Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση: Περι Μεντρεσέ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Προχθές στις 21-2-2012 υπέπεσε στην αντίληψη μας στον Ημερήσιο τοπικό τύπο,ότι και για ακόμη μια φορά ο Δήμος Καβάλας στο Δημοτικό Συμβούλιο της ημέρας και στα θέματα της ημερήσιας διάταξης στον αριθμο 20 ανακοίνωνε προ τετελεσμένων γεγονότων την ανακατασκευή – αναστύλωση παλαιού Οθωμανικού μνημείου (Μεντρεσέ) στην περιοχή του παλαιού υδραγωγείου (καμάρες).
Ως εκ τούτου δεν μπορούμε πλέον άλλο να μένουμε θεατές σε τέτοιου είδους προκλήσεις.
Έτσι μετά από απόφαση που πήρε η ολομέλεια του συλλόγου, αποφασίσαμε να δώσουμε παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις απαραίτητες διευκρινίσεις, στις ερωτήσεις μας που θέσαμε επί του θέματος, μας απάντησαν ότι είναι πολιτιστική μας κληρονομιά και οτι πρέπει να την αναδείξουμε.
Εμείς ως Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας θεωρούμε απαράδεκτο εν καιρό κρίσεως να δίνονται χρήματα για ανάδειξη Οθωμανικών μνημείων και όλα αυτά, την στιγμή που ηθελημένα υπάρχει πλήρη εγκατάλειψη της πολιτιστικής μας κληρονομίας και αδιαφορία για την ανάδειξη των είδη υπάρχων εθνικών μας μνημείων.Δεν είμαστε αντίθετοι στην ανάπλαση του παλαιού υδραγωγείου, αλλά κάθετα αντίθετοι στην ανάδειξη Οθωμανικών μνημείων.
Η Ελλάδα μας έχει Ιστορία χιλιάδων ετών και μεγάλο αριθμό ανεκμετάλλευτων μνημείων όπου μπορούν να φέρουν πολλά έσοδα στη χώρα με μεγάλο αριθμό τουριστών στην πόλη μας.
Οπότε σας καλούμε να δώσετε βάση στην γηγενή πολιτιστική μας κληρονομιά και να αφήσετε στο περιθώριο τα μνημεία των ξένων όπου ούτε μας αντιπροσωπεύουν ούτε θα έχουν μεγάλα οφέλη για την Πατρίδα μας.

Υ.Γ. Το ενδιαφέρων για τον Μεντρεσέ την ώρα που το κράτος κλείνει ένα ένα τα Μουσεία της Χώρας μας και τα έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού είναι Εθνική προδοσία.

1 σχόλιο:

ΗΡΑΚΛΗΣ είπε...

‎" Όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε!!! " Όλα τα είχε η Καβάλα, ο Μεντρεσές της έλειπε!!!