Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Επίσκεψη στα Οχυρά Μεταξά – ΛΙΣΣΕ



Αγαπητοί συναγωνιστές και φίλοι,


Μόλις γυρίσαμε από την πανέμορφη εκδρομή που διοργανώσαμε από κοινού με την Πατριωτική Κίνηση Δράμας.


Πολλές φορές μπορείς να γράφεις ώρες ολόκληρες ένα άρθρο θέλοντας να αναδείξεις κάποιο γεγονός. Όμως κάποιες φορές, η ιδία η ιστορία δεν σου «επιτρέπει» να γράψεις παραπάνω από δύο γραμμές και ο λόγος είναι πως ότι και αν γράψεις, ποτέ δεν θα είναι αρκετό, ώστε να περιγράψεις το δέος που νιώθει αυτός που επισκέπτεται τα ένδοξα Οχυρά Μεταξά. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις είναι να τα επισκεφτείς.


Είναι αδύνατο για εμάς, έστω και να φανταστούμε το πώς ένιωθαν και τι έζησαν οι Παππούδες μας, εκείνες τις στιγμές που έγραφαν νέες σελίδες ένδοξης ιστορίας, γεμάτες με ηρωισμό και αυταπάρνηση. Στιγμές γεμάτες υπέρτατης αφοσίωσης στην Πατρίδα και το Έθνος, και καθολικής προσήλωσης προς το ιερόν καθήκον.
Δέος και σεβασμός, συγκίνηση και υπερηφάνεια. Αυτά είναι τα Οχυρά, αυτή είναι η ιστορία μας, αυτή είναι η Πατρίδα μας και αυτό είναι το Έθνος μας. Αυτοί, ήταν οι Παππούδες μας.
Για κάποιον που ενδιαφέρεται, μπορεί να βρεί την ιστορία των Οχυρών στο διαδίκτυο. Συνεπώς δεν ωφελεί στο να αναλύσουμε εμείς τα ιστορικά γεγονότα. Παρακάτω θα δείτε κάποιες φωτογραφίες και κάποια βίντεο, μα όπως είπαμε και πιο πρίν, αν δεν τα επισκεφτείτε δεν θα νιώσετε αυτό που νιώσαμε.

Θα σταθούμε στην πολύ ωραία εκδήλωση του Στρατού μας, αλλά και η πολύ προσεγμένη εργασία που έχουν κάνει μέσα στα Οχυρά, προσθέτοντας μάλιστα και προσομοιωτές μάχης, πρωτότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα. Απίστευτα όμορφη ήταν και η εκδήλωση στο χωριό Οχυρό, κάτω ακριβώς από το ΛΙΣΣΕ στο ένα περίπου χιλιόμετρο. Ο πολιτιστικός σύλλογος Οχυρού, έπραξε το αυτονόητο και ενέργησε ως πολιτιστικός. Έκανε αναπαράσταση με παιδάκια που υποδύθηκαν βοσκούς και στρατιώτες, ενώ ακουστήκαν, από τα παιδιά, οι πραγματικοί διάλογοι από τις συνομιλίες των αξιωματικών και των στρατιωτών που έγιναν μέσω των ασύρματων.
Η συγκίνηση ήταν φοβερή, τα παιδιά ήταν καταπληκτικά και είπαμε εύγε, όπως και  στον σύλλογο, εύγε στο χωριό και τους κατοίκους που παραμένουν Έλληνες που φυλάνε «Θερμοπύλες».  Παρατηρήσαμε επίσης πως το ηθικό των Στρατιωτών μας ήταν ακμαιότατον και δεν είδαμε κανέναν φαντάρο σκυθρωπό, ως να έπραττε αγγαρεία που βρισκόταν εκεί και αυτό μας χαροποίησε ιδιαιτέρως. Να ευχηθούμε λοιπόν τελειώνοντας, πρώτα από όλα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και του χρόνου θα είμαστε ακόμη περισσότεροι.

















Υ.Γ…… Όπως πάντα δυστυχώς κάθε φορά θα πρέπει να γίνεται κάτι που θα μας χαλάσει το στομάχι από αηδία. Έτσι λοιπόν αναγκαζόμαστε να αναφέρουμε την κίνηση της κρατικής ασφάλειας και του κυρίου με τα αρχικά Α.Π. ο οποίος δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε γιατί μας έβγαζε φωτογραφίες κρυφά.


«Αγαπητοί κύριοι» της κάθε ασφάλειας……. Σας παρακαλούμε θερμώς, κάθε φορά που επιθυμείτε να βγάλετε φωτογραφίες, μπορείτε να έρχεστε κοντά και να βγάζετε άνετα και όσα προφίλ εσείς θέλετε. Όχι τίποτα, αλλά ο εν λόγο κύριος κινδύνεψε κάποια στιγμή να πέσει και από τις σκάλες……. Ε δεν είναι σωστό.
Να σας θυμίσουμε ότι αν κάνετε ένα τηλεφώνημα στην ασφάλεια της πόλης μας, μπορείτε να ζητήσετε να σας στείλουν με ένα ημέιλ, όλα τα στοιχεία που επιθυμείτε για τον καθένα μας. Εμείς έτσι και αλλιώς δεν κρυβόμαστε και δεν θα το κάνουμε ποτέ, καθώς είναι παντελώς αντίθετο με την ιδεολογία μας. Ποτέ δεν φορέσαμε κουκούλες ή κράνη διότι αυτά τα φοράνε η σπιούνοι και οι ρουφιάνοι …. Ξέρετε εσείς ….


 Άντε και καλή λαμπρή.












Δεν υπάρχουν σχόλια: