και ο Γενικός Διευθυντής Κουρτουλούς Ενγκίν Σοϊγιλμαζ μετά από συμβουλή του Προέδρου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Βουλής Τομ Κένιγκς, συζήτησαν τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης με τον γραμματέα της Επιτροπής αυτής Ράινερ Μπέσχερ και άλλα μέλη της.

Στην Ελλάδα που είναι ένα παλιό μέλος της Ε.Ε. οι ανισότητες και οι διακρίσεις αποτελούνε τμήμα του συστήματος

Καταρχάς ο πρόεδρος Χαλίτ Χαμπίμπογλου παρουσίασε την ΕΟΤΔΘ και την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και ανέφερε πως στην Ελλάδα την επονομαζόμενη και ¨κοιτίδα της δημοκρατίας¨ η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης υπόκειται ανισότητες και διακρίσεις. Ο πρόεδρος Χαμπίπογλου είπε πως κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1955-1998 που ίσχυε ο παλιός Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας, με βάση το άρθρο 19 αφαιρέθηκε η ιθαγένεια από περίπου 60 χιλιάδες Τούρκους της Δυτικής Θράκης, και ότι ακόμη αυτό το πρόβλημα δεν επιλύθηκε. Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου άσκησε επίσης κριτική για το ότι το εκλογικό πλαφόν του 3% ισχύει και για τους ανεξάρτητους υποψηφίους, και είπε ότι στην πράξη αυτή η πρακτική κατέστησε αδύνατη την εκλογή ανεξάρτητων υποψήφιων βουλευτών της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Στο θέμα της μειονότητας δεν ακολουθείται μια έντιμη πολιτική !

Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου είπε πως η συμπεριφορά των ανισοτήτων και των διακρίσεων συνεχίζει να έχει την επίδραση της και σήμερα, και έτσι ενώ αποδίδεται από τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη η ιθαγένεια σε Εβραίους της Θεσσαλονίκης, με κανένα τρόπο δεν γίνεται το ίδιο για τους 60 χιλιάδες Τούρκους της Δυτικής Θράκης από τους οποίους είχαν αφαιρέσει την ιθαγένεια. Ο πρόεδρος Χαμπίπογλου ανέφερε πως κατά παρόμοιο τρόπο, η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ Γιώργου Δελαβέκουρα πως το θέμα των περιουσιών δεν είναι σημαντικό, δεν αποτελεί μια έντιμη ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος Χαμπίπογλου είπε πως γενικά μέσα στην κοινωνία παρατηρείται αύξηση στην έλλειψη ανεκτικότητας απέναντι στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, και ότι υπάρχει αύξηση στις επιθέσεις σε ιερούς χώρους, νεκροταφεία και επιχειρήσεις που ανήκουν στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. (ΠΗΓΗ)

ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΣΤΟΝ ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ ΑΥΤΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: