Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αντιεξουσιαστής, η ειρωνεία τού ονόματος

Αντιεξουσιαστής, η ειρωνεία τού ονόματος
 και γιατί είναι ειρωνεία; Επειδή είναι άτομα που με μια απόλυτη τακτική προσπαθούν να επιβάλλουν την ταυτότητα τους σε όλους που είτε θέλουν, είτε δε θέλουν, δε προσπαθούν να αποτελέσουν ένα μέσο διδασκαλίας στο γιατί να ακολουθήσει κανείς την ιδεολογική τους πορεία, αλλά την επιβάλλουν με βία και μίσος, θέλουν να εξαφανίσουν οποιαδήποτε μορφή εξουσία (όποια κι αν είναι, που είτε πραγματικά είναι ή την βαφτίζουν για δικά τους συμφέροντα), για να γίνουν οι ίδιοι εξουσία και μάλιστα ένα είδος εξουσίας που αν δε το ακολουθείς, αν δεν μιλάς υπέρ αυτού και αν δε σκέφτεσαι μονάχα αυτό, τότε σε περιμένει η απομόνωση. Το ερώτημα είναι: σε περιμένει πραγματικά η απομόνωση; Όχι βέβαια, σε περιμένει το τσάκισμα, ο θάνατος, και αυτό, μπορείς άνετα να το διακρίνεις στα κείμενα που αποκαλούν «παιδεία». Οι αντιεξουσιαστές είναι μια μορφή εξουσίας που μού θυμίζουν τη φράση ότι «οι καταπιεσμένοι όταν πάρουν εξουσία, γίνονται χειρότεροι από τούς καταπιεστές τους».

Ξέρετε ποιοι χάρηκαν με τον θάνατο τού Φύσσα;
Ψάξε, ψάξε, δε θα το βρεις...
Οι δεξιοί ήταν η απάντησή σου;
Έκανες ήδη λάθος.
Αναρωτήσου ποιοι ωφελήθηκαν από τη δολοφονία του.
Σκέψου, σκέψου…
Για να μη σε ζορίζω θα σού πω πως είναι εκεί που θα βάλλεις θαυμαστικό όπως θα κάνω κι εγώ.
Χάρηκαν όλοι οι … οι…. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!!!!!
ΓΙΑΤΙ;;;; Αφού ήταν δικός τους… L
Ας αναρωτηθούμε γιατί χάρηκαν….
Αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να χτυπήσουν τον φασισμό και με κάθε μέσο, εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνα και κατά κύριο λόγο στις… ΠΟΡΕΙΕΣ!!!!!!!
Έχουν ένα πάτημα να βγουν και να φωνάξουν, να βγάλουν όλο το μισάνθρωπο μίσος, κάνοντας έναν τελείως άγνωστο για αυτούς άτομο, ήρωα. Σκέψου, τον κάνουν ήρωα επειδή τον σκότωσε «φασίστας», αν πέθαινε από φυσιολογικά αίτια, ούτε που θα τον ήξερε κανείς (ξέρεις γιατί δε τον ξέραν; Οι αριστεροί δε γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον, τούς ενδιαφέρει να υπάρχει και άλλος και άλλος για να δυναμώσει η φωνή της αριστεράς, να πετύχουν το στόχο τους και στη πραγματικότητα δε θέλει κανείς ο ένας τον άλλο, απλά ανέχονται ο ένας τον άλλον, η αλληλεγγύη τους είναι απάτη, τη δίνουν μόνο σε δικούς τους, αν κάποιος νέος εμφανιστεί στο χώρο τους πρέπει να υποταχθεί στον τρόπο σκέψης τους, αλλά όπως και να έχει τον ανέχονται για να πούνε ότι η αλληλεγγύη τους ισχύει) , δε θα μιλούσε κανείς για την αντιφασιστική του δράση, ούτως ή άλλως δε τον ξέραν… Άρα αφού δε τον ξέραν, γιατί τον κάναν ήρωα φωνάζοντας παντού το όνομά του και δείχνοντας παντού την φωτογραφία του; Είναι απλό, γιατί τούς συμφέρει. Δεν τούς ενδιαφέρει που πέθανε, τούς ενδιαφέρει να πεθάνει κάποιος, να γίνει αυτός ο κάποιος η σφαίρα που κατευθύνεται στο κεφάλι τού εχθρού τους. Δες αυτά που έγραψα ως μια παρένθεση στο φτιαχτό σου κόσμο και να θυμάσαι ότι η αλήθεια πονάει.


Γιατί πιστεύω ότι πατριωτισμός χρειάζεται για την ευημερία ενός τόπου; Γιατί αν δεν ενδιαφερθείς εσύ για τον τόπο σου, δε θα βρεθεί κανένας να το κάνει. Τώρα θα μού πεις, «όλη η γη ανήκει στους ανθρώπους» και συμφωνώ με αυτό, αλλά αν έχεις ένα σπίτι και το μοιράζεσαι με όλους, οι διαφορετικές απόψεις για τη φροντίδα του μόνο σύγχυση θα προκαλέσουν με τελικό αποτέλεσμα ή μεταξύ τους να μαλώσουν ή να ρημαχτεί. Και συνεχίζεις «θα έχουμε μια ίδια ιδεολογία», και σού απαντώ «τί θα γίνει αν κάποιος αναπτύξει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης; Σκέφτεσαι ότι με μία ιδεολογία σε όλους τούς ανθρώπους θα επιτευχθεί η ειρήνη και μιας και σε όλους θα ανήκει η γη (όπως ισχύει εδώ και χρόνια), θα καταργηθούν τα έθνη και πάλι θα υπάρχει παγκόσμια ειρήνη, όμως συνεχίζω, αν κάποιος αναπτύξει διαφορετικό νου, τότε θα πέσουν όλοι πάνω του να τον φάνε, και τότε πού πάει η ειρήνη; Είναι σαν να μού λες να συμπεριφέρομαι όπως θέλεις εσύ αλλιώς τελειώνει η ζωή μου, και αυτό μου λες. Αλλά πάνω από όλα, αν κάποιος δε ζει σε ένα τόπο που τον θεωρεί δικό του, που δεν έχουν μοχθήσει και παλέψει άνθρωποι για τα ιδανικά του, την ιστορία του, δε μπορεί ποτέ να τον αγαπήσει και να τον φροντίσει και αν δεν έχει αρχές, απλά ζητάει τη ζούγκλα με τη συμπεριφορά ενός σκύλου».

 Το κείμενο έστειλε ο φίλος του blogg: fawhw wak

Δεν υπάρχουν σχόλια: