Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τουρκία περικυκλώνει την Ελλάδα

Κίνηση ρουα-ματ της Τουρκίας η οποία πλέον έχει περικυκλώσει την Ελλάδα.

Μετά τις ναυτικές βάσεις στην Αλβανία,η Τουρκία πλέον επεκτείνεται και στην Λιβύη.
Η Τουρκία δώρισε 100 εκατ.δολ. στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης και ως αντάλλαγμα θα λάβει ναυτικές βάσεις στην Λιβύη.

Τι σημαίνει αυτό?
Πλέον η Τουρκία θα μπορεί να ανοίξει 3 μέτωπα στην θάλασσα,
1 στο Αιγαίο,1 στο Ιόνιο και 1 στην ΑΟΖ Κρήτης.
Αυτό βέβαια θα σημαίνει διάσπαση του Ελληνικού ναυτικού σε 3 μέτωπα,κάτι που θα μειώσει σημαντικά της πιθανότητες κυριαρχίας της Ελλάδας σε περίπτωση πολέμου λόγω μειωμένου προσωπικού αλλά και φυσικά το πλεονέκτημα των αριθμών που κατέχει η Τουρκία.

Σιγή ιχθύος από το ΥΠΕΞ
Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έκανε ούτε καν ανακοίνωση για να καταδικάσει την ενέργεια της Τουρκίας που είναι παράνομη διότι οι αποφάσεις του ΟΗΕ λένε ξεκάθαρα πώς δεν πρέπει να δωροδοκούνται οι 2 εμπόλεμες πλευρές.
Αυτό δείχνει πως έχουμε χάσει το παιχνίδι με την Λιβύη,αφού η Τουρκία άρχισε να προσεγγίζει επικίνδυνα το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης δωροδοκώντας το,ώστε να έχουν μια ευνοική σχέση που φυσικά έχει ως στόχο την ελληνολιβυκή ΑΟΖ που έχουμε ανακηρύξει μονομερώς και μένει να την αναγνωρίσει και η Λιβύη.
Αυτό βέβαια έγινε την εποχή Καντάφι,τώρα φαίνεται πώς θα είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα να πειστεί η Λιβύη να αναγνωρίσει την ΑΟΖ μετά από μια τόσο δυναμική προσέγγιση από την Τουρκία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: