Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Κοινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΔΡΑΜΑΣ - 09-02-14

Κοινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
των Πατριωτικών Κινήσεων Καβάλας και Δράμας
09-02-14

Σήμερα, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00 το μεσημέρι, οι σύλλογοι μας παρευρέθησαν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ώστε να συμμετέχουμε μαζί με τους συμπολίτες μας στην διαμαρτυρία κατά του αγωγού ΤΑΠ.  

Για την ιστορία, ο αγωγός αυτός σύμφωνα με τις μελέτες, περνώντας από την Μακεδονία μας δύναται να περάσει μέσα από αγροτικές και καλλιεργήσιμες, αλλά και άλλες περιοχές κυρίως με αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο συγκεκριμένος αγωγός δεν έχει κανένα απολύτως όφελος οικονομικό ή άλλο, ούτε για τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται άμεσα, αλλά ούτε και για την ίδια μας την Πατρίδα, μιας και θα χρησιμεύει ως αγωγός διέλευσης και διανομής αερίου στην Δυτική Ευρώπη. Εμείς, όπως και πάρα πολλοί άλλοι σύλλογοι και οργανώσεις, δηλώνουμε εξ αρχής την αντίθεση μας στην κατασκευή του αγωγού αυτού μέσα από τις περιοχές που προαναφέραμε. Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τον αγωγό ΤΑΠ, μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.

http://kavalawebnews.gr/culture/ekdiloseis/item/3544-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CF%8C-%CF%84%CE%B1%CF%81-video-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6

Σχετικά με το επεισόδιο ....

Όλα κυλούσαν ομαλά και οι διοργανωτές ανακοίνωναν ένα ένα τα ονόματα των παρευρισκομένων συλλόγων, οργανώσεων, υποψήφιων δημάρχων, πολιτικών προσώπων, κομμάτων κλπ. Περνούσε η ώρα και δεν ακούγαμε την ανακοίνωση της δικής μας παρουσίας ωσάν να ήμασταν αόρατοι. Δύο σύλλογοι με μεγάλες Ελληνικές Σημαίες (οι μοναδικοί με τέτοιες), περνούσαμε «απαρατήρητοι». Είχε προηγηθεί το γεγονός ότι είχαμε πάει στους διοργανωτές και δηλώσαμε παρών.

Έτσι λοιπόν ο πρόεδρος μας θεωρώντας το σωστό, έπραξε το αυτονόητο και έστειλε ένα μέλος (γυναίκα) να εξακριβώσει τον λόγο για τον οποίο δεν μας είχαν ανακοινώσει έως εκείνη την ώρα. Μόλις έφτασε η Σοφία μας, μπροστά ακριβώς από τους διοργανωτές δέχτηκε χειροδικία (δυνατό σκούντημα – τράβηγμα) αλλά και εξύβριση από έναν γνωστό παρατρεχάμενο του Δήμου Καβάλας, άτομο που σύμφωνα με τις πράξεις του είναι «περιορισμένης πνευματικής ευθύνης». Το άτομο αυτό είναι επίσης γνωστό για τις συχνές δημόσιες υβριστικές του δηλώσεις για τον σύλλογο μας και όχι μόνο.

Ο συγκεκριμένος «άνθρωπος» (;), είχε το θράσος να ταράξει την συναγωνίστρια μας Σοφία και τις εξεστόμισε επανειλημμένα και κατά λέξη, «πάρε την παλιοσημαία σου από μπροστά, θέλω να βγάλω φωτογραφίες, ποιός σας κάλεσε εσάς εδώ;», λές και βρισκόμασταν στο πάρτυ των γενεθλίων του.

Η Σοφία μας, κράτησε την ψυχραιμία της και δεν ενέδωσε στην πρόκληση και ενημέρωσε τους προέδρους των συλλόγων μας οπού οι τελευταίοι πήγαν να ζητήσουν τον λόγο που τον οδήγησε στην πράξη αυτή. Υπήρξε μια ένταση ολίγων λεπτών και ευτυχώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι. Σαφώς και βρισκόταν εκεί (απεσταλμένος ίσως;), ώστε να δημιουργήσει ένταση και επεισόδιο.


Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να μιλήσουμε περαιτέρω για το συγκεκριμένο γεγονός, άλλωστε δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με ανόητους ανθέλληνες. 

Μπορούμε όμως να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στην δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού της Καβάλας «ΕΝΑ CHANNEL» η οποία, ιδία ζώσα του γεγονότος, έπειτα από λίγο πήρε την Σημαία μας και την παρέδωσε σε ένα κοριτσάκι που βρισκόταν δίπλα στους ομιλητές και παρέμεινε εκεί για όλη την υπόλοιπη εκδήλωση, καθώς επίσης διότι ζήτησε τον λόγο από τον εν λόγο «κύριο», για την αντίδραση του προς το Ιερό Σύμβολο του Έθνους μας.

Οι Πατριωτικές Κινήσεις Καβάλας και Δράμας δηλώνουμε πως, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να ξεριζώσουν από την ζωή μας τα αυτονόητα Ιερά και Όσια της Πατρίδος μας, τόσο περισσότερο θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Ζήτω το Έθνος, ζήτω η Ελλάς.

Πατριωτικές Κινήσεις Πολιτών Καβάλας και Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: