Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Oι Τούρκοι προκαλούν την ημέρα ανεξαρτησίας της Κύπρου


Με δύο ασκήσεις - χθές τη νύχτα και σήμερα, βόρεια και νότια της Κύπρου αντίστοιχα- επιχειρεί η Τουρκία να προκαλέσει και να υποβαθμίσει τις σημερινές εκδηλώσεις εορτασμού για την 51η επέτειο από την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι ασκήσεις είχαν χαρακτηριστικά ‘Ερευνας και Διάσωσης και κατά ένα τρόπο ήταν και απάντηση στην κυπρο-βρετανική άσκηση αυτού του είδους που έγινε τις προάλλες με την ονομασία «Νέαρχος».
Ελλάδα και Κύπρος παρακολουθούν συντονισμένες μεταξύ τους με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις αυξημένες προκλήσεις της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο.
Είναι χαρακτηριστικές επ’ αυτού οι δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο από τη Κύπρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, όπου βρίσκεται εκπροσωπώντας την Ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις και την στρατιωτική παρέλαση:
» Θα ήθελα για μια ακόμα φορά, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, να καταδικάσω τις δηλώσεις, οι οποίες πολλές φορές είναι εμπρηστικές, της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, αλλά και τις πρακτικές που ακολουθούνται. Πρακτικές οι οποίες παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα και της Ελλάδας στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Γι’ αυτό λοιπόν είναι, περισσότερο από ποτέ, αναγκαία η συνεργασία και ο συντονισμός ανάμεσα στις δύο χώρες. Όπως είναι επίσης αναγκαίο να εργασθούμε στενά και στο μέλλον. Να δημιουργούμε καθημερινά ένα στέρεο μέτωπο, ένα στέρεο ανάχωμα, απόκρουσης των επιθετικών κινήσεων ή ενδεχομένως πρωτοβουλιών στο μέλλον, από τη πλευρά της Τουρκίας».
Ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση την συνεργασία Αθήνας -Λευκωσίας υπογράμμισε: «Εχουμε γνώση της κατάστασης και έχουν γνώση οι φύλακες»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: