Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Έσοδα 7 – 10,3 δις ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο από την εκμετάλλευση των εγχώριων ενεργειακών πόρων

Έσοδα ύψους 7 – 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσαν να προκύψουν από την εκμετάλλευση των εγχώριων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου τα επόμενα 10 – 15 χρόνια σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο υφυπουργός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα τις “Ενεργειακές και Επιχειρηματικές Εξελίξεις στην Ελλάδα και στη Ν.Α Ευρώπη”. Σύμφωνα πάντα με τον υφυπουργό το 1/3 των εθνικών αναγκών σε υδρογονάνθρακες θα μπορούσε να καλυφτεί από εγχώριες πηγές, ενώ όπως επεσήμανε ο υφυπουργός τα επόμενα 15-20 χρόνια μπορούν να εντοπισθούν στην πατρίδα μας τουλάχιστον άλλα 3-4 κοιτάσματα του μεγέθους του Πρίνου.

Η συνολική ποσότητα του πετρελαίου που βρίσκεται σε αυτά τα κοιτάσματα και μπορούν να αντληθούν υπολογίζεται στα 350.000.000-500.000.000 βαρέλια. Μία ακόμη σημαντική είδηση που προέκυψε από την ομιλία του Γ. Μανιάτη είναι ότι μαζί με το νομοσχέδιο για την ίδρυση Φορέα Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων, η κυβέρνηση προχωρά σε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων έρευνας/εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο 20%.

Τέλος όπως δήλωσε ο υφυπουργός έχει συγκροτηθεί Επιτροπή που θα προχωρήσει σε επεξεργασία, ενιαιοποίηση και προβολή σε διεθνείς επενδυτές, του συνόλου των στοιχείων και πληροφοριών που διαθέτει η χώρα από τις έρευνες υδρογονανθράκων που έγιναν στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 30 χρόνια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=19049&Itemid=138