Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Αγαπητέ μας Έλληνα συμπολίτη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Σίγουρα δεν είσαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που σε αναγκάζουν να ζείς. Ορίστε λοιπόν μερικοί τρόποι για να ζήσεις καλύτερα.
Α) Βάλε σε προτεραιότητα τις ανάγκες σου και όχι τα θέλω σου. Ξεχώρισε τις υποχρεώσεις σου από τις απαιτήσεις σου. Βάλε μπροστά το εμείς και άσε επιτέλους το εγώ.
Β) Γίνε ενεργός πολίτης, γίνε μέλος σε όποιο σύλλογο εσύ επιθυμείς αρκεί να προσφέρεις στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία αλλά και προς τα ζώα και την φύση, πάντοτε με εθελοντική εργασία. Σήκω επιτέλους από τον καναπέ.
Γ) Γύρισε πίσω στις Ελληνικές Πατροπαράδοτες αρχές και αξίες σου. Αυτές που μας έμαθαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Οικογένεια, Αξιοπρέπεια, Τιμιότητα, Αρχοντιά. Παράδοση και πρόοδος ταυτίζονται, δεν είναι αντίθετα.
Δ) Όποτε, όπου και όποιον Έλληνα μπορείς βοήθησε τον, όπως εσύ μπορείς. Μα πάνω από όλα, μη περιμένεις μόνον τα Χριστούγεννα για να το κάνεις. Βοήθησε τον αδελφό σου. Ψώνιζε πάντοτε από Έλληνες και μόνον Ελληνικά προϊόντα. Προτίμησε την αγορά της πόλης σου. Μη ξεχνάς ποτέ το νόημα ¨ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ¨ 
Ε) Δοκίμασε τις ανταλλαγές προϊόντων ξεκινώντας πρώτα από τους φίλους σου. Αυτός ο τρόπος συναλλαγής θα βοηθήσει όλους όσους έχουμε πολύ χαμηλό ή καθόλου εισόδημα και πολύ πιθανόν θα το χρειαστούμε σύντομα.
ΣΤ΄) Αγάπησε τον εαυτό σου, αγάπησε την Πατρίδα σου και το Έθνος σου. Νιώσε τον Ελληνισμό μέσα σου, μελετώντας την ιστορία των προγόνων μας. Μη περιμένεις να αλλάξουν οι άλλοι αν δεν γίνεις εσύ ο ίδιος το παράδειγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: