Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο τύπου 20/10/2013

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε σε αποτυχημένους, κατά κοινή ομολογία, υβριστές και συκοφάντες οι οποίοι οφείλουν την τιμητική και δημόσια θέση που κατέχουν σε εμάς τους Έλληνες πολίτες και δημότες αυτού του ευλογημένου τόπου που λέγεται Καβάλα. Το κακό με όλους αυτούς τους εφήμερους άρχοντες, είναι πως θεωρούν τους εαυτούς τους αιωνίους εξουσιαστές και προύχοντες της πόλης, και του Κράτους γενικότερα, καθώς όλα τα κακά και κυρίως η αλαζονική τους συμπεριφορά, ξεκινούν από εκεί.

Ας δώσουμε όμως μερικά παραδείγματα των όσων μας «στόλισαν» με την «αξιοπρέπεια» τους για να γίνουμε πιο σαφείς:
Ο δήμαρχος κ. Σιμιτσής παλαιότερα και ο αντιδήμαρχος  κ.Μουριάδης προσφάτως λοιπόν ....

Μας απεκάλεσαν κατά καιρούς νεοναζί, όταν οι ίδιοι πηγαινοέρχονται με τα λεφτά των Καβαλιωτών στην Γερμανία, ειδικά αυτό το διάστημα που όλοι γνωρίζουμε την Γερμανική πολιτική απέναντι μας.

Μας απεκάλεσαν φασίστες, όταν εμείς τους έχουμε επανειλημμένως καλέσει σε δημόσιο διάλογο, ενώ αυτοί, μαζί με ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο, επιθυμούν
να μας αποκλείσουν, κατά πρόσφατη δήλωση τους, από τα κοινά και εν μέρει το έχουν καταφέρει, όπως τότε με τον αποκλεισμό μας από την παρέλαση για τον εορτασμό των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης.
Ο κ. Μουριάδης ....
Μας απεκάλεσε μισαλλόδοξους, μα ο τρόπος που μας συμπεριφέρονται δείχνει ακριβώς το ποιός είναι στην πραγματικότητα μισαλλόδοξος, καθώς δεν αρέσκονται στην διαφορετική άποψη, άσχετα αν ευαγγελίζονται την διαφορετικότητα και την έχουν κάνει σημαία. Σαφώς για τους κυρίους αυτούς είναι καλό οτιδήποτε το διαφορετικό που αρκεί όμως να μην είναι Ελληνικό.

Μας απεκάλεσε αλήτες, δηλαδή ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο ζώντας σε βάρος της κοινωνίας και κακούς χαρακτήρες που εκμεταλλεύονται ανθρώπους. Μάλιστα ..... αυτό το αφήνουμε ασχολίαστο.

Μας απεκάλεσε απολίτιστους, έπειτα από τις τόσες δράσεις, πάντοτε αφιλοκερδώς, πάντοτε εθελοντικά και που πάντοτε θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην αγαπημένη μας πόλη. Δράσεις όπως καθαρισμούς δασυλλίων και ακτών, αγαλμάτων και κτηρίων που οι ίδιοι τους είχαν αφημένα στο έλεος του Θεού, διότι ήταν απασχολημένοι με τα Οθωμανικά "μνημεία".

Τέλος, μας απεκάλεσε ανιστόρητους, αλλά τους αποδείξαμε οτι τα στοιχεία που έχουμε για τον Μεντρεσέ, έχουν όλα παρθεί από τα δικά τους (του Δήμου Καβάλας) επίσημα βιβλία. Πόσο πια ντροπή και εξευτελισμός.....

Αυτός είναι λοιπόν ο τόσο μορφωμένος αντιδήμαρχος που χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς για τους πολίτες της πόλης που υποτίθεται ότι υπηρετεί. Ένας δημόσιος υπάλληλος που θεωρεί εαυτόν μάχιμο Στρατιωτικό, όντας κρυμμένος για χρόνια πίσω από ένα γραφείο, εξυπηρετώντας πιθανώς κάποιους παλαιοκομματικούς και Πασοκικούς στόχους.

 Αν λοιπόν ο κ.Μουριάδης φοβάται να μην κολλήσουν την «ρετσινιά» του προδότη , σε αυτόν και τα παιδιά του, τότε ας φροντίσει να αλλάξει τα ανθελληνικά έργα του. Εμείς άλλωστε, ποτέ μα πότε δεν τους κατακρίναμε για τίποτε άλλο, παρά μόνον για όσα αφορούν την γενικότερη ασφάλεια της πόλης. Αναρωτιόμαστε απλώς, τι σόι Έλληνας Στρατιωτικός θα προσπαθούσε να αναστηλώσει Οθωμανικά "μνημεία" και να αυτοτιτλοφορείται ως Πατριώτης. Γιατί δεν μεριμνά για τα αρχαιοελληνικά ή παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά, ακόμη και νεοκλασικά ή άλλα κτήρια που βρίσκονται γύρω μας και καταρρέουν, όντας μάλιστα και επικίνδυνα;

Είναι άλλο πράγμα να συντηρείς ένα μνημείο για την ιστορικότητα του και εντελώς διαφορετικό να θέλεις να το αναπλάσεις και να το αναστηλώσεις. Αυτό το δεύτερο, περιέχει έναν συμβολισμό που δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Φανταζόμαστε πως αν στην αυστηρή Τουρκία αποφάσιζαν να αναστηλώσουν και όχι απλά να συντηρήσουν αρχαία Ελληνικά μνημεία, αυτό θα σήμαινε είτε πως κάποιοι Έλληνες μεσολάβησαν, είτε πως κάποιοι τούρκοι αγαπούν την Ελλάδα περισσότερο από την χώρα τους. Εδώ λοιπόν υπάρχει η ιστορική μνήμη που είναι πρόσφατη και η οποία μας υπενθυμίζει ότι εμείς ήμασταν για πάνω από 400 χρόνια στην Μακεδονία, κάτω από τον τουρκικό ζυγό και όχι εκείνοι.

Όλοι οι χαρακτηρισμοί, σας επιστρέφονται και δεν σας τιμούν, αλλά και τα επιχειρήματα σας πέφτουν στο κενό καθώς είναι αβάσιμα. Σας υπενθυμίζουμε πως όλοι εμείς οι πολίτες της Καβάλας είμαστε αυτοί που θα κρίνουν εσάς και τα έργα σας και όχι εσείς που θα κρίνετε εμάς τους πολίτες.

Και για το τέλος σας αφιερώνουμε μια αγαπημένη μας φράση ενός μεγάλου Έλληνα ποιητή, του Κώστα Βάρναλη ...

"Και φωνάζουν οι πατριδέμποροι, να φοβηθούν οι Πατριώτες".

Εκ της Γραμματείας,
της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: