Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Πατριωτική Νεολαία Καβάλας ....... Παράδειγμα προς μίμηση.


Αρχαία Εγνατία Οδός

Τι είναι αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους να ξεχωρίζουν; Μα φυσικά οι πράξεις τους. Αυτές προέρχονται από τις σκέψεις τους οι οποίες προέρχονται από το ήθος τους, το οποίο καλλιεργείτε μέσα από τις οικογένειες τους.

Τέτοιο ήθος έχει και η Νεολαία της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας, οπού σε αντίθεση με κάποιους άλλους διαστροφικούς καταστροφείς και προστατευόμενους από τους τοπικούς άρχοντες, προτιμούν να δημιουργούν και να προσφέρουν από το να διαλύουν και να απαιτούν. Φυσικά και ΔΕΝ υπάρχει καμία σύγκριση αναμεταξύ τους.

Έτσι λοιπόν, οι μικρότεροι συναγωνιστές μας αποφάσισαν σήμερα το πρωί να καθαρίσουν την Αρχαία Εγνατία Οδό. Μια πολύ όμορφη διαδρομή μέσα στο περιαστικό δάσος ή οποία είναι φυσικά παραμελημένη από τους άρχοντες της πόλης. Αυτοί ασχολούνται με την τουρκοβουλγαροσκοπιανή φιλία και τον τουρισμό (;) ....

Να σημειώσουμε κάπου εδώ πως, οι περίοικοι μόλις είδαν τα παιδιά με τις μπλούζες του συλλόγου αναρωτήθηκαν όπως είναι φυσικό, για τους σκοπούς της συγκέντρωσης τους. Το περίεργο όμως είναι πως, νόμισαν οτι είναι εργαζόμενοι του Δήμου και ξαφνιάστηκαν όταν τα παιδιά τους είπαν οτι είναι η Νεολαία του συλλόγου μας. Όπως είπαν οι ίδιοι οι κάτοικοι στην αρχή,  ¨χάρηκαν που επιτέλους ο Δήμος θα καθάριζε τον χώρο¨, αλλά κάτι τέτοιο φυσικά ΔΕΝ συνέβη.

Πιο συγκεκριμένα και όπως σημείωσαν τα παιδιά της Νεολαίας μας, όλα τα φώτα στην άκρη του δρόμου είναι σπασμένα και χρειάζονται αντικατάσταση από ψηλές κολώνες ώστε να μην τις φτάνουν οι βάρβαροι (ξέρουμε καλά ποιοί είναι αυτοί), καθώς ακόμη και τα όποια χάλκινα η μαντεμένια στοιχεία των, είναι κλεμμένα. Παρατήρησαν επίσης οτι ΔΕΝ υπάρχει καμία πινακίδα η οποία να επισημαίνει τι ακριβώς είναι αυτό που περιδιαβαίνει ο περαστικός (τουρίστας), οπού ας μην ξεχνάμε πως από εκεί έχουν περάσει πολλοί αρχαίοι στρατοί σχεδόν όλων των Ευρωπαϊκών Λαών αλλά και Οθωμανών, όπως επίσης και ο Απόστολος των Εθνών του Χριστιανισμού, Παύλος. Ένας αξιόλογος δρόμος δηλαδή ο οποίος δυσφημείται αντί να πολυδιαφημίζεται.

Δυστυχώς, ούτε ένα απλό ξεχορτάριασμα ΔΕΝ είναι ικανοί να προσφέρουν ο Δήμαρχος και η παρέα του. Το άκρον άωτον της νεοραγιαδικής παράνοιας είναι και οι δύο σχεδόν ενωμένες κολώνες που βρίσκονται επάνω στην μοναδική μεγάλη στροφή και ανηφόρα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, οπού είναι κάτι παραπάνω από αντιαισθητικές, καθώς βρίσκονται ακριβώς στην μέση του δρόμου.

Οι βρύσες που υποτίθεται πως θα ξεδιψάσουν τον περιπατητή είναι σπασμένες και τα κιόσκια διαλυμένα, αν και συνήθως ανύπαρκτα. Τα σκουπίδια βρίσκονται παντού και ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένας μικρός κάδος για να ρίξεις το μπουκαλάκι το νερό που μόλις άδειασε. Εκτός δε από αυτό, το δάσος τριγύρω είναι πενταβρώμικο και φυσικά διατρέχει τον άμεσο κίνδυνο της πυρκαγιάς, αφού είναι ακαθάριστο.

Μιάς πυρκαγιάς η οποία θα είναι ανεξέλεγκτη και θα επιφέρει σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής. Σε αυτό όμως θα αναφερθούμε σε εκτενέστερο άρθρο τις προσέχεις ημέρες. Τέλος, Δεν υπάρχει η στοιχειώδης χρηματική ή άλλη είσοδος, αλλά ούτε και κάποιος φύλακας οπού θα μπορούσε να δώσει αξία σε εκείνο το μέρος.

Αυτά είναι μερικά μόνον από τα προβλήματα που εντόπισαν τα παιδιά της Νεολαίας του συλλόγου μας, οπού για μία ακόμη φορά μας έκαναν υπερήφανους ως Έλληνες. Και δέν είναι μόνον αυτό, ακολούθησε μιά σειρά από προτάσεις τους για την ανάδειξη και την διάσωση του μνημείου αυτού .

Είναι ντροπή και συνάμα μεγάλο κρίμα, να έχεις τέτοια μνημεία στην πόλη σου και να μαστίζονται από την αδιαφορία των ιδίων των Αρχόντων. Νιώθουμε ένα βάρος στο στήθος και μία μεγάλη πίκρα για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Πατρίδα μας, αλλά υποσχόμαστε στους απογόνους μας πως θα κάνουμε τα πάντα για να τα διορθώσουμε. Τέτοια κατάντια θυμίζει την παρακμή κάποια αλλοτινής αυτοκρατορίας, οπού ο κόσμος υπέφερε και οι Άρχοντες ζούσαν στον κόσμο τους. Ας μην ξεχνάμε όμως όλοι μας που κατέληξαν όλες εκείνες οι συμπεριφορές των Αρχόντων ..... στην Γκιλοτίνα.

Εμείς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους ευχαριστήσουμε εκ βάθους καρδίας και να αναμένουμε νέα για τις καινούριες τους δράσεις.


Ναί στην δημιουργία, ΟΧΙ στην καταστροφή.
Ναί, αυτοί είναι οι νέοι οι δικοί μας.
Ναί, τέτοιους Έλληνες θέλουμε.



Εκ της Γραμματείας ...
Ίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: