Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο τύπου 14/10/13

Δελτίο τύπου 14/10/13

Έπειτα από τις προκλητικές, αλλά και προσβλητικές δηλώσεις του "Μουριάδου του Μεγαλοπρεπούς", κατά κόσμον Θεόδωρου Μουριάδη, θεωρήσαμε πως οφείλουμε να δώσουμε μίαν απάντηση.

Τα περί μισαλλοδοξίας των προσώπων των μελών μας του τα επιστρέφουμε. Δεν του επιτρέπουμε το προσβλητικό αυτό ύφος και τονίζουμε πως θα έπρεπε να ντρέπεται, κυρίως λόγω της τιμητικής θέσης που κατέχει ως αντιδήμαρχος της πόλης. Θα πρέπει δε να γνωρίζει, πως όταν εκφράζεται με έναν τέτοιο τρόπο, θίγει ενεργούς οικογενειάρχες και αξιοπρεπείς Έλληνες πολίτες. Πολίτες που χαίρουν τον σεβασμό των υπολοίπων συμπολιτών τους, εν αντιθέσει με τον ίδιο και το περιβάλλον του.

Απεκάλεσε τα μέλη του συλλόγου μας ανιστόρητα, γι' αυτό και εμείς τον παραπέμπουμε στο βιβλίο που αφορά την ιστορία της πόλης μας με τον τίτλο
"Νεάπολις - Χριστούπολις -Καβάλα - Οδοιπορικό στο χώρο και στο χρόνο της παλιάς πόλης” και στις σελίδες από 160 έως 165, οπού εκεί ο καθένας μπορεί να βρει τα ιστορικά εκείνα στοιχεία που εμείς ισχυριζόμαστε για τους Μεντρεσέδες και την χρήση τους. Εδώ φυσικά θα πρέπει να σημειώσουμε πως το βιβλίο αυτό είναι έκδοση του Δήμου Καβάλας και φέρει τις διαπιστώσεις των Π.Ε.Π., Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο, Ελλάδα / Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης 2008, οργανισμών δηλαδή του επίσημου Ελλαδικού Κράτους και συνεπώς αποτελεί επίσημο έγγραφο, όπως επίσης φέρει και την υπογραφή μαζί με τις ευχαριστίες του δημάρχου Καβαλας κ. Σιμιτσή. Σε αυτό δε, συγγραφείς είναι ο πρόεδρος των Μικρασιατών Καβάλας κ. Κυριάκος Λυκουρίνος καθώς και ο ιστορικός κ. Νίκος Καραγιαννακίδης. Άρα λοιπόν, αν εμείς είμαστε ανιστόρητοι, τότε είναι ολόκληρος ο Δήμος της πόλης μας, όπως και οι συγγραφείς του συγκεκριμένου βιβλίου, αλλά και οι συνεργάτες τους.

Θα πρέπει επιτέλους οι επίσημοι φορείς, αλλά και οι προύχοντες της πόλης , να μας πουν τελικά ποιο από τα ψέματα τους ισχύει, καθώς από τα πολλά που έχουν πει κατά καιρούς (και για εμάς), έχουν χαθεί κάπου μέσα στην δίνη τους.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό του κυρίου Μουριάδη, "πατριωτισμό” τον οποίον οι πράξεις του έχουν αναδείξει πάμπολλες φορές. Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως, ο Ερντογάν, ο Νταβούτογλου, ο Αλί Μπαμπατζάν, αλλά και ολόκληρος ο τούρκικος λαός, εκτιμούν τις προσπάθειες του αυτές και θα του είναι αιωνίως ευγνώμονες. Αν έχουμε στις μυστικές μας υπηρεσίες τέτοιους "πατριώτες" σαν και του λόγου του, τότε αναρωτιόμαστε τι τους θέλουμε τους εχθρούς....

Εκ της Γραμματείας της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: