Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση - φόρο τιμής στον Καβαλιώτη Ήρωα Θεόδωρο Κάργα



Λόγο τηρήσεως του πρωτοκόλλου του Πολεμικού μας Ναυτικού αλλά καθώς και δικής μας αμελείας λόγο αγνοίας δέν μπορέσαμε τελικά να εκφωνήσουμε τον λόγο που επιθυμούσαμε για τον συμπατριώτη μας Θεόδωρο Κάργα. Αυτό που μπορέσαμε όμως είναι να καταθέσουμε στεφάνι μετά το τέλος των εκδηλώσεων και να κάνουμε τον λόγο μας γνωστό σε εσάς και στην οικογένεια του εκλιπόντος Ήρωα μέσα από το διαδίκτυο.

Κυρίες και κύριοι επίσημοι καλεσμένοι, στρατιωτικοί και άρχοντες της πόλης. Εκ μέρους της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας, σας απευθύνω εγκάρδιο Ελληνικό χαιρετισμό. Ξεκινώντας, οφείλουμε να συγχαρούμε όλους όσους συνέβαλαν ώστε να γίνει τούτη η πράξη πραγματικότητα.

Κυρίες και Κύριοι, σήμερα αποτίνουμε φόρο τιμής σε ένα παλικάρι το οποίο είχε την τύχη να υπηρετήσει στο πιο αρχαίο και πιο τιμημένο Πολεμικό Ναυτικό της Οικουμένης. Απευθυνόμαστε στον αγαπητό μας συμπολίτη, φίλο και υπερήφανο ναύτη Θεόδωρο Κάργα και του λέμε ……..

Αγαπητέ μας αδελφέ Θεόδωρε…..
Κάτω από την σκέπη όλων των προγόνων μας, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε την μνήμη σου και να σε εντάξουμε στο Πάνθεων των Ηρώων μας. Είναι ιδιαίτερη η τιμή για όλους μας, μιάς και είσαι δικό μας παιδί, δικό μας αίμα. Χάρη σε εσένα νιώθουμε διπλά υπερήφανοι και σου δίνουμε την υπόσχεση πως θα τιμούμε την μνήμη σου για όσο θα υπάρχουμε.

Αγαπητοί …… Κύριε και Κυρία Κάργα ….

Όσο υπάρχουν Πατριώτες γονείς όπως εσείς, τόσο θα γεννιούνται και Έλληνες Ήρωες όπως το παιδί σας. Για αυτό λοιπόν να μην λυπάστε, αλλά αντιθέτως να χαίρεστε διότι ο υιός σας δέν είναι νεκρός. Νεκρός είναι όποιος σβήνεται από τις μνήμες των ανθρώπων στο πέρασμα του χρόνου. Και ο δικός σας υιός κατάφερε κάτι που πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε και φιλοδοξούμε. Να μείνει Αθάνατος.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Ζήτω το Έθνος , Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω το Πολεμικό Ναυτικό.


Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Kαβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: