Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η Χρυσή Αυγή για τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής

Με δελτίο Τύπου - ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφερειακή Οργάνωση Ανατολικής Μακεδονίας της Χρυσής Αυγής, δίνει τη δική της άποψη για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο δημοτικό Κήπο, κατά την εκδήλωση της "Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας" με αφορμή την επέτειο από τη νύχτα κρίσης στα Ίμια:
"Τελετή Μνήμης Ιμίων - Αθήναι, 29 Ιανουαρίου 2011: 10.000 και πλέον Εθνικιστές και Εθνικίστριες, παρά το τσουχτερότατο κρύο που επιφύλαξε η βραδιά, προκάλεσαν κυριολεκτικά σεισμό στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ήμασταν όλοι και όλες εκεί· για ακόμη μια φορά· για να τιμήσουμε εκείνων των τριών Ηρώων την μνήμη!
Εκεί! Δεκαπέντε χρόνια μετά από την τραγική εκείνη νύχτα που τρία παλικάρια, τρεις Έλληνες, έχασαν την ζωή τους στα Ίμια: Εκπλήρωσαν το χρέος τους και υπερασπίστηκαν μέχρις εσχάτων την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, την τιμή της ίδιας τους της Πατρίδας!
Κάθε χρόνο από τότε, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που τιμά την θυσία των τριών αυτών Αξιωματικών. Δεκαπέντε χρόνια τώρα αυτή η Τελετή Μνήμης πραγματοποιείται την ίδια περίοδο και τίποτα δεν έχει κάμψει το Ηθικό και το Φρόνημά μας. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Έλληνες πυκνώνουν τις τάξεις μας δημιουργώντας μία λαοθάλασσα που ξεχειλίζει από οργή· οργή ενάντια σε κάθε ανθέλληνα, κάθε πολιτικάντη, κάθε τσιράκι των παγκόσμιων τοκογλύφων που έχουν φτάσει την πατρίδα μας στην σημερινή κατάσταση. Λάσπη, απόκρυψη από τα Μ.Μ.Ε. και από όλους τους «δήθεν» πατριώτες και εθνικιστές· επιθέσεις από τα τσιράκια του κράτους, απαγορεύσεις, διώξεις.
Και όμως! Απρόσκοπτα -εδώ και δεκαπέντε χρόνια- η Χρυσή Αυγή τιμά του Ήρωες του Έθνους...
Στον απόηχο αυτής της μεγαλειώδους -και πρωτοφανούς από πλευράς προσέλευσης και συμμετοχής- εκδήλωσης, την επόμενη μέρα, Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, στην όμορφη πόλη της Καβάλας, η «Πατριωτική Κίνηση Συνειδητοποιημένων Πολιτών», μαζί με άλλους πατριωτικούς συλλόγους από την γύρω περιοχή, παίρνει την πρωτοβουλία και διοργανώνει, σε τοπικό επίπεδο, εκδήλωση στην Μνήμη των Πεσόντων των Ιμίων, με την συμμετοχή περίπου 100 μελών και προσκεκλημένων των συλλόγων.


Όμως, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της εκδήλωσης, κι ενώ όλα κυλούσαν αρμονικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα, 80 περίπου μέλη του «αντι-εξουσιαστικού χώρου» από την Καβάλα, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, πραγματοποίησαν «αντι-συγκέντρωση», με τις εκεί παρευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις να τους επιτρέπουν (!;) να πλησιάζουν, σχεδόν σε απόσταση αναπνοής από τον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης… Το τι επακουλούθησε, πλέον, το έμαθε όλος ο κόσμος: υβριστικά συνθήματα, διακοσμητικά επίθετα, κλοτσιές, μπουνιές, σπασμένα κεφάλια, σουγιάδες, πτυσσόμενα γκλοπ, κράνη, ρόπαλα, καρκινογόνα χημικά, «χυμένα» κρέατα, συλλήψεις, σχηματισμός δικογραφίας, τακτική δικάσιμος… και κάποιοι, «όπισθεν του παραπετάσματος», να χιχιρίζουν με σαδιστική ευχαρίστηση και μοχθηρία!
Κάποιες ημέρες παρήλθαν. Παρακολουθήσαμε όλα τα δελτία ειδήσεων, όλες τις σχετικές εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, διαβάσαμε όλες τις εφημερίδες· και σπεύδουμε κι εμείς -με την σειρά μας- να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Α')Σε ό,τι αφορά τα δημοσιευθέντα στα τοπικά ΜΜΕ κείμενα - ανακοινώσεις (με ενδεχόμενο «ιδεολογικό» περιεχόμενο) αναρχικών και αριστεριστών -σε κάθε περίπτωση- δηλώνουμε και υπογραμμίζουμε ρητά πως αδυνατούμε να τα σχολιάσουμε, διότι αποτελούν χαρακτηριστικά (υπο)δείγματα παραληρήματος ανοησίας· τα περιφρονούμε πλήρως και εγκαταλείπουμε τους συντάκτες (έμμισθους ή εθελοντές «καθοδηγητές») τους, όπως και τους διάφορους που τα αναπαράγουν, στην θλιβερή μετριότητά τους.

Β')Απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συλλόγους που έλαβαν την πρωτοβουλία και διοργάνωσαν την εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στους πεσόντες των Ιμίων και τους παρακινούμε, επιπλέον, να συνεχίσουν την πατριωτική τους δράση, όπως και να καθιερώσουν την παραπάνω εκδήλωση ως θεσμό στην τοπική κοινωνία.

Γ')Όσον αφορά στην οιαδήποτε ουσιαστική σχέση και συνεργασία μας με τους συλλόγους που διοργάνωσαν την παραπάνω εκδήλωση, Κυρίες και Κύριοι, άπαντες ας είμαστε Τίμιοι και Ειλικρινείς! Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή δεν είναι αστικό σωματείο ή σύλλογος με πατριωτική κατεύθυνση και προσανατολισμό· είναι πολιτικό κόμμα! Είναι αναμφισβήτητα, κι όπως όλα τα δεδομένα τις ιστορικής του πορείας δείχνουν, � το πρωτοπόρο και δυναμικό τμήμα των δυνάμεων της Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού ενάντια στην τυραννία της παγκοσμιοποίησης, στην διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας από τους ξενοκίνητους πράκτορες και στην υποδούλωση της Πατρίδας στον αμερικανοκίνητο νεο-οθωμανισμό.

Όντας η μάχιμη εμπροσθοφυλακή της εθνικής ιδέας, διαμορφώνει και εφαρμόζει στην πράξη ένα επαναστατικό Λαϊκό - Εθνικιστικό πολιτικό πρόγραμμα, διεξάγοντας έναν ασυμβίβαστο και ανειρήνευτο πολιτικό πόλεμο Εθνικής Αναγέννησης και Κοινωνικής Ανασυγκρότησης. Επιπλέον, μεταξύ του απλού πατριωτισμού (που είναι ένα ευγενικότατο ανθρώπινο συναίσθημα), της αστικής ακροδεξιάς (που -ως γνωστόν- σήμερα αποτελεί πτώμα που ζέχνει) και του Λαϊκού Επαναστατικού Εθνικισμού της Χρυσή Αυγής παρεμβάλλεται τιτάνιο μεσοδιάστημα· κι εδώ, παρακινούμε άπαντες ν' ανατρέξουν στα ιδεολογικά μας κείμενα, να τα μελετήσουν με προσοχή -κι όχι εμπάθεια και προκατάληψη- και να βγάλουν τα όποια συμπεράσματά τους…

Σχολιάζοντας, επίσης, το γεγονός παρουσίας των παραπάνω συλλόγων σε εκδήλωσή μας, κατά το παρελθόν -στην Κομοτηνή, ενάντια στον εκτουρκισμό και εκ-κεμαλισμό της Θράκης μας, αυτό -σε καμία μα καμία περίπτωση- δεν συνεπάγεται και την ένταξη αυτών των συλλόγων στο δυναμικό μας. Παραπέμπουμε, αναλόγως, και στο φαινόμενο συμπόρευσης αναρχικών μπλοκ σε πορείες αριστεριστών: αριστερισμός και αναρχισμός έχουν αρκετά κοινά μα και πολλές, πολλές διαφορές… Τέλος, διευκρινίζουμε και γνωστοποιούμε πως σε ό,τι αφορά την εκδήλωση της Κυριακής (30.01) στο Ηρώο της Καβάλας, δεν ήμασταν παρόντες (όπως κάποιοι επέμεναν να δηλώνουν και προπαγανδίζουν) για δύο λόγους: α') γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Συναγωνιστών ήσαν στην Αθήνα, για να παρευρεθούν στην εκεί εκδήλωση και πορεία, καθώς και να λάβουν μέρος στις εργασίες του 7ου Συνεδρίου του Κινήματός μας στο ΞενοδοχείοPresident και β') παρότι είχαμε την δυνατότητα να στείλουμε εκπροσώπους μας για χαιρετισμό και κατάθεση στεφάνου, δεν δεχθήκαμε καμία πρόσκληση για κάτι τέτοιο!

Δ') Τέλος, πέραν από κάθε αγκύλωση (ή διάθεση «χαϊδέματος») θα θέλαμε να συγχαρούμε τον αξιωματικό -όπως πληροφορηθήκαμε- της ΕΛΑΣ (του οποίου το όνομα και την ιδιότητα δεν γνωρίζουμε) που άοπλος και χωρίς καμία προφύλαξη από εξάρτηση παρεμβλήθηκε, με γενναιότητα, ψυχραιμία και με εμφανή κίνδυνο για την σωματική του ακεραιότητα, ανάμεσα στα δύο μπλοκ των συγκρουομένων και προσπάθησε με αυτοθυσία να ανακόψει την συμπλοκή ή τα χειρότερα (σπάνιο δείγμα ανδρείας για βαθμοφόρο της ΕΛΑΣ σήμερα…)

Κλείνοντας, αντί να παραθέσουμε ένα ποίημα του «τούρκου αριστερού επαναστάτη Ναζίμ Χικμέτ, που θα συνέβαλε στην «αυτό-μόρφωσή» μας, όπως έπραξαν οι «αντιεξουσιαστές» στην ανακοίνωσή τους, αντιπαραβάλλοντας εν προκειμένω την δική μας πολιτική σημειολογία παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το ποίημα του δικού μας, Έλληνα, Κ. Παλαμά, με τίτλο «ΠΑΤΕΡΕΣ»:


«…Κι' αν είναι κι' έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
Κι' όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι' όσα δέντρα,
για τίποτ' άλλο δεν φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό.
Φωτιά! τσεκούρι! τράβα!
Ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κοφ' το,
και χτίσε κάστρο απάνω του
και ταμπουρώσου μέσα,
για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούρια γέννα.
Π' όλο την περιμένουμε κι΄ όλο κινάει για νάρθει,
κι' όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων.
Φτάνει μια ιδέα να στο πει,
μια ιδέα να στο προστάξει,
κορώνα ιδέα, ιδέα σπαθί,
που θα είναι απάνου απ' όλα!»

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: