Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ (;)

Του Κώστα Τόνιου

Τετάρτη σήμερα, και εδώ και τρείς μέρες ο κόσμος και τα ραδιοφωνικά ΜΜΕ της πόλης ασχολούνται ακόμη με τα χρώματα της μπλούζας που θα φοράει στα παιγνίδια της η ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ. Γιατί παραπονιέστε κύριοι; Η Ομάδα άλλαξε χέρια επιχειρηματικά, ως άλλη Μπαρτσελόνα του βορρά, κίνησε το ενδιαφέρον ξένου επενδυτή και την αγόρασε. Στην αρχή είπανε Γερμανοί, αλλά μας προέκυψαν Τούρκοι εκ Γερμανίας. Εδώ είναι "ο φερετζές του πούστη", ας μας επιτραπεί η έκφραση, που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας. Λογικό είναι λοιπόν, ο νέος τούρκος επενδυτής να βάλει να φορούν ότι χρώμα θέλει εκείνος. Και φυσικά θα πεί βάλτε και τα πράσινα μιας και αυτό το χρώμα είναι το αγαπημένο του Ισλάμ. Το μόνο που μένει τώρα είναι να βγάλουν και το καραβάκι της αργοναυτικής εκστρατείας από το στήθος και στην θέση του να μπεί μια στάμπα με τα μούτρα του Κεμάλ. Φυσικά για όλα αυτά μην περιμένετε να σας πούμε ποιός ευθύνεται για το εμπορικό "Deal" με τους Μογγόλους.

Έξυπνα παιδιά είστε
.
θα σας πούμε μόνον πως, κανένα όφελος δεν είχαν ώστε να αγοράσουν την ομάδα για διαφήμιση. Πολύ απλά ο δούρειος ίππος βρίσκεται στην πόλη μας. Ως γνωστόν, όλα τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω. Στην αρχή μας πουλούσαν το παραμύθι με τους "απλούς τούρκους επισκέπτες" και με τα χρήματα που θα αφήσουν στην πόλη, αμέσως μετά προέκυψαν και οι επισκέψεις των τούρκων αξιωματούχων, Νταβούτογλου, Αλί Μπαμπατζάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί (αρχηγός των γκρίζων λύκων), επίσκεψη από το Ισλαμικό πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, εμπορικά επιμελητήρια αρκετών τουρκικών πόλεων, και φτάσαμε στο σημείο όπου από πέρυσι ξεκίνησαν οι διαφημίσεις στην ομάδα καλαθοσφαίρισης της πόλης, δηλαδή η Ένωση Καβάλας, με την TURKISH AIR LINES. Σειρά πήραν τα ΤΑΧΙ τοποθετώντας την ίδια διαφήμιση, αλλά προς τιμήν κάποιων οδηγών που δεν δέχτηκαν, δεν εξαπλώθηκε. Έπειτα βλέπουμε να επιμένουν για την δημιουργία ενός Ινστιτούτου Οθωμανικής ιστορίας στο Ιμαρέτ, επιμένουν να προσπαθούν να επαναλειτουργήσουν παλαιά τζαμιά, να θέλουν να αναστηλώσουν Μεντρεσέδες δηλαδή Οθωμανικά Ιερατεία.

Εάν εσείς δεν τα βλέπετε κακό του κεφαλιού σας. Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι πράξεις προσέγγισης τύπου Δούρειου Ίππου στην πόλη μας. Μία αργή και σταθερή άλωση εκ των έσω, με πρωταγωνιστές τους προύχοντες της πόλης αυτής και θεατές τους ίδιους τους Καβαλιώτες. Φυσικά, όταν φωνάζει και οδύρεται η Πατριωτική Κίνηση Καβάλας μας λασπολογούν ως συνομοσιολόγους. Όμως κάντε υπομονή, είμαστε πλέον πολύ κοντά για να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι θα ακολουθήσει. 

Επίσης, για την ιστορία, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε το όνομα του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, που είναι Cem Τurkmen. Περαστικά σας προσκυνημένοι ραγιάδες .

1 σχόλιο:

woodiiis είπε...

να προσθεσουμε παιδια...οτι η Κωνσταντινουπολη επεσε τελευταια...πρωτα επεσαν ολες οι πολεις τριγυρω (με φοροαπαλλακτικες συμφωνιες ή με κατακτησεις)και τελος η βασιλευουσα.

μαλλον το δουλευουν ξανα το ιδιο σχεδιο...
λιγο-λιγο και δεν θα πονεσει...μονο στο τελος...καταλαβετε οτι οι τουρκαλαδες δεν ειναι καθολου μπουνταλαδες.