Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Πήραμε "μάστερ" στη βία στην Ελλάδα

Στους συντρόφους του στην Ελλάδα αποδίδει την επιτυχία του "Μαύρου Μπλοκ" στα επεισόδια του Σαββάτου στη Ρώμη, Ιταλός αναρχικός. "Ταξιδεύαμε στην Αθήνα κάθε μήνα επί ένα χρόνο" δήλωσε. Τι τους δίδαξαν οι Έλληνες αναρχικοί



Στην εκπαίδευσή που έλαβε στην Ελλάδα ο ίδιος και οι σύντροφοί του, αναφέρθηκε μιλώντας στην εφημερίδα "La Repubblica" Ιταλός αναρχικός και μέλος του "Μαύρου Μπλοκ".

Πρόκειται για τον 30χρονο Φ. από την Απούλια, ο οποίος συμμετείχε στα επεισόδια που συγκλόνισαν τη Ρώμη το περασμένο Σάββατο.

Ερωτηθείς για το πώς προετοίμασαν τη δράση τους, ο 30χρονος απάντησε: "Πήραμε μάστερ στην Ελλάδα".

Τόνισε ότι επί ένα χρόνο μέλη του "Μαύρου Μπλοκ" ταξίδευαν στην Ελλάδα και εκπαιδεύονταν από τους συντρόφους τους.


"Μια φορά το μήνα, για ένα χρόνο, φεύγαμε από το Μπρίντεζι και πηγαίναμε στην Ελλάδα. Οι σύντροφοι στην Αθήνα ήξεραν καλά ότι στην τέχνη του αντάρτικου πόλεως, κερδίζει αυτός που είναι καλά οργανωμένος" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της εκπαίδευσής τους στην Αθήνα, ο 30χρονος αναρχικός είναι αφοπλιστικός.

"Πριν από ένα χρόνο είχαμε μόνο μια μεγάλη επιθυμία. Να διαλύσουμε τα πάντα. Τώρα ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Στη Ρώμη τα καταφέραμε, γιατί είχαμε σχέδιο και οργάνωση", υποστηρίζει ο Φ.

Μετά τα επεισόδια του Σαββάτου οι ιταλικές αρχές, έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες στον αναρχικό χώρο σε πολλές πόλεις της χώρας.

Το Σάββατο χαρακτηρίστηκε ως το "Σάββατο της τρέλας" από τον ιταλικό τύπο, καθώς δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, αυτοκίνητα κάηκαν και καταστήματα λεηλατήθηκαν, με τις ζημιές να υπολογίζονται σε 1 έως 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Και στην Ελλάδα όμως εντείνονται ο ανησυχίες για επεισόδια, ενόψει της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, με την οργή του κόσμου για τα δυσβάστακτα μέτρα λιτότητας να χτυπά κόκκινο και όλους τους κλάδους να κινητοποιούνται για να αποτρέψουν την εφαρμογή τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: