Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κινητοποίηση απο το Φόρουμ Μεταναστων Κρήτης

Παρασκευή 6/5, 18:00 Πλατεία Αγοράς:

Κινητοποίηση για την άμεση υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων που εκκρεμούν για τους 300

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών ανέδειξε την δυναμική που μπορούν να αποκτήσουν οργανωμένες προσπάθειες διεκδίκησης δικαιωμάτων, ακόμα και όταν αυτές (ή μήπως επειδή;) είναι ξεκάθαρα επιθετικές, ακόμα και όταν (ή μήπως επειδή;) αυτές προέρχονται από το πιο απαξιωμένο ταξικά και αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας.

Πάνω από όλα όμως, η απεργία πείνας των 300 κατάφερε κατακτήσεις, απέσπασε δικαιώματα για τους ίδιους τους τριακόσιους, για άλλους μετανάστες, καθώς και για τους έλληνες συναδέλφους τους. Μιλάμε για το ειδικό καθεστώς παραμονής και εργασίας, με το οποίο βγήκαν από το σκοτάδι της «παρανομίας» οι ίδιοι οι πρώην απεργοί, και τις δεσμεύσεις για μείωση των ετών παραμονής που απαιτούνται για την πλήρη νομιμοποίηση των μεταναστών στην Ελλάδα, για την μείωση των ενσήμων που απαιτούνται για την ανανέωση της άδειας παραμονής, καθώς και εκείνων που χρειάζονται έλληνες και μετανάστες για να ασφαλιστούν.

Η νικηφόρα αυτή κατάληξη αποτελεί ντροπιαστική ήττα για την συντηρητική, ξενοφοβική και βαθύτατα αντεργατική οικονομική ελίτ και τους κολαούζους της, τα κάθε λογής ακροδεξιά και νεοφασιστικά φερέφωνα. Όπως όμως ήταν αναμενόμενο, με συντονισμένη και λυσσαλέα επίμονη καμπάνια συκοφαντούν αφενός τον αγώνα στην κοινή γνώμη, και πιέζουν αφετέρου προς την κατεύθυνση της μη υλοποίησης των δεσμεύσεων που ακόμη εκκρεμούν. Διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι πράγματι έχουν κατορθώσει να αποτελούν το άλλοθι για την κωλυσιεργία του ενός εκ των τριών τομέων συνευθύνης για την πλήρη υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων, που είναι το υπουργείο Προ.Πο, ιδιαίτερα για ένα θέμα πολύ κρίσιμο για τους πρώην απεργούς πείνας: την άδεια εργασίας.

Για αυτό καλούμε τους μετανάστες και έλληνες συμπολίτες μας την Παρασκευή 6 του Μάη και ώρα 18:00 το απόγευμα στην Πλατεία της Αγοράς, σε μαζική συγκέντρωση και πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο Χανίων, η οποία θα απαιτήσει την άμεση απάντηση του υπουργού Προ.Πο. για ένα σαφές χρονοδιάγραμμα της οριστικής υλοποίησης των συμφωνηθέντων κυβέρνησης και των 300.

Χανιά, 3-5-2011

http://parallhlografos.wordpress.com/2011/05/04/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%89/

Δεν υπάρχουν σχόλια: