Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Το κατάπτυστο άρθρο της "Πρωινής" προσβάλλει τους Έλληνες. Αμείλικτα ερωτήματα από την Πατριωτική Κίνηση.

 Η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας θέλει να επανέλθει στο θέμα του κατάπτυστου άρθρου του κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη στην εφημερίδα "Πρωινή", το οποίο έγραψε μια μέρα μετά την ολοκλήρωση του άκρως επιτυχημένου "4ου KAVALA AIR SEA SHOW". Και επανερχόμαστε διότι το θέμα για εμάς δεν θεωρείται λήξαν. Και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιο διότι ο κ. Θεοδωρίδης προσέβαλλε με χυδαίο τρόπο το ιερό εθνικό μας σύμβολο, αλλά και τους χιλιάδες Καβαλιώτες που συμμετείχαν στην εν λόγω εκδήλωση. Αντέδρασε - ο ίδιος πάλι, στην ίδια εφημερίδα - όπως και πέρυσι, στην ανάρτηση από την Πατριωτική Κίνηση της μεγάλης ελληνικής σημαίας στο Κάστρο της Καβάλας, κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων του AIR SEA SHOW. 

Πέρυσι έγραψε ότι βεβηλώσαμε το Κάστρο (!!!), κάνοντας λόγο για ακροδεξιές ενέργειες. Φέτος το προχώρησε ακόμη περισσότερο. Έγραψε ότι δεν πήραμε άδεια και δεν λειτουργήσαμε νομότυπα. Ο εν λόγω αρθρογράφος είναι τόσο εμπαθής με τον σύλλογό μας, αλλά - το θλιβερότερο όλων - με οτιδήποτε προάγει το εθνικό φρόνημα και την εθνική συνείδηση, που δεν φρόντισε να ενημερωθεί πως πέρυσι πήραμε άδεια, αλλά παραβλέπει (ή αγνοεί), επίσης, το γεγονός ότι την ανάρτηση της σημαίας στο Κάστρο μάς την ζήτησαν και οι Έλληνες πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Και πέρυσι και φέτος. Άλλωστε, το ελληνικό μαχητικό ελικόπτερο - και πέρυσι και φέτος - όπως όλοι όσοι παρευρεθήκαμε είδαμε, "υποκλίθηκε" αιωρούμενο απέναντι από την σημαία του Κάστρου. Ακόμη και που φέτος δεν είχαμε πάρει την σχετική άδεια, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ αναρτήσαμε, όχι κάτι φθηνό, απρεπές ή προσβλητικό. Αυτή την σημαντικότατη "λεπτομέρεια" ο αρθρογράφος της "Πρωινής" δεν την έλαβε ποτέ υπόψη!.. 

Έγραψε ο κ. Θεοδωρίδης ότι δεν μπορεί ο καθένας να τοποθετεί στο Κάστρο "ό,τι θέλει", εξομοιώνοντας το ιερό εθνικό σύμβολο του ελληνισμού με ...οδοντόκρεμα και σερβιέτα ("αύριο, δηλαδή, μπορεί κάποιος να αναρτήσει μια διαφήμιση σερβιέτας" αποφάνθηκε...), αλλά και με σβάστιγκα, καθώς στο σκίτσο -προσομοίωση του Κάστρου, στο κέντρο του άρθρου, στην θέση της ελληνικής σημαίας εικονίζεται ένα χέρι να πετά στα σκουπίδια έναν αγκυλωτό σταυρό!!! Κύριε Θεοδωρίδη είστε υπόλογος απέναντι στην καβαλιώτικη κοινωνία, αλλά και σε κάθε Έλληνα. Θα έπρεπε να ντρέπεστε, αλλά δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορεί να νιώσετε αυτό το συναίσθημα. Διότι είστε - προφανώς αθεράπευτα - ένας ακόμη εθνομηδενιστής που απεχθάνεται το έθνος της ίδιας της πατρίδας του... Που βαφτίζει "ακροδεξιά" την αγάπη του Έλληνα για το έθνος του και την προσπάθεια αυτό να προάγεται, όπως άλλωστε προβλέπει και το ίδιο το Σύνταγμα. Και που ελεεινολογεί και κοπρολογεί ταυτίζοντας την αγάπη αυτή ακόμη και με "ναζισμό" συγκρίνοντας την ελληνική σημαία με την σβάστιγκα!  

Εσείς και οι άεθνοι - εθνομηδενιστές, μιας δογματικά διεθνιστικής δήθεν προοδευτικής αριστεράς, ή μιας δήθεν (νεο)φιλελεύθερης δεξιάς, ομοιδεάτες σας κ. Θεοδωρίδη πρέπει να απολογηθείτε στον ελληνικό - και εν προκειμένω στον καβαλιώτικο - λαό για τις ακροαριστερές και εν γένει ακραίες ιδεολογικές απόψεις σας εναντίον του έθνους των Ελλήνων, στο οποίο προφανώς δεν νιώθετε ότι ανήκετε. Εμείς όμως - όπως και οι συντριπτικά περισσότεροι Έλληνες, πατριώτες αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι ή άλλοι - νιώθουμε ότι είμαστε αναπόσπαστο μέρος αυτού του ένδοξου, ιστορικού και τιμημένου έθνους, που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα και άλλαξε την ροή της ιστορίας της. Και θα το προάγουμε με κάθε ευκαιρία, αλλά και θα το προστατεύουμε όταν και όποτε απαιτείται με αγωνιστική και ανυποχώρητη διάθεση. Είτε σας αρέσει, είτε όχι.

Υ.Γ.1 Αλήθεια κ. Θεοδωρίδη, αφού είστε τόσο λάτρης της νομιμότητας και της νομοτυπίας, γιατί δεν γράψατε ποτέ κάτι εναντίον των αναρχικών, των ακροαριστερών και των κομμουνιστών (ΠΑΜΕ κ.α.), όταν αυτοί π.χ. κάνουν καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και χώρων για καθαρά λόγους ιδεολογικής αγκύλωσης και μικροκομματικού συμφέροντος, προπηλακίζοντας ακόμη και πολίτες που εναντιώνονται στην πράξη σε αυτές τις μεθόδους από τις οποίες ταλαιπωρούνται; Γιατί δεν γράψατε, ή δεν κάνατε, κάτι όταν, για παράδειγμα, επί σχεδόν δύο χρόνια στον πλευρικό τοίχο του κτηρίου των ΕΛ.ΤΑ. (επί της οδού Βενιζέλου) ήταν γραμμένο - εις θέασιν όλων, και των παιδιών - με μεγάλα γράμματα από τους αναρχικούς το σύνθημα "Σκατά στους πατριώτες"; Αυτό ήταν δημόσια προσβολή. Όπως και πολλά άλλα αντίστοιχα γεγονότα. Εάν στο Κάστρο κρεμούσε το ΠΑΜΕ ένα πανό κομμουνιστικού περιεχομένου, ή οι αναρχικοί κάποιο αντίστοιχο, θα λέγατε κ. Θεοδωρίδη ότι βεβήλωσαν το μνημείο; Είμαστε βέβαιοι πως όχι.


Υ.Γ.2 Η διεύθυνση της πάλαι ποτέ ιστορικής εφημερίδας που λέγεται "Πρωινή" υιοθετεί αυτές τις άθλιες αντεθνικές απόψεις του αρθρογράφου της; Εάν όχι γιατί τις δημοσίευσε; Εάν επικαλεστεί λόγους δημοκρατίας και πλουραλισμού, τότε γιατί δεν δημοσιεύει ποτέ τις ανακοινώσεις της Πατριωτικής Κίνησης; Δημοκρατία όπου σάς βολεύει κύριοι της "Πρωινής";..  Ας απαντήσει λοιπόν η διεύθυνση της εφημερίδας, όχι στην Πατριωτική Κίνηση, αλλά στον λαό της Καβάλας. Ακόμη και στους ίδιους τους αναγνώστες της. Το πλέον πιθανό, όμως, είναι πως δεν θα το κάνει. Διότι και η ίδια εμφορείται από ανάλογες εθνομηδενιστικές απόψεις, όπως αποδεικνύεται από την - εδώ και αρκετά χρόνια - εν γένει στάση της εφημερίδας (υπόλοιπη αρθρογραφία, θεματολογία, επιλεκτικοί αποκλεισμοί συγκεκριμένων θέσεων και θεμάτων κ.λ.π.). Στάση επιλεκτικής "δημοκρατίας" και απέχθειας προς το εθνικό φρόνημα πίσω από την βιτρίνα της (δήθεν) "προοδευτικότητας" και της "αριστεροσύνης". Στάση η οποία από σχετικά σοβαρή, αρκετά αντικειμενική και ικανοποιητικά έγκυρη (κάποτε) εφημερίδα την κατέστησε σε λαϊκίστικη αντεθνική φυλλάδα. Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές και εθνομηδενιστές!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: