Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Μαρξισμός και σύγχρονη μετανάστευση - Να διαβαστεί επειγόντως

Το βιβλίο κόλαφος για την αριστερά που αποδεικνύει ο μαρξιστής συγγραφέας Δημήτρης Ντούσας ότι η πολιτική της εισαγωγής φθηνών εργατικών χεριών – λαθρομεταναστών είναι ενάντια στις αρχές των γεναρχών του κομμουνισμού, του Μάρξ και του Έγκελς που θέσπισαν την Α΄ Διεθνή για να προστατέψουν τους εργαζομένους από την πολιτική του κεφαλαίου η οποία χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες για να μειώσει τα μεροκάματα, να χτυπήσει τα εργατικά κεκτημένα και να αποτρέψει μία εργατική επανάσταση διαιρώντας το εργατικό κίνημα σε πολλές εθνοτικές ομάδες που αλληλομισούνται. Οι μηχανισμοί της παγκοσμιοποίησης των ανοιχτών συνόρων που προωθεί η ΗΠΑ αφ’ενός έχει σκοπό το υπερκέρδος των τραπεζιτών και πολυεθνικών αφ’ετέρου στοχεύει στον διαμελισμό των κρατών υποδοχής μεταναστών για τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.
Κατ΄αρχάς, είναι γνωστές οι θέσεις των κομμάτων της Αριστεράς που τάσσονται αναφανδόν υπέρ των λαθρομεταναστών και ζητούν επιμόνως άμεση νομιμοποίηση και χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Δεν είναι όμως γνωστές οι θέσεις των γεναρχών του κομμουνισμού του Μαρξ και του Έγκελς όπου εκείνη την εποχή, ήταν σύνηθες φαινόμενο κάθε φορά που οι εργάτες έκαναν απεργίες, οι Άγγλοι βιομήχανοι να εισάγουν φθηνούς εργάτες από την Ιρλανδία ή το Βέλγιο.
Ο Κάρλ Μάρξ έδινε εντολές στα συνδικάτα να πάνε στα λιμάνια και να διώξουν τους μετανάστες πείθοντάς τους ότι είναι ανεπιθύμητοι διότι λειτουργούν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός του κεφαλαίου.
Ο Μαρξ οργάνωνε εθνικά προλετάρια τα οποία συνεργάζοντο και αλληλοχρηματοδοτούντο ώστε να μην μπορεί το κεφάλαιο να τους μετακινεί ως απεργοσπαστικό μηχανισμό. Έτσι όταν φερ’ επείν έκαναν απεργία οι Άγγλοι εργάτες αφ΄ενός το γερμανικό συνδικάτο τους πλήρωνε τα χαμένα μεροκάματα ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα τους αφ’ετέρου δεν άφηνε γερμανούς να πάνε να δουλέψουν στην Αγγλία. Αυτό συνέβαινε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και αλληλοϋποστηρίζοντο εξ’ ού και το σύνθημα «προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε» δηλ. οργανωθείτε ενάντια στο κεφάλαιο ενωμένοι.
Σήμερα διαστρέβλωσαν την έννοια του συνθήματος οι νεοαριστεροί πράκτορες του παγκόσμιου κεφαλαίου υποστηρίζοντας ότι εννοεί πραγματική ένωση με ανοιχτά σύνορα.
Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς αδιάψευστος κριτής είναι το κομμουνιστικό μανιφέστο όπου λέγει επί λέξει:
« … το προλετάριο πρέπει πρώτα να κατακτήσει την πολιτική εξουσία, να ανυψωθεί σε ηγέτιδα τάξη του έθνους, να συγκροτηθεί το ίδιο το έθνος, είναι το ίδιο επίσης εθνικό».
Δεν λέει πουθενά να διαλύσουμε το έθνος, ούτε να φύγει και να πάει αλλού αλλά να μείνει εκεί και να ηγηθεί δηλ. να αγωνισθεί για να ανέλθει στην εξουσία διότι είναι εθνικό, δηλ. συνιστώσα ή μάλλον είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του έθνους, κύριοι της ψευτοαριστεράς.
Για να δούμε συνοπτικά ποιες είναι οι θέσεις του Μάρξ και του Έγκελς στο θέμα της μετανάστευσης.
Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.
Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου.
• Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία
Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου.
Η Α’ Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλε πρακτικά τέλος στις μεθοδεύσεις των βιομηχάνων και υποχρέωνε τα συνδικάτα να διώχνουν τους ξένους εργάτες πίσω στις χώρες τους με το πρώτο καράβι.
Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών.
Αποτελεί ολοφάνερη αλήθεια ότι ούτε η μετανάστευση θα εξαλείψει την αθλιότητα των εργαζομένων αλλά αντιθέτως θα βαθύνουν και θα οξύνουν τους κοινωνικούς ανταγωνισμούς.
Δυστυχώς στις μέρες μας οι ψευτοαριστεροί σύντροφοι διάλεξαν να υπηρετούν το παγκόσμιο κεφάλαιο με ζήλο και αυταπάρνηση τρομοκρατώντας τους ντόπιους εργάτες ως ρατσιστές, ξενόφοβους φασίστες αντισημίτες.
Σημειωτέον, η Αγγλία εισάγει αφρικανούς και ασιάτες εργάτες αναγκάζοντας 350.000 ντόπιους Άγγλους εργάτες να εκπατρισθούν και να εργάζονται στην Γαλλία με χαμηλότερα μεροκάματα. Το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα όπου 1 στους 3 Έλληνες θέλουν να μεταναστεύσουν λόγω του εργασιακού μεσαίωνα που προωθεί το παγκόσμιο κεφάλαιο με τα μαντρόσκυλα της αριστεράς.
Σας παραθέτω μία δήλωση που πιστοποιεί την εναρμόνιση του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ με τα ξένα κέντρα.
Διαβάστε.
«Υπάρχουν κάποιοι που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τις μετακινήσεις του πληθυσμού που συνεπάγεται η παγκοσμιοποίηση για να διεγείρουν τον φόβο και το μίσος. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».
Ποιανού δήλωσις είναι αυτή;
Tης κα Παπαρήγα, του κ. Αλαβάνου ή Τσίπρα ;
Όχι, είναι του κ. Τόνι Μπλέρ πρωθυπουργού της καπιταλιστικής Αγγλίας (Βήμα 7/11/2000).
Για να μην κρυβόμαστε άλλο, η πολιτική των ανοιχτών συνόρων και της παγκοσμιοποίησης προωθείται από τις ΗΠΑ και τα φερέφωνά της όπως ο ΟΗΕ, Παγκόσμια Κεντρική Τράπεζα, ΟΟΣΑ, ΟΑΣΕ, Ε.Κ.Τ., ΝΑΤΟ, Ε.Ε, αλλά και τα πολιτικά κόμματα κυρίως της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με σκοπό την εξαγωγή φτώχειας, την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών αλλά και τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ με την αποδυνάμωση των εθνικών κρατών ή ακόμα και τον διαμελισμό τους όπως ανερυθρίαστα διεκήρυξε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. Στρόουμπ Τάλμποτ με άρθρο του στην «Βoston Globe» που αναδημοσίευσε η Ελευθεροτυπία στις 23 Απριλίου 2000. Πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός έλεγε:
«Έννοιες όπως η εθνική κυριαρχία και η εθνική ταυτότητα εξακολουθούν να δεσπόζουν στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Παρ’ όλα αυτά, τα πιο επιτυχημένα μοντέλα κρατών θα είναι οι δημοκρατίες που εκμεταλλεύονται τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης αντί να τις απορρίπτουν. Θα εμφανιστούν περισσότερα τέτοια κράτη σε εκείνες τις περιοχές της γής που έχουν αναπτύξει τους κατάλληλους μηχανισμούς για την δημιουργία πιο ανοικτών κοινωνιών και συνόρων, την προστασία των μειονοτήτων, την προώθηση των διμερών συνεργασιών και την εμπέδωση της αρχής που υπαγορεύει ότι οι γλωσσικές και οι πολιτισμικές διαφορές στους κόλπους του ιδίου του κράτους μπορούν να αποτελέσουν πηγή δύναμης και πλούτου.
Οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερη υποχρέωση να προωθήσουν αυτά τα ιδεώδη. Η χώρα μας είναι η κοιτίδα τους και συγχρόνως αυτή που εκμεταλλεύεται σε σημαντικό βαθμό το δυναμικό και τις ιδέες της παγκοσμιοποίησης.
Αυτό ακριβώς το δυναμικό, θα προσφέρει λύσεις κάθε φορά που οι δυνάμεις οι οποίες διεκδικούν την αυτοδιάθεση θα συγκρούονται με τις δυνάμεις που επικαλούνται την εθνική κυριαρχία. Οι ΗΠΑ διευκολύνοντας την καλύτερη ένταξη των μειονοτήτων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κράτους και την μεταξύ τους συνεργασία με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, προωθούν ταυτόχρονα τις δικές τους αξίες και τα συμφέροντά τους».
Οι μάσκες έπεσαν.
Οι γεωστρατηγικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ είναι η παγκοσμιοποίηση δηλ. ανοιχτά σύνορα, είσοδος μεταναστών, δημιουργία μειονοτήτων, χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων, δημιουργία εθνικών μειονοτήτων, προστασία μειονοτήτων, περιορισμός των εθνικής κυριαρχίας και εν τέλει κατακερματισμός κρατών όπως Σερβία, Ιράκ .. Δεν είναι τυχαίο ότι το περιοδικό «Economist» από το 2001 μιλάει για δημιουργία άλλων 100 νέων κρατών έως το 2050.
Το 2006 η Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Ε.Ε. υιοθέτησε έκθεση που προβλέπει διά νόμου χορήγηση ιθαγενείας στα παιδιά των μεταναστών και δικαίωμα ψήφου (Καθημερινή 4/6/2006, Ναυτεμπορική 13/6/2006).Και το εφάρμοσε τώρα ο Γιωργάκης. Ήταν σχεδιασμένο χρόνια πριν.
Η αμερικανοποιημένη παγκοσμιοποίηση επελαύνει στην Ελλάδα με το επαίσχυντο νομοσχέδιο του κ. Ραγκούση του ΠΑΣΟΚ για ψήφο στους λαθρομετανάστες.
Τα αριστερά κόμματα και πρώτη η κα Παπαρήγα έσπευσε να υιοθετήσει τις νόρμες της Ε.Ε με δηλώσεις της στις 28/12/2009 ζητώντας ψήφο για όλους χωρίς όρους καταγγέλωντας τους διαφωνούντες ως ρατσιστές.
Τι υποκρισία θεέ μου.
Από την μία στις ευρωεκλογές να φωνάζει όχι στον ευρωμονόδρομο, έξω από την Ε.Ε. και από την άλλη να υιοθετεί τις νόρμες τις Ε.Ε..
Στην υγειά των κορόϊδων.
Περιμένουμε βέβαια και την απάντηση της κας Παπαρήγα.
Αν λοιπόν σας ρωτήσουν ποιο είναι το πιο αντεργατικό, αντικομμουνιστικό κόμμα στην Ελλάδα, που είναι υπέρ του αμερικανικού ιμπεριαλισμού τώρα πια ξέρετε, Κ.Κ.Ε. (Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος).


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λέτε... ερώτηση:

Η απάντηση ποία πρέπει να είναι να χτυπήσουμε τους κακόμοιρους μετανάστες που το διεθνές κεφάλαιο τους εξαναγκάζει να μεταναστεύσουν ή να χτυπήσουμε την ρίζα του κακού, αυτό καθ' αυτό το κεφάλαιο; Δεν είναι πιο έξυπνο και στρατηγικά σωστό να εντάξουμε τους μετανάστες σε αυτή την πάλη ;

Για την ιστορία και η μεγαλύτερη αναρχο-συνδικαλιστική οργάνωση που υπήρξε ποτέ με πάνω από 1 εκατομμύριο μέλη, η ισπανική CNT, λεγόταν Εθνική Ομοσπονδία Εργασίας...

Ο εχθρός είναι οι τούρκοι εργάτες ή το διεθνές κεφάλαιο ;

Δεν γράφω για να προβοκάρω, αλλά διότι πέρα από τις μεταξύ μας πολιτικές διαφορές, οι περισσότεροι από εσάς είστε στα κατώτερα οικονομικά στρώματα, όπως και εμείς... και το διεθνές κεφάλαιο μέσω της χρεωκρατίας που επιβάλει έχει υποθηκεύσει το μέλλον όλον μας, όπως και των επόμενων γενιών...

Ένας από του αναρχικούς