Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ



Μόνον αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος για την χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας χθές το απόγευμα. Με τα λόγου γνώσεως αναφερόμαστε στο χθεσινό γεγονός με τούτη την ιστορική λέξη. Νενικήκαμεν πρώτα από όλα λόγο της γρήγορης αντίδρασης μας. Νενικήκαμεν λόγο των πολύ καλών εντυπώσεων που δώσαμε στους συμπολίτες μας. 
Νενικήκαμεν διότι για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας, έγινε μια Εθνικοπατριωτική πορεία. Το να βλέπεις ανθρώπους να τραγουδούν το ¨Μακεδονία Ξακουστή¨ αλλά και να ψάλλουν υπερήφανα τον Εθνικό μας Ύμνο μέσα στο κέντρο της πόλης, σε τρείς διαφορετικές διαδρομές, είναι ότι ποιό όμορφο συνέβη εδώ και χρόνια. Το να σε επευφημεί ο κόσμος από τα μπαλκόνια, με την χαρακτηριστική αγαλλίαση στα πρόσωπα τους, από μόνο του σου δίνει κουράγιο για να συνεχίσεις. Αυτό που εισπράξαμε είναι η ευχαρίστηση των ανθρώπων που παρακολουθούσαν την πορεία από τα πεζοδρόμια και τα σπίτια τους, καθώς αντιλαμβανόμασταν πως έβγαζαν από μέσα τους αυτή την σκέψη ¨επιτέλους και κάποιοι που φωνάζουν για την Πατρίδα μας¨. Το είχε ανάγκη ο κόσμος, όπως το είχαμε και εμείς. 
Νενικήκαμεν επίσης, διότι δεν προξενήσαμε απολύτως κανένα πρόβλημα. Εκτός αυτού, ενημερώσαμε τους γύρω μας με ομιλίες περί του Μακεδονικού ζητήματος και μοιράστηκαν ένθετα με τον τίτλο ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨. Τα ένθετα αυτά τα μοίρασε στον κόσμο το πρωτοεμφανιζόμενο τμήμα γυναικών του συλλόγου μας, το οποίο έκανε φοβερά καλή εντύπωση. Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί, πως το γυναικείο τμήμα πρωτοστάτησε στην πορεία, μιας και επέλεξε να κρατήσει το πανό και να είναι μπροστάρησες, δίνοντας μια ξεχωριστή δυναμική στον Εθνικοπατριωτικό χώρο. 
Καταλαβαίνουμε πως εκτός ότι η αγορά ήταν ανοικτή και παρατηρώντας ανθρώπους διαφόρων ηλικιών να ακολουθούν την πορεία από μακριά, γνωρίζουμε πως ο καθένας για δικούς του λόγους δεν ¨ανακατεύτηκε¨ μαζί μας. Αυτό που μένει όμως είναι πως σίγουρα πέρασε το μήνυμα. Ένα μήνυμα που εκφράσαμε εμείς που δεν ντρεπόμαστε και δεν φοβόμαστε για αυτό που είμαστε, ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Φωνάξαμε λοιπόν και για όλους αυτούς που δεν ήθελαν να ¨στιγματιστούν¨ στην μικρή κοινωνία της Καβάλας μας, καθώς όλοι γνωριζόμαστε λίγο πολύ μεταξύ μας.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, την αγαπητή κυρία Έλλη Κιούση Θεοδωράκη από την Νάξο μας, η οποία με την συγκινητική της αυτή κίνηση, φρόντισε να μας χαρίσει απλόχερα το έργο της. Το ένθετο για την Μακεδονία είναι ένα ενημερωτικό βιβλίο το οποίο μοιράστηκε δωρεάν στους παρόντες στην εκδήλωση. ¨Με την πένα της Έλλης¨ λοιπόν και με την ¨Μακεδονία¨ το Καβαλιώτικο κοινό έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί καλύτερα για τον τόπο μας και θα τολμήσω να πω, πως οποίος το πήρε είναι πολύ τυχερός. Αγαπητή μας Έλλη, δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος και καλύτερη στιγμή από την χθεσινή, οπού θα μπορούσε να μοιραστεί τούτη η καταπληκτική εργασία σου. Είμαστε ευγνώμονες τόσο σε εσένα όσο και στους συνεργάτες σου.
Περνώντας τώρα στις παρουσίες και στους καλεσμένους, χαιρετισμούς απεύθυναν για λογαριασμό του συλλόγου μας ο πρόεδρος μας Τόνιος Κωνσταντίνος και για το γυναίκειο τμήμα η δεσποινίς Σοφία Καράλαζου. Από τους Ανέντακτους Πατριώτες του τομέα Βορείου Ελλάδος και την εφημερίδα ¨ΣΤΟΧΟΣ¨, ο συναγωνιστής Χάρης Κομνηνός. 


Για τους Ανεξάρτητους Εθνικιστές Θεσσαλονίκης¨ χαιρετισμό απεύθυνε ο συναγωνιστής Καριοφίλης, ενώ ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας έδωσε με την παρουσία του και τον λόγο του ο εξαίρετος συναγωνιστής , συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού ¨ΕΝΔΟΧΩΡΑ¨ Γιάννης Κουριανίδης. 
Συντονιστής ήταν ο υπεύθυνος τύπου του συλλόγου μας Χαζαρίδης (ΙΩΝ) Ιωάννης.
Όλοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους σύμφωνα με τα τεκταινόμενα. Όλοι τους ήταν καυστικοί στις ομιλίες τους δίνοντας νόημα και αξία στην συγκέντρωση. Όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση μόνον καλά λόγια έχουν να πουν, τόσο για το ήθος και το ύφος των ομιλητών και των λοιπόν συγκεντρωμένων, αλλά και για αυτά που εισέπραξαν από όλους αυτούς. Στην πορεία που ακολούθησε υπήρξε ένας τρομερός παλμός όπως και ενθουσιασμός. Πιθανόν λόγο της πρώτης φοράς που συνέβη από Εθνικοπατριωτικό κίνημα και μάλιστα από σύλλογο, αλλά και της ψυχικής δύναμης των ανθρώπων που πήραν μέρος σε αυτήν.
Μεταξύ άλλων, αξίζει να αναφέρουμε πως υπήρξαν κλιμάκια και άλλων οργανώσεων ανάμεσα μας τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τιμή που μας έκαναν. Άλλωστε, εμείς καλέσαμε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικής αποχρώσεως και πεποιθήσεως. 
Το μήνυμα μας ήταν και παραμένει πάντοτε ένα, πως ¨Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ – Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .
Επιφυλασσόμεθα και για την συνέχεια, διότι η Μακεδονία μας δεν είναι μόνον μια εκδήλωση που ξεδώσαμε φωνάζοντας απλώς και τέλειωσε. Η Μακεδονία μας είναι η Πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: